AGENDA ZILEI//15.12.2023

Meroslava Parii
14/12/2023
Grafică CIJM

EVENIMENTE ÎN REPUBLICA MOLDOVA

 

Consiliul European se reunește în zilele de 14 și 15 decembrie 2023, la Bruxelles, pentru a discuta incluziv răspunsul UE la invadarea Ucrainei de către Rusia, solidaritatea YE cu Ucraina, politica de extindere a UE, bugetul pe termen lung al UE, cooperarea UE în materie de securitate și apărare. Toto în cadrul reuniunii, urmează să se ia o decizie privind eventuala deschidere a negocierilor pentru aderarea la UE pentru Ucraina și Republica Moldova.

 

Ședința Comisiei juridice, numiri și imunități

UNDE: Parlamentul Republicii Moldova, birou 302, bd. Ștefan cel Mare, 105

CÂND: 08:30

 

Ședința Comisiei politică externă și integrare europeană

UNDE: Parlamentul Republicii Moldova. bd. Ștefan cel Mare, 105

CÂND: 09:00

 

Ședința Curții de conturi de examinare a auditului privind realizarea parteneriatelor publice private aferente dezvoltării activităților Loteriei Naționale din sectorul loteriilor și pariurilor la competiții și evenimente sportive, precum și din sectorul automatelor de joc cu câștiguri bănești

UNDE: Online

CÂND: 09:00

 

Forumul Național Anual al Nucicultorilor din Moldova

UNDE: Institutul Muncii, str. Zimbrului, 10

CÂND: 09:00, 14-15 decembrie, curent

CONTEXT: Vă invităm la evenimentul-cheie pentru profesioniști din industria nuciferă. Peste 200 de parricipanți, inclusiv producători, exportatori, experți în tehnologie și reprezentanți de seamă din sectorul nucifer se vor reuni pentru 2 zile de schimb de cunoștințe inovative.

 

Ședința Comisiei mediu, climă și tranziție

UNDE: Parlamentul Republicii Moldova, birou 816, bd. Ștefan cel Mare, 105

CÂND: 09:30

CONTEXT: Agenda Ședinței poate fi vizualizată  AICI

 

Evenimentul regional „Comunități prietenoase vârstei în viitor” organizat de Asociația Obștească „CASMED”

UNDE: Municipiul Bălți, str. Strîi

CÂND: 09:30

 

Webinar dedicat Achizițiilor Publice, 2023

UNDE: Simplas, str. Calea Orheiului, 28/1

CÂND: 09:30

CONTEXT: Pentru persoanele implicate în procesul achizițiilor publice, Platforma achiziții din Moldova, vă invită la un webinar offline. Nu ratați șansa de a vă aprofunda cunoștințele și de a discuta teme actuale în domeniul achizițiilor publice.

 

Ședința Parlamentului Republicii Moldova din 15 decembrie 2023

UNDE: Parlamentul Republicii Moldova, bd. Ștefan cel Mare, 105

CÂND: 10:00

 

Evenimentul de lansare a studiului „Politica informațională a televiziunilor”

UNDE: IDIS Viitorul, str. Iacob Hîncu, 10/1

CÂND: 10:00

 

America House sărbătorește a 5-a aniversare

UNDE: America House, str. Bănulescu Bodoni, 27

CÂND: 10:00

CONTEXT: 12-16 decembrie, America House Chișinău sărbătorește a 5-a aniversare.Cu această ocazie, am planificat o serie de evenimente și programe speciale. Din program: Concurs de colaje; Instrumente de inteligență artificială, program pentru profesori și elevi; Club de conversații în limba engleză; Proiecție de film ș.a.

 

Simpozion național anual „Muzeele locale pentru dezvoltarea Durabilă”

UNDE: Muzeul de Istorie a Orașului Chișinău, str. Alexei Mateevici, 60A

CÂND: 10:00

CONTEXT: Subiectele principale: Protejarea și salvagardarea învătământului; Suportul și asigurarea învățământului; Sprijinirea turismului durabil; Asigurarea cercetărilor patrimoniului cultural; Asigurarea managementului intern și marketingului; Management extern, colaborări și parteneriate.

 

Conferință de presă „Reparații curente și proiecte de viitor”

UNDE: SA „Termoelectrica”, str. Tudor Vladimirescu, 6

CÂND: 11:00

CONTEXT: Conferința va fi susținută de Iurie Razlovan, Directorul general interimar SA „Termoelectrica”.

 

Analize economice cu Veaceslav Ioniță – 15 decembrie 2023. Subiectul „Industria IT din Republica Moldova”

UNDE: Online

CÂND: 11:30

 

Conferință de presă organizată de Partidul MAN privind tergiversarea procedurilor de constituire a unor consilii locale în unele suburbii după alegerile locale generale

UNDE: Sediul Partidului MAN, str. Petru Movilă, 23/7

CÂND: 12:15

 

Evenimentul cultural dedicat Zilei Independenței Republicii Kazahstan

UNDE: Biblioteca Naţională a Republicii Moldova, str. 31 August 1989, 78A

CÂND: 12:30

CONTEXT: Ambasada Republicii Kazahstan în Republica Moldova, în colaborare cu Biblioteca Națională a Republicii Moldova și Agenția Națională a Arhivelor, organizează evenimentul cultural dedicat Zilei Independenței Republicii Kazahstan. În cadrul evenimentului vor fi prezentate documente și dosare din cadrul Agenției Naționale a Arhivelor, documente din colecțiile BNRM unele fiind donate de către Ambasada Republicii Kazahstan în Republica Moldova. Invitați: E.S. Almat AidarbekovI, Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Kazahstan în Republica Moldova, Andrei Chistol, Secretar de Stat al Ministerului Culturii al Republicii Moldova, reprezentanți ai Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova, reprezentantul Agenției Naționale a Arhivelor, bibliotecari.

 

Ședința Curții de conturi de examinare a auditului conformității privind gestionarea patrimoniului public și a resurselor financiare de către IMSP Institutul de Fiziopneumologie „Chiril Draganiuc”

UNDE: Online

CÂND: 13:00

 

Colocviu național „Patologia neurologică la copii – provocări și perspective”

UNDE: Institutul Mamei și Copilului, str. Burebista, 93

CÂND: 13:00

CONTEXT: Vă invităm să luați parte la lucrările întrunirii științifico-practice medicale dedicată problemelor actuale în neuropediatrie, care va avea loc în Aula „Victor Ghețeul”. Evenimentul este creditat cu 3 credite de EMC, aprobate prin Dispoziția MS RM.

 

Gala Sportului 2023

UNDE: Arena Chișinău, str. Calea Orheiului, 130

CÂND: 14:00

CONTEXT: În cadrul Galei vor fi premiați cei mai buni sportivi ai anului, care au obținut rezultate remarcabile în cadrul competițiilor naționale și internaționale, precum și antrenorii care au pregătit acești sportivi.

 

Ședința Comisiei Electorale Centrale din 15 decembrie 2023

UNDE: Comisia Electorală, str. Vasile Alecsandri, 119

CÂND: 15:00

CONTEXT: Agenda Ședinței poate fi vizualizată  AICI

 

Gala de Integritate 2023

UNDE: Artcor Creative HUB, str. 31 August 1989, 137

CÂND: 15:00

CONTEXT: Asociația Obștească Centrul de Analiză și Prevenire a Corupției are onoarea să vă invite la Gala de Integritate 2023. Evenimentul are ca scop de a încuraja entitățile publice în cultivarea integrității în sectorul public și de a preveni apariția manifestărilor de corupție, a crește încrederea societății în faptul că entitățile și agenții publici își îndeplinesc misiunea în conformitate cu interesul public, inclusiv în procesul de interacțiune cu sectorul privat.
 

Discuție publică privitor la Strategia managementului finanțelor publice, componenta 7: Transparența finanțelor publice

UNDE: Ministerul Finanțelor, Sala Mare, etaj 4, str. Constanti Tănase, 7

CÂND: 15:30

CONTEXT: Având în vedere că Strategia de dezvoltare a managementului finanțelor publice 2023-2030 va servi punct de referință pentru angajamentul Republicii Moldova de a asigura o bună guvernanță și o bună gestiune financiară, și urmărind obiectivul de informare și comunicare, Ministerul Finanțelor continuă sesiunea de discuții pe marginea implementării Strategiei, și anume, acțiunile ce vizează Componenta 7: Transparența finanțelor publice, cu accent pe portalul de vizualizare a datelor privind executarea bugetului: https://buget.mf.gov.md.
 

Gala „Moldova Eco Energetică” 2023

UNDE: Tekwill, str. Miron Costin, 13/1

CÂND: 16:30

CONTEXT: Gala „Moldova Eco Energetică” celebrează și recunoaște inovația și angajamentul în domeniul eficienței energetice, atât în sectorul public, cât și în cel privat. 10 inițiative remarcabile vor fi premiate pentru excelența demonstrată în domeniul eficienței energetice și al energiei regenerabile la competiția „Moldova Eco Energetică 2023”. Acestea sunt cele care inspiră întreaga societate să investească în soluții eficiente energetic, care să contribuie la construirea unui viitor mai verde și la dezvoltarea durabilă a Moldovei. La ceremonia de deschidere a evenimentului vor participa: Ion Muntean, Directorul Agenției pentru Eficiență Energetică, Victor Parlicov, Ministrul Energiei al Republicii Moldova, Janis Mazeiks, Ambasador, Delegația UE în Republica Moldova, Daniela Gasparikova, Reprezentantă residentă, PNUD Moldova, Claudia Hermes, Directoare de țară, GIZ Moldova.

 

Gala de Integritate 2023

UNDE: Artcor, str. 31 August 1989, 137

CÂND: 17:00

 

Primul concert în Republica Moldova din cadrul programului ICR AdMusicam Concert Series

UNDE: Liceul Republican „Ciprian Porumbescu”, str. Kiev, 1

CÂND: 17:00

 

Concert: „Vine Crăciunul pe seară”

UNDE: Muzeul de Istorie al Orașului Chișinău (Turnul de apă), str. Alexei Mateevici, 60A

CÂND: 17:00

CONTEXT: Concertul este susținut de Corul mixt al Academiei de Muzică, Teatru și Arte Plastice, dirijat de studenții anulului III și IV.

 

Ședința Guvernului Republicii Moldova din 15 decembrie 2023

UNDE: Guvernul Republicii Moldova etaj 6 (intrarea din str. Pușkin), str. Piața Marii Adunări Naționale, 1

CÂND: 17: 30

 

Concert de Crăciun Italy în Jazz

UNDE: Sala cu Orgă, bd. Ștefan cel Mare, 81

CÂND: 18:00

CONTEXT: Ambasada Italiană în Republica Moldova are plăcerea de a vă invita la un tradițional concert de Crăciun „Italy în Jazz”.

 

Film „Carbon” la Călărași

UNDE: Călărași, Casa de Cultură

CÂND: 18:00

 

Vernisjaul Vinului – Ediția a XX-a

UNDE: Palatul Republicii, str. Maria Cebotari, 16

CÂND: 18:00

CONTEXT: Suntem încântați să vă invităm la o experiență vinicolă de excepție – ediția de iarnă a Vernisajului Vinului. Anul acesta vom sărbători ediția aniversară a vernisajului, a XX-a, care se va desfășura sub sloganul „Vino, poveste de iarnă!”. Vernisajul Vinului este unul din cele mai importante evenimente vinicole din țară, eveniment dedicat pasionaților de vinuri, care își propune să promoveze cultura vinurilor pe piața internă și să aducă în prim-plan calitățile inconfundabile ale produselor locale.
 

Spectacol în premieră „Povestea de Crăciun”

UNDE: Teatrul Naţional „Eugene Ionesco”, bd. Grigore Vieru, 17

CÂND: 18:30

CONTEXT: În pragul sărbătorilor de Crăciun, Ebenezer Scrooge, un bătrân zgârcit și obsedat de profit, este vizitat de trei Spirite, care îi invocă trecutul, prezentul și viitorul înspăimântător, care îl așteaptă dacă va continua să fie lacom, insensibil și lipsit de compasiune. Spiritele îl ajută pe Scroodge să înțeleagă deșertăciunea agonisirii fără sfârșit a bunurilor și să devină conștient de povara păcatelor sale. Transformarea interioară a lui Scrooge îl apropie de oameni, iar iertarea și generozitatea îl eliberează de cătușele sufocante ale avuției – iată un adevărat miracol care se petrece în noaptea de Crăciun.

 

Spectacol: „Spărgătorul de Nuci” de Ernst Hoffmann

UNDE: Teatrul Național de Operă și Balet, bd. Ștefan cel Mare, 152

CÂND: 18:30

CONTEXT: Mulți își amintesc poveștile din copilărie, ascultate la gramofon și citite de către cei dragi. Una dintre ele, „Spărgătorul de nuci”, povestea celebră scrisă de Ernst Hoffmann. Celebra poveste va prinde viață în scena Teatrul Național de Operă şi Balet „Maria Bieșu” cu peste 250 de dansatori copii și adulți atât profesioniști, cât și amatori. Concertul va delecta toți cei prezenți, de la mic la mare prin scenografie, coloana sonoră în interpretare modernă și elemente surpriză ce vor face spectatorii să se simtă parte a povestei.
 

APELURI DE ÎNSCRIERE

 

Ministerul Justiției aduce la cunoștință despre prelungirea termenului de selectare a candidaților pentru poziția de arbitru din partea Republicii Moldova, în sensul Acordului de Asociere Republica Moldova-Uniunea Europeană

TERMEN LIMITĂ DE APLICARE: 15 decembrie, curent
CONTEXT: Conform art. 404 alin. (2) al Acordului de Asociere RM-UE „Arbitrii trebuie să dețină cunoștințe de specialitate și experiență în drept și comerț internațional. Aceștia trebuie să fie independenți, să își exercite atribuțiile în nume propriu, să nu accepte instrucțiuni din partea niciunei organizații și a niciunui guvern, să nu fie afiliați guvernului vreunei părți și să respecte codul de conduită prevăzut în anexa XXXIV a Acordului de Asociere RM-UE”. Persoanele interesate, care întrunesc criteriile de eligibilitate menționate și posedă limba engleză, urmează să depună CV-ul, în limbile română și engleză, la sediul Ministerului Justiției din str. 31 August 1989, nr. 82 sau să-l remită electronic la adresa: http://stefan.arseni@justice.gov.md.

 

Ministerul Educației și Cercetării anunță concurs în vederea acordării Bursei de excelență a Guvernului și Bursei pe domenii științifice pentru studenții-doctoranzi, în conformitate cu prevederile Hotărârii Guvernului nr. 584/2020

TERMEN LIMITĂ DE APLICARE: 18 decembrie, curent

CONTEXT: Bursa de excelență a Guvernului și Bursa pe domenii științifice se acordă anual, pentru un an calendaristic, pentru sprijinirea studenților-doctoranzi capabili de performanțe înalte în domeniile cercetării și inovării, finanțați din bugetul de stat, cât și celor în bază de contract, începând cu al doilea an de studii, înmatriculați la forma de învățământ cu frecvență şi frecvență redusă. Dosarul va fi depus pe suport de hârtie la sediul Ministerului Educației și Cercetării, Piața Marii Adunări Naționale, 1 (cutia poștală de la etajul 1, intrarea din str. Bănulescu Bodoni) sau în variantă electronică format PDF la adresa: http://alina.rusnac@mec.gov.md
Pentru detalii tel: 022 233 325

 

Ministerul Educației și Cercetării cu sediul Casa Guvernului, Piața Marii Adunări Naționale nr.1, MD2033 anunță concurs pentru ocuparea funcțiilor vacante de: director al Școlii Sportive din Bălți; director al Școlii Sportive din Ungheni

TERMEN LIMITĂ DE APLICARE: 09 ianuarie, ora 16:00

CONTEXT: La concurs pot participa cetățeni ai Republicii Moldova cu studii superioare universitare, care au o vechime în activitatea didactică de cel puțin trei ani, care la data expirării termenului de depunere a dosarelor nu au împlinit vârsta de 65 ani, cunosc limba română, sunt apți din punct de vedere medical (fizic și neuropsihic) pentru exercitarea funcției, nu au antecedente penale, nu au fost concediați în ultimii 5 ani pe baza art. 86 alin. (1) lit. g)-r) și art. 301 alin. (1) lit. a)-b) din Codul muncii al Republicii Moldova nr. 154/2003 sau destituiți dintr-o funcție publică conform art.64 alin. (1) lit. a) și b) din Legea nr. 158/2008 cu privire la funcția publică și statutul funcționarului public, nu au interdicție de a ocupa funcții de conducere. Dosarul de concurs poate fi depus prin e-mail: http://cancelaria@mec.gov.md sau prin poștă sau personal la Ministerul Educației și Cercetării, bir. 330. Telefoane de contact: 022 233 560; 022 230 320.
 

Ambasada SUA la Chișinău informează că Programul Global de Schimb pentru studenții de la Ciclul I, Licență (Global UGRAD), oferă burse de studii în SUA și invită studenții Universității de stat „Alecu Russo” din Bălți să participe la concurs

TERMEN LIMITĂ DE APLICARE: 15 decembrie, curent

CONTEXT: Informații detaliate despre program: https://md.usembassy.gov/global-undergraduate-exchange-program-global-ugrad/ Pentru a primi răspunsuri la eventuale întrebări, apelați la: http://education-moldova@state.gov

 

Ministerul Finanțelor anunță concurs pentru ocuparea mai multor funcții publice vacante

TERMEN LIMITĂ DE APLICARE: 30 decembrie, curent, 16:30

CONTEXT: Direcția politici în domeniul controlului financiar public intern. Consultant principal (pe domeniul auditului intern) – 1 funcție vacantă, Consultant principal (pe domeniul controlului intern managerial) – 1 funcție vacantă, Direcția protecția secretului de stat și integritate instituțională, Consultant superior - 1 funcție vacantă, Direcția managementul documentelor Consultant superior - 1 funcție vacantă. Pentru mai multe detalii: http://mf.gov.md/ro/posturi-vacante

 

Camera de Comerţ şi Industrie a Republicii Moldova (CCI a RM) invită antreprenorii să se înscrie la cea de-a XXI-a ediție a Expoziției naționale „Fabricat în Moldova”

TERMEN LIMITĂ DE APLICARE: 15 ianuarie, 2024

CONTEXT: Așteptăm companiile ineresare să se înregistreze. Expoziția se va desfășura în perioada 31 ianuarie – 04 februarie 2024, la CIE „Moldexpo ” (mun. Chișinău, str. Ghioceilor 1). Pentru mai multe detalii vă rugăm respectuos să găsiți scrisoarea anexată și formularul de participare, iar pentru orice neclaritate contactați Secția evenimente de afaceri, târguri și expoziții a CCI a RM la tel: 022 210 725, 022 238 410 sau la adresa de e-mail:http://tatiana.saincuc@ chamber.md Informații suplimentare despre eveniment, găsiți aici: „Fabricat în Moldova” 2024.

 

Serviciul Fiscal de Stat lansează concursul pentru selectarea persoanelor fizice sau juridice competente, certificate în domeniul evaluării, pentru efectuarea evaluării bunurilor sechestrate

de către autoritatea fiscală

TERMEN LIMITĂ DE APLICARE: 15 decembrie, curent

CONTEXT: Documentele pot fi prezentate la adresa e-mail: http://recuperarecreante@sfs.md Telefoane de contact: 022 82 30 61, 022-82-30-74

 

SABIT continuă înregistrarea pentru programul "Agrobusiness pentru Eurasia”. Pot participa manageri de nivel mediu și superior, antreprenori, reprezentanți ai asociațiilor profesionale, oficiali guvernamentali din administrația locală sau centrală, cadre universitare (șefi de secții)

TERMEN LIMITĂ DE APLICARE: 17 decembrie, ora Washington 12.00, Ora Chișinăului 19:00

CONTEXT: Datele programului: 2-17 februarie, 2024. Vă rugăm să urmați instrucțiunile de pe linkul de mai jos. Urmează să vă înregistrați pentru a vă seta un cont și să confirmați emailul. Veți putea completa formularul online după ce vi se confirmă eligibilitatea participării. Formularul e disponibil în engleză și rusă. Înregistrați-vă accesând: https://sabit.smapply.us/   Pentru mai multe informații despre SABIT accesați: https://www.trade.gov/sabit-program

 

Guvernul Republicii Moldova continuă campania „Hai acasă de Crăciun”, care va promova tradițiile, obiceiurile și cultura noastră

CONTEXT: Îndemnăm cetățenii de acasă și din diasporă să povestească prin poze și video, cum se sărbătorește Crăciunul, ce amintiri au despre această sărbătoare și despre lucrurile care ne unesc și ne strâng la aceeași masă de sărbători, acasă. Toate acestea pot fi expediate pe adresa de e-mail: http://acasadecraciun@gov.md

 

Anunț concurs de participare la procedura de achiziție prin metoda cererii ofertelor de prețuri pentru procurarea echipamentelor pentru furaje și pentru procesarea si păstrarea produselor lactate

CONTEXT: Detalii privind condițiile de participare: https://shorturl.at/cuX01  Achiziția se realizează în cadrul proiectului „Răspunsul Multidimensional la Provocările Emergente în Materie de Securitate Umană”, finanțat de Guvernul Japoniei și implementat de PNUD Moldova.

 

Comitetul Economic și Social European (CESE) invită tinerii cu vârste cuprinse între 18 și 25 de ani, care votează pentru prima, dată să participe la evenimentul emblematic “Europa Ta, Cuvântul Tău!” (YEYS). Evenimentul este destinat tinerilor din din țările candidate, inclusiv din Republica Moldova și Ucraina, toate statele membre UE și din Regatul Unit

TERMEN LIMITĂ DE APICARE: 31 decembrie, curent

CONTEXT: În acest an, evenimentul va avea loc la Bruxelles, la 6 martie 2024, în cadrul Săptămânii Societății Civile a CESE (4-7 martie 2024), în perioada premergătoare alegerilor europene. Evenimentul își propune să inspire participanții să își exercite dreptul democratic de a vota, să încurajeze în mod activ prietenii, colegii, rudele să facă acest lucru. Pentru candidații selectați, CESE va asigura și va plăti cazarea la Bruxelles pentru două nopți, un zbor dus-întors (clasa econom) sau o călătorie cu trenul/autobuzul între țara de reședință și Bruxelles. Pentru mai multe detalii  AICI
 

Concurs pentru elevi la tema: Efectele negative provocate de fenomenul Corupției

TERMEN LIMITĂ DE APLICARE: 15 decembrie, curent

CONTEXT: A fost dat start concursului în cadrul căruia elevii se vor expune prin desene, poezii și compoziții plastice la tema: Efectele negative provocate de fenomenul Corupției. Sunt invitați să participe elevii claselor gimnaziale (5 - 9) din municipiul Strășeni. Creațiile pot fi depuse la primăria Strășeni, în of. 18, doamnei Ceban Alina. Concursul este realizat în cadrul proiectului „Consolidarea Statului de Drept și a Mecanismelor Anticorupție în Republica Moldova”, cofinanțat de Uniunea Europeană (European Union in the Republic of Moldova) și Ministerul Federal German pentru Cooperare Economică și Dezvoltare (BMZ) și implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ Moldova) și Centrul Contact.

 

EVENIMENTE PE PLAN EXTERN

 

În această seară vicepremierul, Nicu Popescu, se va întâlni la Bruxelles cu jurnaliștii noștri, din Republica Moldova, acreditați la Consiliul European

CÂND: 23.15, ora Moldovei

CONTEXT: În dimineața zilei de mâine, se va întâlni cu Gert-Jan Koopman pentru a oficializa decizia de începere a negocierilor pentru aderare.

 

Ministrul muncii și protecției sociale, Alexei Buzu, participă la Forumul Global pentru Refugiați, ediția 2023

UNDE: Geneva, Elveția

CÂND: 13-15 decembrie, curent

CONTEXT: În cadrul acestui forum internațional, Guvernul Republicii Moldova își asumă angajamentul să-și fortifice sistemul de protecției socială, să răspundă în continuare la necesitățile refugiaților și ale copiilor moldoveni, să extindă programele de incluziune a persoanelor refugiate în sistemul socioeconomic, să reducă violența în bază de gen.

Meroslava Parii
14/12/2023
Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.Follow us on Telegram

Comentarii