AGENDA ZILEI//06.02.2023

Meroslava Parii
05/02/2023
Grafică: CIJM

 EVENIMENTE ÎN REPUBLICA MOLDOVA

Ședința săptămânală a serviciilor primăriei Chișinău 
UNDE: ONLINE  

CÂND: Ora 10

 

Conferință de presă susținută de Iacovenco Irina, fost angajat SCPA - Secția de Control și Protecție a Animalelor, mun. Chișinău

UNDE: Chișinău, str. Pușkin 22, etaj 4, biroul 446, Agenția IPN  

CÂND: Ora 10.00

CONTEXT: Tema „Cine împiedică municipiul Chișinău să rezolve problema animalelor fără adăpost?”
 

DEZBATERE PUBLICĂ

UNDE: Agenția IPN, etaj 4, biroul 446, str.Pușkin, 22

CÂND: 11:00

CONTEXT: Dezbaterea este organizată de Agenția de presă IPN la tema „Mecanismele de implementare și efectele posibile ale noii legislații antiseparatiste”.

 

DONAȚIE DE DISPOZITIVE DIGITALE

UNDE: Guvernul Republicii Moldova,  Sala de Ședințe, etaj 1 (intrarea din str. Gavriil Bănulecu-Bodoni), str. Piața Marii Adunări Naționale, 1

CÂND: 13:00

CONTEXT: Donația vine din partea Republicii Populare Chineze și este destinată instiuțiilor de învățământ din țară în care studiază copii din familiile refugiaților ucraineni.

 

Comunicare în Limba Engleză

UNDE: Clubul de engleză interactivă, Facultatea de Limbi și Literaturi Străine, Universitatea Pedagogică de Stat „Ion Creangă” din Chișinău, sala 302, offline

CÂND: 15:00

CONTEXT: Catedra de filologie engleză, în colaborare cu Centrul American din UPS, vine cu un șir de activități pentru liceeni, studenți, profesori si pentru toți cei interesați să exceleze  comunicarea în limba engleză și să descopere cultura americană.

 

CONCERT GEN NEW AGE ȘI JAZZ

UNDE: Teatrul de Operă si Balet „Maria Bieșu”, bd. Ștefan cel Mare, 152

CÂND: 19:00

CONTEXT: Cunoscuta pianistă și compozitoare japoneză Keiko Matsui, vne la Chișinău cu un concert solo cu lucrări proprii. Deținătoarea a douăzeci de duscuri, Keiko Matsui lucrează în genul new age si jazz. De remarcat sunt concertele sale la pian la patru mâini cu pianistul și compozitorul de jazz Bob James, precum și înregistrările cu celebrități ale genului Miles Davis, Stevie Wonder și Hugh Masekeia.

_______________________________________________________________________________________________________________________________________________

 EVENIMENTE PE PLAN EXTERN

În perioada 4-8 februarie curent, prim-ministra Natalia Gavriliță se va  afla  într-o vizită de lucru la Bruxelles, unde va participa la cea de-a 7 reuniune a Consiliului de Asociere UR – Republica Moldova. În premieră, țara noastră este prezentă la acest eveniment din postura de stat candidat la aderarea la Uniunea Europeană. La Bruxelles va fi examinată evoluția relațiilor Republicii Moldova – UE, cu accent pe dialogul politic și reforme; cooperarea în domeniul politicii externe și de securitate. În zilele de 6-7 februarie, prim-ministra Natalia Gavriliță, va  avea și o serie de întrevederi bilaterale cu oficiali din instituțiile europene.

Președintele Parlamentului, Igor Grosu, întreprinde o vizită de lucru în Regatul Suediei, la invitația omologului său Andreas Norlen. Oficialul se va afla acolo în perioada 6-9 februarie. În contextul vizitei, Igor Grosu va  avea și o întrevedere cu cetățenii  moldoveni stabiliți în Suedia, care  va avea loc în incinta Ambasadei Republicii Moldova la Stockholm.

 

Meroslava Parii
05/02/2023Follow us on Telegram

Comentarii