AGENDA ZILEI // 28.07.2022

Anticoruptie.md
28/07/2022
Grafică: CIJM

Ședința Curții de Conturi a Republicii Moldova

CÂND: ora 9:00

UNDE: Curtea de Conturi a Republicii Moldova (Bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt 69, Chișinău)

CONTEXT: Examinarea rapoartelor auditului financiar consolidate ale Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Ministerului Sănătății, și a Ministerului Muncii și Protecției Sociale încheiate la 31 decembrie 2021 și Auditul situațiilor financiare ale Operațiunii „Modernizarea sectorului sănătății în Republica Moldova” încheiate la 31 decembrie 2021

_____________________________________________________________________________________

Masa rotunda: „Riscurile de corupție în domeniul controalelor de stat și activității de întreprinzător”

CÂND: ora 9:00

UNDE: Sala de conferințe a Jolly Alon, et 1. (str. Maria Cebotari nr.37, mun. Chișinău)

CONTEXT: Scopul evenimentului este de a prezenta studiul „Riscurile de corupție în domeniul controalelor de stat și activității de întreprinzător” și de a dezbate public, împreună cu reprezentanți ai autorităților publice, societății civile și reprezentanți ai asociațiilor de antreprenori: riscurile de corupție în activitatea controalelor de stat; actele permisive în domeniul construcțiilor și al transporturilor; reglementările în activitatea de întreprinzător

https://www.privesc.eu/Arhiva/100116/Masa-rotunda-organizata-de-catre-de-catre-Centrul-Analitic-Independent--Expert-Grup--dedicata-prezentarii-studiului--Riscurile-de-coruptie-in-domeniul

_____________________________________________________________________________________

Ședința Parlamentului Republicii Moldova

CÂND: ora 10:00

UNDE: Parlamentul Republicii Moldova (MD-2004, mun. Chișinău, Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt 105)

CONTEXT: Premierul Natalia Gavrilița merge în Parlament pentru a solicita prelungirea stării de urgență. În contextul plecării Parlamentului în vacanță și menținerii riscurilor pentru Moldova se impune decizia de a asigura la Chișinău o putere mandatată cu toate instrumentele pentru gestionarea unor crize.

_____________________________________________________________________________________

Dezbaterea publică: „100 de ani de URSS și 31 de ani fără URSS: Nostalgia după Himere. Sursele, căile de promovare și efectele nostalgiei”

CÂND: ora 11:15

UNDE: Sala de conferințe IPN, str. Pușkin 22, of. 446

CONTEXT: Participanți: Victor Juc, directorul Institutului de Cercetări Juridice, Politice și Sociologice; Rodica Ciobanu, doctor în filosofie, doctor habilitat în drept, Universitatea de Stat din Moldova; Igor Boțan, expertul permanent al proiectului. Durata dezbaterii – 90 min. Acțiunea se desfășoară de către Agenția de presă IPN, în cadrul proiectului „Dezvoltarea culturii politice în dezbateri publice”, susținut de către Fundația germană „Hanns Seidel”.

_____________________________________________________________________________________

Evenimentul de lansare a serviciului guvernamental – Mdelivery

CÂND: ora 15:00

UNDE: Agenția de Guvernare Electronică (Bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt 134, Chișinău 2012)

CONTEXT: MDelivery (mdelivery.gov.md) este o platformă digitală modernă dezvoltată de Agenția de Guvernare Electronică în cadrul proiectului Modernizarea Serviciilor Guvernamentale (MGSP) implementat de Agenția de Guvernare Electronică cu suportul Grupului Banca Mondială pentru a asigura conexiunea celor trei subiecți: prestatorul serviciului public, în calitate de expeditor, beneficiarul serviciului public, în calitate de destinatar al livrării și furnizorul de servicii poștale (curier).

Crearea serviciului MDelivery a fost dictată de necesitatea dezvoltării unui mecanism guvernamental sigur de livrare fizică a documentelor eliberate de instituțiile de stat la adresa indicată de beneficiar, inclusiv peste hotarele Republicii Moldova, în scopul reducerii aglomerației la ghișee și evitarea formării rândurilor la solicitarea și ridicarea rezultatelor serviciilor publice, dar și pentru a oferi cetățenilor din diaspora mai multe oportunități de interacțiune la distanță și căi de acces la serviciile prestate de autoritățile din Republica Moldova.

_____________________________________________________________________________________

EVENIMENTE PE PLAN EXTERN

Teheran: Președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan va vizita Iranul.

New York: Consiliul de Securitate al ONU va cere prelungirea mandatului Misiunii Națiunilor Unite de Sprijin în Libia (UNSMIL), care expiră pe 31 iulie.

Moscova: Audiere pentru Whatsapp și Snapchat, acuzate că au refuzat să localizeze datele rușilor.

Anticoruptie.md
28/07/2022




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii