AGENDA ZILEI// 25.07.2022

Anticorupţie.md
24/07/2022
Grafică CIJM

EVENIMENTE ÎN REPUBLICA MOLDOVA

Şedinţa Guvernului Republicii Moldova

UNDE: Chișinău, str. Piața Marii Adunări Naționale 1, Guvernul Republicii Moldova, etaj 6 (intrarea din str. Pușkin)  

CÂND: Ora 09:00

CONTEXT: 

În agendă sunt incluse 14 chestiuni.

_____________________________________________________________________________________

Start admitere la Universitatea de Stat din Moldova

UNDE: Chișinău, str.Livezilor 60

CÂND: Ora 09:00

CONTEXT:

USM oferă programe de studii universitare și postuniversitare la toate nivelurile de studii: licență, master, în cadrul celor 11 facultăți, precum și studii de doctorat la 6 școli doctorale. Instruirea la USM se desfășoară în patru limbi: română, rusă, franceză și engleză. Diplomele de studii USM sunt recunoscute internațional. În acest an, Concursul de admitere se va desfășura atât fizic cât și online.

 _____________________________________________________________________________________

Start vaccinării anti-COVID cu a patra doză

UNDE: Centrele de vaccinare din Republica Moldova

CÂND: Ora 09:00

CONTEXT: Ministerul Sănătății a precizat că pentru a doua doză de rapel sunt eligibili adulții cu vârsta mai mare de 60 de ani, persoanele cu comorbidități, femeile gravide și cele care alăptează, beneficiarii din instituțiile rezidențiale și centrele de plasament. La fel, este eligibil pentru vaccinare personalul medical din instituțiile medico-sanitare, personalul din cadrul instituțiilor rezidențiale, centrelor de plasament, serviciilor sociale, angajații din domeniul educației și cei din structurile de menținere și asigurare a ordinii publice, apărării și securității statului. Se recomandă administrarea celei de-a doua doze booster persoanelor sever imunocompromise cu vârsta de 18 ani și peste. La solicitare pot fi imunizate cu a doua doză booster și persoanele cu vârsta de 18 ani și mai mult, care nu fac parte din categoriile eligibile pentru vaccinare.

_____________________________________________________________________________________

Misiunea FMI îşi continuă vizita de lucru în Republica Moldova

UNDE: Chişinău, instituţiile statului

CÂND: Ora 09:00

CONTEXT:Misiunea va discuta evoluțiile economice recente și perspectivele, progresul atins în implementarea programului și riscurile cu care se confruntă economia

_____________________________________________________________________________________

Ședința săptămânală a serviciilor Primăriei Chișinău din 18 iulie 2022

UNDE: Municipiul Chișinău, Sala de ședințe a Primăriei

CÂND: Ora 10:00

CONTEXT:  Şedinţă ordinară. Poate fi urmărită online.

_____________________________________________________________________________________

Lansarea analizei de către Centrul Parteneriat pentru Dezvoltare și Fundația Soros-Moldova cu tema „Intenții bune, rezultate incerte: ocuparea persoanelor cu dizabilități pe piața muncii”

UNDE: Online

CÂND: Ora 10:00

CONTEXT:  Fundația Soros Moldova este o organizație neguvernamentală, nonprofit și apolitică, înființată în anul 1992 de către filantropul George Soros. Misiunea Fundației Soros Moldova este să promoveze valorile societății deschise, să sprijine democrația, susținând ideile inovative și încurajând vizionarii, care produc schimbări pozitive, pentru ca Moldova să devină un loc mai bun pentru trai.

_____________________________________________________________________________________

 

Lansarea Alianței pentru Abilitarea Economică a Femeilor din Moldova

UNDE: Chișinău, str. Tighina 49/3, Summit Events, Sala Roșie 

CÂND: Ora 10:00

CONTEXT: Pentru a susține abilitarea economică a Femeilor și a ajuta în acest sens statul și sectorul de afaceri, a fost elaborată o Foaie de parcurs, lansată la Guvern. Documentul urmărește 5 obiective majore: Eliminarea barierelor în calea accesului egal la resurse;  Educație, dezvoltarea competențelor și abilităților; Promovarea antreprenoriatului feminin; Îmbunătățirea accesului la participare pe piața muncii; și Consolidarea parteneriatelor cu sectorul privat în implementarea principiilor de abilitare a femeilor.

____________________________________________________________________________________

Dezbaterea publică organizată de Agenția de presă IPN la tema „Alertele cu bombă între demență, infracțiune, atac terorist și (geo)politică. Sau/și?”

UNDE: CHISINAU, Casa Presei, bir.446

CÂND: Ora 11.15

CONTEXT: Problema alertelor false în Chişinău a devenit una stringentă, după ce timp de două luni organele de rdept sunt anunţate că anumite instituţii ale statului sunt minate. Poliţia nu a reuşit să-i identifice pe organizatorii alertelor false

________________________________________________________________________________________________________________________________________________

EVENIMENTE PE PLAN EXTERN

Ciudad de Mexico/Caracas/Buenos Aires: Președintele turc Recep Tayyip Erdogan vizitează Mexic, Venezuela și Argentina (25 – 29 iulie)

Manila, Filipine: Discurs despre starea națiunii al președintelui Ferdinand Romualdez Marcos Jr.

Canada: Vizita Papei Francisc care va include noi scuze pentru tratamentul abuziv aplicat în trecut de Biserica Catolică populaţiei indigene (24 – 30 iulie)

Geneva: Reuniunea Consiliului General al Organizației Mondiale a Comerțului (25 – 26 iulie)

Londra: Reuniunea miniștrilor din peste 40 de țări pe tema climei (25 – 26 iulie)

 

Anticorupţie.md
24/07/2022




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii