AGENDA ZILEI//18.04.2023

Meroslava Parii
17/04/2023
Grafică: CIJM

EVENIMENTE ÎN REPUBLICA MOLDOVA

Ședința Consiliului Superior al Magistraturii din 18 aprilie 2023

UNDE: Consiliul Superior al Magistraturii, str. Mihai Eminescu, 5

CÂND: 10:00

CONTEXT: Agenda Ședinței poate fi vizualizată AICI

 

Ședința săptămânală a serviciilor primăriei Chișinău din 18 aprilie 2023

UNDE: Online

CÂND: 10:00

 

Workshop pentru copii

UNDE: Clubul „Apolo”, bd. Mircea cel Bătrân 26/3

CÂND: 10:00

CONTEXT: Ce fac copii dumneavoastră în perioada de vacanță? La atelierul nostru copiii sunt încurajați să-și exprime liber ideile și emoțiile prin intermediul culorilor și a simțului estetic. Prin participare își vor consolida încrederea cofecționând singuri o decorațiune de Paște, din feltru, flori, ouă decorative, și își vor dezvolta deprinderi pe care le pot exersa apoi în viață zi cu zi.

 

Dezbatere publică

UNDE: Agenția IPN,  etaj 4, birou 446, str. Pușkin, 22

CÂND: 11:00

CONTEXT: Dezbaterea are ca temă: „Războiul hibrid, manifestări, pericole, soluții”.

 

Eveniment: „Clubul de vacanță”

UNDE: Academia TA, bd. Ștefan cel Mare, 169

CÂND: 11:00  18-21 aprilie, curent

CONTEXT: Invităm copii la „Clubul de vacanță”. Aici o să ne pierdem în lumea jocurilor, o să desenăm, o să modelăm și o să creăm împreună. Îți punem la dispiziție multe ateliere diverse și minunate, creative și distractive, victorine, ore de limbă engleză, ceramică. De asemenea ne vom bucura de mult soare, ieșiri în parc, eștafete colorate,  ne vom bucura și de vizita iepurașului de Paști.

 

Eveniment: La o ceașcă de cafea cu aromă de Erasmus+ Ediția a VIII-a

UNDE: Universitatea de Stat „Aleco Russo” din Bălți,  Sala Senatului, str. Pușkin, 38

CÂND: 11:30

CONTEXT: Vă invităm să savurați  experiențele inedite ale studenților Universității de Stat „Aleco Russo” din Bălți, beneficiarii de mobilități academice Erasmus+, dar și impresiile personale cu privire la impactul mobilității asupra creșterii personale și profesionale. Evenimentul este dedicat sporirii proceselor de internaționalizare ale USARB prin mobilități academice și are motoul „Servește experiența de internaționalizare împreună cu noi”.

 

Workshop pentru copii creativi

UNDE: Clubul de Creație Apolo, str. Armenească, 81

CÂND: 12:00

CONTEXT: Vă invităm la atelierul de cerație Rilă Iepurilă, unde vom dezvolta copiilor informații despre frumosul din natură, în viața zi cu zi, unde copiii vor realiza un tablou din materiale textile, vom crea un tablou cu iepuraș, o compoziție foarte interesantă și creativă prin care fiecare copil va putea să-și utilizeze propriile talente și gusturi legate de culori. De asemenea, copilul va putea oferi această creație celor dragi, ca un cadou unic și personalizat.

 

Proiectul Consiliului Europei „Consolidarea sistemului de justiție penală bazată pe respectarea drepturilor omului în Republica Moldova”

UNDE: Uniunea  Avocaților din Republica Moldova, str. București, 46

CONTEXT: Uniunea Avocaților din Republica Moldova va delega 5 avocați pentru a participa la acest atelier de lucru, organizar la data de 12 mai, curent. Rugăm persoanele interesate să își anunțe intenția de participare printr-un e-mail la adresa: [email protected]

 

Expoziție: Cea mai mică și cea mai mare carte din Republica Moldova

UNDE: Biblioteca Națională din Republica Moldova, str. 31 August, 1989, 78A

CÂND: Zilnic

CONTEXT: BNRM, deține o colecție de peste 30000 de cărți păstrate în condiții speciale. Printre acestea pot fi găsite cea mai mică și cea mai mare carte din Moldova. O carte în miniatură reprezintă povestea „Punguța cu doi bani”, aceasta fiind editată la Chișinău în anul 1977. Cea mai voluminoasă  carte datează cu anul 1766 și a fost realizată timp de trei ani în regiunea Levra Kievleană. Este vorba despre o carte de cult religios ce cuprinde peste 3000 de pagini, fiind realizată de o comunitate ortodoxă din cadrul Lavrei Kievlene, cu coperțile din lemn, acoperite cu piele de vițel.

 

Expoziție: Punct Vernal – Edița a III-a

UNDE: Cahul, Palatul de Cultură „Nicolae Botgros”, bd. Victoriei, 18

CÂND: 15:00

CONTEXT: Vă invităm la deschiderea Expoziției Internaționale de Artă Vizuală „Punct Vernal”, ediția a III-a, cu participarea  artiștilor plastici din Republica Moldova și România.

 

Curs de perfecționare în contabilitate „Contabil expert”

UNDE: Proactive, ZOOM Online

CÂND: 17:30

CONTEXT: Cursul este conceput pentru cei care au finalizat deja un curs introductiv în contabilitate și trebuie să-și reâmprospeteze cunoștințele. De asemenea, cursul  este menit să ajute contabilii să atingă un nivel avansat în domeniul contabil – financiar, precum și celor care administrează afaceri. De asemenea, contabili profesioniști te vor familiariza cu modificările recente ale actelor normative aferente domeniului financiar-fiscal.

 

Program de instruire: Academia Exportatorilor

UNDE: Centrul de Informare Antreprenorială, bd. Ștefan cel Mare, 151

CÂND: 4-27 aprilie, curent

CONTEXT: Dacă reprezinți o companie care este interesată în inițierea unei activități de export sau în diversificarea piețelor de export și găsirea unor parteneri de afaceri credibili, atunci Programul de Instruire „Academia Exportatorilor” este platforma potriviră pentru a vă dezvolta cunoștințele teoretice și abilitățile practice în domeniul de management al exportului.

 

Webinar: Rolul ascultării active în educația copilului

UNDE: Psihologie MD, bd. Dacia 65/19

CÂND: 18:00

CONTEXT: Copilul este cel mai frumos cadou pe care ni-l oferă viața. De ce apar întrebări de tipul: „Copilul meu nu mă ascultă”, „Copilul meu este iresponsabil”,„Fac totul de dragul lui, dar el...”. De ce apar afirmații de tipul „Părinții mei nu mă înțeleg”, „Părinții mei nu mă iubesc”, „Părinții doar mă ceartă”. Vă propunem să explorăm împreună universul magnific al familiei din perspectiva trecut, prezent și viitor.

 

Hackathon  de Accelerare a Tehnologiei Civice UE-PaE 2023

CÂND: Termenul pentru depunerea candidaturilor este 24 aprilie, curent

CONTEXT:  Eastern Partnership Civil Societ Facility, finanțată de Uniunea Europeană, invită pasionații de tehnologie civică din țările PaE să se înscrie la Hackathon-ul de Accelerare a Tehnologiei Civice UE-PaE 2023. Hackathon-ul caută proiecte de soluții tehnice care să contribuie la creșterea transparenței și responsabilității, să răspundă nevoilor concrete ale comunităților și/sau să ducă la îmbunătățirea serviciilor publice în țările Parteneriatului Estic – Armenia, Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Republica Moldova și Ukraina. Pentru mai multe detalii AICI

 

Ședința Clubului Top Toastamasters

UNDE: Centrul Keystone, str. Albișoara 42/1

CÂND: 19:00

CONTEXT: Vrei să știi cum să livrezi discursuri de impact, fie că în scenă sau poate în fața unei camere de luat vederi? Vă invităm să vă alăturați la noi și să învătăm cum să o facem împreună.

 

Spectacol: „Frumoasa călătorie a urșilor panda”

UNDE: Geneza Art, str. Alexei Mateevici, 109/1

CÂND: 19:00

CONTEXT: Teatrul „Geneza Art” vă invită la spectacolul „Frumoasa călătorie a urșilor Panda”, povestită de un saxofonist. Un delir, o bucurie fără margini, o abandonare de sine, care depășește orice idee ciniccă, sau neconcepută despre iubire. Dorința de a se contopi și a dispărea în iubire  la proporții absolute ale dizolvării în neant. Urșii panda – un spectacol de atmosferă și relaxare.

Meroslava Parii
17/04/2023
Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.Follow us on Telegram

Comentarii