AGENDA ZILEI // 4 august 2022

Anticoruptie.md
04/08/2022

EVENIMENTE ÎN REPUBLICA MOLDOVA

Conferință de presă „Acțiunile ilegale ale Primăriei mun. Chișinău și Preturii Ciocana privind demolarea pavilionului comercial în ansamblu cu stația de așteptare a transportului urban”

CÂND: ora 10.00

UNDE: Agenția IPN, Chișinău, str. Al. Pușkin 22, etaj 4, biroul 446  

_____________________________________________________________________________________

Evenimentul de donație a 15 automobile pentru ANSP, din partea Uniunii Europene și a Organizației Mondiale a Sănătății Chișinău

CÂND: 11:00

UNDE: str. Gheorghe Asachi 67A, Agenția Națională pentru Sănătate Publică

_____________________________________________________________________________________

Conferință de presă organizată de Uniunea Națională a Veteranilor Războiului pentru Independența Republicii Moldova cu tema „Despre pachetul social al veteranilor”

CÂND: ora 11:00

UNDE: Agenția IPN, Chișinău, str. Pușkin 22, etaj 4, biroul 446

_____________________________________________________________________________________

Secretarul general al Guvernului, Dumitru Udrea va susține o conferință de presă în cadrul căreia  va fi prezentat Planul de acțiuni privind asigurarea populației cu lemn de foc pentru perioada rece a anului 2022 – 2023. 

Când: ora 13.00 

UNDE: Casa Guvernului, intrarea din str. Pușkin, et.1.

_____________________________________________________________________________________

Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică desfășoară ședința publică unde va fi examinat și supus spre aprobare proiectul de hotărâre privind aprobarea prețurilor reglementate pentru furnizarea gazelor naturale de către S.A. „Moldovagaz” în contextul obligației de serviciu public

CÂND: ora 15:00

UNDE: Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (Strada Al. Pușkin 52/A, MD 2005, mun. Chișinău, Republica Moldova); ședința va fi transmisă online pe pagina oficială facebook.com/anre.moldova/. Doritorii de a participa la ședința online urmează să se înscrie în prealabil la adresa de mail [email protected] sau [email protected] pentru a primi link-ul la ședință împreună cu parola.

CONTEXT: Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) pregătește o majorare a tarifelor la gaze după solicitarea Moldovagaz

_____________________________________________________________________________________  

Pe 14 iulie, ANRE a prezentat pentru consultări publice proiectul de hotărâre despre majorarea tarifelor pentru gazele naturale aplicate pentru consumatorii finali. Potrivit proiectului, o mie de metri cubi de gaze ar trebui să coste 20.616 lei fără TVA, tariful urmând a fi aplicat începând cu 1 august. Cu TVA inclus, prețul ar ajunge la 22.265 de lei pentru o mie de metri cubi sau 22,26  lei pentru un metru cub.

Tariful este cu mult sub cel solicitat de SA Moldovagaz, singurul furnizor de gaze pe piață, care a solicitat cu o zi în urmă un tarif de 26.314 lei fără TVA pentru o mie de metri cubi. Dacă ar fi satisfăcută cererea concernului, prețul din facturile pentru luna iulie ar fi trebuit să ajungă la 28,42 lei pentru un metru cub de gaze (cu TVA).

Aceasta ar fi constituit o scumpire cu 62% a gazelor naturale pentru consumatorii finali la doar o lună de la scumpirea anterioară cu 32%.  

_______________________________________________________________________________________________________________________________

EVENIMENTE PE PLAN EXTERN

Beirut: Comemorarea a 2 ani de la explozia din port, care a ucis peste 200 de oameni

________________________________________________________________________________

Utøya, Norvegia: Discurs al șefului NATO, Jens Stoltenberg, către Tineretul Muncitoresc Norvegian de pe insula Utøya

_________________________________________________________________________________

New York: A 10-a Conferință ONU de revizuire a Tratatului de neproliferare a armelor nucleare (TNP) (1 – 26 august)

Anticoruptie.md
04/08/2022Follow us on Telegram

Comentarii