AGENDA ZILEI// 29.07.2022

Anticoruptie.md
29/07/2022
Grafică: CIJM

EVENIMENTE ÎN REPUBLICA MOLDOVA

 

Ședința Guvernului Republicii Moldova

UNDE: Chișinău, str. Piața Marii Adunări Naționale 1

CÂND: Ora 08:00

CONTEXT: Va fi prezentat pentru aprobare Avizul la amendamentul proiectului de lege privind acordarea unor facilități fiscale și vamale pentru cetățenii Republicii Moldova care revin cu traiul în Republica Moldova. Link la ordinea de zi.

___________________________________________________________________________________

Ședința comisiilor parlamentare

08:30 Comisia economie, buget și finanțe

09:00  Comisia juridică, numiri și imunități

CONTEXT: Link la ordinea de zi.

________________________________________________________________________________ 

Continuarea ședinței plenare a Parlamentului din 28.07.2022

UNDE: Parlamentul RM

CÂND: Ora 10.00

CONTEXT: Va fi supus aprobării Proiectul de hotărâre cu privire la încheierea primei sesiuni ordinare a anului 2022. Link la ordinea de zi.

__________________________________________________________________________________

Ședința Curții de Conturi

UNDE: Online (privesc.eu) 

CÂND: Ora 09:00

CONTEXT: Vor fi examinate rapoartele auditului financiar consolidate ale Ministerului Educației, Culturii și Cercetării, Ministerului Educației și Cercetării, și a Ministerului Culturii încheiate la 31 decembrie 2021.

_____________________________________________________________________________________

Conferința de lansare a Acceleratorului Antreprenoriatului Social, regiunea Centru


UNDE:  Chișinău, bd. Ștefan cel Mare și Sfânt 151, Camera de Comerț și Industrie a Republicii Moldova  

CÂND:  10:00

CONTEXT: Conferința poate fi urmărită pe platforma Zoom Meeting (link aici https://bit.ly/3PPc4S2, Meeting ID: 829 4351 7851, Passcode: 429505). În cadrul evenimentului, pe lângă prezentarea calendarului de evenimente planificate, vor fi prezentate și istoriile de succes ale unor organizații/companii care desfășoară activitate socială cu expunerea produselor și serviiciilor oferite de către acestea.

_____________________________________________________________________________________

Ședința Comisiei Naționale pentru Consultări și Negocieri Colective 

UNDE: Chișinău, str. Piața Marii Adunări Naționale 1, Guvernul Republicii Moldova

CÂND: 10:00

CONTEXT: La ultima ședință, din 24 iunie,  partenerii sociali au dezbătut pe marginea mai multor subiecte prioritare. Părțile au fost informate despre îndeplinirea hotărârilor anterioare ale CNCNC, situația în domeniul securității și sănătății în muncă și sănătății ocupaționale, au inițiat discuții privind stabilirea unui nou salariu minim pe țară.

___________________________________________________________________________________

Ședința Consiliului Audiovizualului 


UNDE: Chișinău, str. Vlaicu Pârcălab 46, Consiliul Audiovizualului

CÂND: Ora 11:00

CONTEXT: În ședință va fi examinat, de rând cu alte subiecte, Raportul de activitate al Consiliului Audiovizualului în trimestrul II, 2022. Link la ordinea de zi.

_____________________________________________________________________________________

Dezbaterea publică la tema: "Proiectul de eficiență energetică și reabilitare termică a clădirilor din Chișinău – stadiul actual, rezultate și planuri de viitor"

UNDE: Sala de conferințe IPN, str. Pușkin 22, of. 446

CÂND: 11.15

CONTEXT: La dezbatere participă  Ala Mîrza, consilier al primarului general al municipiului Chișinău, Ruslan Verbițchi, consilier municipal din fracțiunea Platforma DA,  Ion Cebanu, consilier municipal din fracțiunea Partidului Liberal și Lilia Babuc, director al Liceului Teoretic cu Profil de Arte ”Elena Alistar”. 

_____________________________________________________________________________________

Ședința Consiliului Național al Monumentelor Istorice 
UNDE: Online (privesc.eu) 

CÂND: Ora 11:30

___________________________________________________________________________________

Ședința de examinare a recursului depus de avocații ex-președintelui Igor Dodon

UNDE: Curtea de Apel Chișinău

CÂND: Ora 15:00

CONTEXT: Completul urmează să se pronunțe în ceea ce privește anularea deciziei instanței de prelungire a arestului la domiciliu. 

____________________________________________________________________________________

Conferință de presă susținută de Președintele României, Klaus Iohannis, și Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu

UNDE: online (privesc.eu)

CÂND:  Ora 19:00

___________________________________________________________________________________________________________________________________________________

EVENIMENTE PE PLAN EXTERN

București: Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, se află într-o vizită oficială efectuată la invitația Președintelui României, Klaus Iohannis. În cadrul vizitei, doamna Maia Sandu va avea discuții bilaterale cu Președintele Klaus Iohannis, precum și convorbiri cu Prim-ministrul Nicolae Ciucă, cu Președintele Camerei Reprezentanților a Parlamentului României, Marcel Ciolacu, și cu Vicepreședinta Senatului, Alina Gorghiu. 

Londra: Audiere preliminară în presupusul caz de spionaj rusesc al lui David Smith, fost agent de securitate la Ambasada Marii Britanii de la Berlin.

Ciudad de Mexico/Caracas/Buenos Aires: Președintele turc Recep Tayyip Erdogan vizitează Mexic, Venezuela și Argentina (25 – 29 iulie)

Canada: Vizita Papei Francisc care va include noi scuze pentru tratamentul abuziv aplicat în trecut de Biserica Catolică populaţiei indigene (24 – 30 iulie)

Anticoruptie.md
29/07/2022




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii