AGENDA ZILEI//07.02.2023

Meroslava Parii
06/02/2023
Grafică: CIJM

EVENIMENTE DIN REPUBLICA MOLDOVA

Masă rotundă „Organizarea votului prin corespondență în afara țării Expeirența Poloniei”

UNDE: Parlamentul Republicii Moldova, Sala Europa, bd. Ștefan cel Mare, 105

CÂND: 09:30

 

Sesiune de prezentare a ideilor de afaceri inovatoare în cadrul Programului de Inovații Digitale și Startup-urilor Tehnologice

UNDE: MediaCor, str. Alexei Mateevici, 60

CÂND: 10:00

 

Lansarea proiectulul „Consolidarea protecției drepturilor omului ale refugiaților și migranților din Republica Moldova”

UNDE: Suumit Events, Sala Roșie, str.Tighina,  49/3

CÂND: 10:00

 

Briefing de presă susținut de către deputații din Fracțiunea Blocului Comuniștilor și Socialiștilor

UNDE: Parlamentul Republicii Moldova,  Sala pentru conferințe de presă,  bd. Ștefan cel Mare 105

CÂND: 10:00

 

Ziua Siguranței pe Internet: „Fii inteligent pe internet”

UNDE:Biblioteca Adam Mickiewicz, strada Lech Kaczynski 2/1 

CÂND: Ora 12.30

CONTEXT: Biblioteca Adam Mickiewicz te invită să marchezi Ziua Siguranței pe Internet, desfășurată anual pe 7 februarie. Cea de-a 20-a ediție vine cu îndemnul de a fi precauți și de a utiliza internetul în siguranță.

 

Evenimentul de lansare a campaniei de promovare a lecturii, inițiată de Parlamentul Republicii Moldova în contextul Zilei naționale a lecturii

UNDE: Parlamentul Republicii Moldova, etaj 9, biroul 915, bd. Ștefan cel Mare 105

CÂND: 14:00

CONTEXT: Parlamentul Republicii Moldova, va desfășura pe parcursul lunii februarie, o campanie de promovare a lecturii. În contextul Zilei naționale a lecturii, care va fi marcată pentru prima dată oficial în  Republica Moldova pe data de 14 februarie, Parlamentul planifică o serie de activități de promovare a cărții și lecturii cu participarea deputaților, funcționarilor și vizitatorilor instituției.

 

Sesiune  „Talking Texas”

UNDE: Universitatea Pedagogică  de Stat din Chișinău, sala 302

CÂND: 15:00

CONTEXT:  Catedra de filologie engleză, în colaborare cu Centrul American din UPSC, vine cu o altă activitate pentru a descoperi cultura americană, o altă sesiune din cadrul ciclului nou „Talking Texas” cu oaspeții din Texas – JOSH și Amy Madrid.

 

SEMINAR/WORKCHOP

UNDE: Online

CÂND: 16:00

CONTEXT: Centrul de Consiliere Psihologică și Ghidare în Carieră (CCPGC) al Universității de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu”, organizează un seminar cu tema „Încrederea în sine – premisa unui parcurs academic de succes”. Webinarul este destinat studenților, medicilor rezidenți, studenților-doctoranzi și cadrelor științifico-didactice. Pentru mai multe detalii AICI

 

„UN INTERNET MAI BUN”

UNDE: Biblioteca Națională a Republicii Moldova, str. 31 August 1989, 78A

CONTEXT: De Ziua Siguranței pe internet, Centrul Pro-European de Servicii și Comunicare al  BNRM , organizează o ediție specială „Un internet mai bun”, la cea de-a 20-a aniversare, sesiuni interactive pentru elevi – dedicate promovării siguranței online și  securității informației, pentru studenți – privind combaterea dezinformării și resistenței la răspândirea falsurilor în era digitală. Se  încurajează toată lumea să își asume rolul în crearea unui internet mai bun, a inspira schimbări pozitive online, pentru a crește gradul de conștientizare a aspectelor legate de siguranța online. Pentru mai multe detali AICI

 

ANTREPRENORIATUL SOCIAL -Sesiune de Informare

UNDE: Online

CÂND: 15:30

CONTEXT: Antreprenoriatul social – capătă din ce în ce mai multă vizibilitate. Ca să înțelegeți mai bine despre acest concept, sî înțelegeți mai bine care e diferența dintre business clasic și înreprindere socială, urmățriți sesiunea. Pentru mai multe detalii AICI

 

SPECTACOL „ZACS”

UNDE: Teatrul Geneza Art, str. Alexei Mateevici, 109/1

CÂND: 19:00

CONTEXT: O comedie grotească cu situații diverse și pline de umor. O mireasă care așteaptă și un mire care nu vine. ZACS este o reflecție a societății anilor – 90 cu reverberații în actualitate. Un spectru de relații clasice familiale, în care ne oglindim regăsindu-ne. 21 de caractere într-un delir nupțial.
 

 EVENIMENTE PE PLAN EXTERN

La Buxelles are loc Consiliul de Asociere Uniunea Europeană-Republica Moldova. Printre subiectele abordate de delegația de la Chișinău în frunte cu prim ministra Natalia Gavrilița și înalții oficiali europeni se regăsește Statutul de țară candidat al Republicii Moldova la blocul comunitar, dialogul politic și reformele, cooperarea economică și sectorială, în particular în sectorul energetic.

În perioada 4-8 februarie curent, prim-ministra Natalia Gavriliță se află într-o vizită de lucru la Bruxelles, unde va participa și la cea de-a 7 reuniune a Consiliului de Asociere UR – Republica Moldova. În premieră, țara noastră este prezentă la acest eveniment din postura de stat candidat la aderarea la Uniunea Europeană. Premierul Natalia Gavriliță va avea o serie de întâlniri strategice. Una dintre ele va avea loc pe 7 februarie, cu secretarul general adjunct NATO, Mircea Geoană.

Președintele Parlamentului, Igor Grosu, se află într-o vizită de lucru în Regatul Suediei, la invitația omologului său Andreas Norlen. Oficialul se va afla acolo în perioada 6-9 februarie. În contextul vizitei, Igor Grosu va  avea și o întrevedere cu cetățenii  moldoveni stabiliți în Suedia, care  va avea loc în incinta Ambasadei Republicii Moldova la Stockholm.

Un convoi din 12 autospeciale, 55 de salvatori și 2 câini de căutare, a fost detașat în Turcia și Siria pentru a oferi suport la salvarea victimelor cutremurului devastator.

Meroslava Parii
06/02/2023




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii