AGENDA ZILEI//19.10.2023

Meroslava Parii
18/10/2023
Grafică: CIJM

EVENIMENTE ÎN REPUBLICA MOLDOVA

În perioada, 18-19 octombrie, Președinta Maia Sandu, se va afla în Confederația Elvețiană, în vizită de stat, la invitația Președintelui Alain Berset. Acolo, va avea mai multe întrevederi cu oficiali elvețieni, o discuție publică cu studenții Universității Tehnice din Zürich și se va întâlni cu diaspora.

 

Expoziția Internațională Specializată de Mașini, Echipamente și Tehnologii pentru Complexul Agroindustrial

UNDE: Moldexpo, str. Ghioceilor, 1

CÂND: 09:00, 19-22 octombrie, curent

CONTEXT: În perioada 19-22 octombrie 2023, se vor desfăşura următoarele evenimente: cea de-a XXII-a edţie a Expoziţiei  internaţională specializată de maşini, echipamente şi tehnologii pentru complexul agroindustrial ,,MOOLDAGROTECH’’ (ediţia de toamnă) şi cea de-a XXVI-a ediţie a Expoziţiei internaţionale specializate de produse, utilaje, tehnologii agricole meșteșuguri   ,,FARMER”. La expoziţiile menţionate vor participa atât agenţi economici locali, cât şi din Austria, Italia, Ucraina, România. De asemenea, expoziţiile respective îşi propun să asigure o platformă de comunicare eficientă, schimb de experienţă între producătorii agricoli şi stabilirea de contacte cu potenţialii parteneri din ţară şi străinătate.

 

Podcastul de educație financiară „Dă sens banilor”. Invitat Kent D. Logston, Ambasadorul SUA în Republica Moldova

UNDE: Online

CÂND: 09:00

 

Ședința Comisiei economie, buget și finanțe

UNDE: Parlamentul Republicii Moldova, birou 915, bd. Ștefan cel Mare, 105

CÂND: 09:00

CONTEXT: Agenda Ședinței poate fi vizualizată AICI

 

Ședința Comisiei protecție socială, sănătate și familie

UNDE: Parlamentul Republicii Moldova, birou 517, bd. Ștefan cel Mare, 105

CÂND: 09:00

CONTEXT: Agenda Ședinței poate fi vizualizată AICI

 

Ședința Comisiei juridice, numiri și imunități

UNDE: Parlamentul Republicii Moldova, birou 302, bd. Ștefan cel Mare, 105

CÂND: 09:00

CONTEXT: Agenda Ședinței poate fi vizualizată AICI

 

Ședința Parlamentului Republicii Moldova din 19 octombrie 2023

UNDE: Parlamentul Republicii Moldova, bd. Ștefan cel Mare, 105

CÂND: 10:00

 

Conferința inaugurală a Programului de Transformare Digitală a Întreprinderilor Mici și Mijlocii din țările Parteneriatului Estic

UNDE: Hotel Bristol, str. Pușkin, 32

CÂND: 10:00

 

Târgul „Toamna de Aur”

UNDE: CIE Moldexpo, str. Gioceilor, 1

CÂND: 10:00, 19-22 octombrie, curent

CONTEXT: Vă invităm la expoziția noastră de material săditor pentru grădină. La dispoziția Dvs: Pomi fructiferi; Pomi decorativi; Arbuști foioși; Plante conifere; Semințe de flori; Semințe de legume; Butași de viță de vie.

 

Conferință de presă susținută de candidatul la funcția de primar al mun. Chișinău, dr. Andrei

Donică, cu tema: „Flashmob/Lansare în campanie. Dezvăluiri senzaționale despre legăturile lui Ion Ceban cu Mafia. Răspunsuri la întrebările jurnaliștilor”

UNDE: Primăria mun. Chișinău, bd. Ștefan cel Mare, 83

CÂND: 10:00

 

Conferință de presă cu tema „Ruslan Popa în calitate de viitor primar general al mun. Chișinău optează pentru taximetrie urbană care va circula exclusiv pe banda de dreapta, destinată transportului public  urban din Chișinău”

UNDE: Agenția IPN, etaj 4, birou 446, str. Pușkin 22

CÂND: 10:00

 

Conferință de presă organizată de Asociația Promo-LEX cu tema: „Prezentarea Raportului nr. 3 al Misiunii de Observare a alegerilor locale generale din 5 noiembrie”

UNDE: Asociația Promo-LEX, str. Petru Movilă, 23/13

CÂND: 11:00

 

Prelegere publică: „Educația și cei șapte de ani de acasă”

UNDE: Universitatea de Stat „Alecu Russo” din Bălți, Sala Polivalentă, Bloc 1

CÂND: 11:30

CONTEXT: Vă invităm la prelegerea publică „Educația și cei șapte de ani de acasă”, susținută de dr.habilitat în pedagogie, prof. Universitar, membru corespondent al Academiei de Științe a Moldovei, Ion Gagim.

 

Conferința „Disciplina care duce la performanță”, organizată de Departamentul pentru Relația cu Republica Moldova din cadrul Guvernului României și de Comitetul Olimpic și Sportiv Român

UNDE: Mediacor, str. Alexei Mateevici, 60

CÂND: 12:30

CONTEXT: Universitatea de Stat din Moldova va găzdui Conferința „Disciplina care duce la performanță”, organizată de Departamentul pentru Relația cu Republica Moldova din cadrul Guvernului României și de Comitetul Olimpic și Sportiv Român. Invitați speciali: Mihai Covaliu, campion olimpic la scrimă, Ana Maria Brânză Popescu, campioană olimpică la scrimă și Marian Drăgulescu, medaliat olimpic la gimnastică artistică.

 

Inaugurare a tomografului computerizat din cadrul Spitalului Clinic Bălți

UNDE: Spitalul Clinic Bălți, str. Decebal, 101A

CÂND: 13:00

 

Lecție de informare: Stop trafic de ființe umane

UNDE: Universitatea Pedagogică de Stat „Ion Creangă”, Clasa Viitorului, etaj 1, str. Ion Creangă, 1

CÂND: 13: 00

CONTEXT: În contextul marcării Zilei Europene de luptă împotriva traficului de fiintțe umane, Facultatea de Limbi și Literaturi Străine, în colaborare cu Facultatea de Filologie și Istorie, organizează o lecție de informare, pe tema Stop Trafic de Ființe Umane. Evenimentul va fi ținut de către dl. Vitalie Ionașcu, dr. conf., decan al FPAOSP, din cadrul Academiei '„Ștefan cel Mare'' a MAI.

 

Prezentarea companiei Leone.Va SRL, exportator de fructe din Republica Moldova, în special prune, caise și stafide

UNDE: CIE Moldexpo, Pavilionul 3, str. Ghioceilor, 1

CÂND: 14:00

 

Decernarea  titlului  onorific Doctor Honoris Causa profesorului Ioana Grigoraș

UNDE: Universitatea de Sta de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu”, Sala de conferințe, nr. 205, Bloc didactic central, Bd. Ștefan cel Mare, 165

CÂND: 14:00

CONTEXT: Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” din Republica Moldova va decerna titlul onorific Doctor Honoris Causa profesorului Ioana Grigoraș, doctor în științe medicale, Universitatea de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” Iași, România, șefa Secției anestezie-terapie intensivă la Institutul Regional de Oncologie. Titlul onorific va fi conferit profesorului Ioana Grigoraș în semn de înaltă apreciere a meritelor remarcabile și a contribuției substanțiale la prosperarea învăţământului superior medical, a științelor medicale și a societății în general.

 

Curs: „Student Leadership Development

UNDE: Academia de Studii Economice din Molodva, bloc A, auditoriu 704, str. Bănulescu Bodoni, 61

CÂND: 15:00, 23, 25, 26. 30, octombrie, curent

CONTEXT: Vă invităm să luați parte la cursul „Student Leadership Develpopment”.  Programul este susținut în limba engleză și coordonat de Dr. Alec Zama, profesor în business și administrare la Grand View University, SUA. Dr. Alec Zama este un practician certificat în MBTI și un facilitator al Modelului de Leadership Student Leadership Challenge, fiind și bursier al Programului de Schimb Academic FULBRIGHT. Participarea la acest curs este gratuită.
 

Curs de Formare inițială a mediatorilor

UNDE: Camera de Comerț și Industrie a Republicii Molodva, bd. Ștefan cel Mare, 151

CÂND: 17:30, 16-28 octombrie, curent

CONTEXT: Centrul de Mediere al CCI a RM vă invită la cursul de Formare inițială a mediatorilor. Cursul de fpFormare inițială a mediatorilor oferă oportunitate unică de a dezvolta abilități esențiale în domeniul medierii și de a vă deschide drumul către o carieră ăn această profesie valoroasă. La finalizarea cu succes a cursului, veți primi un certificat oficial recunoscut, care vă va permite să depuneți actele necesare pentru a susține examenul de mediere în profesie la Consiliul de Mediere al Ministerului Justiției. Nu ratați această oportunitate de a vă dezvolta cariera în domeniul medierii și de a deveni un mediator calificat - recunoscut oficial.

 

Atelier: Munca decentă, pace și reziliență

UNDE: Institutul Muncii, str. Zimbrului, 10

CÂND: 19 octombrie, curent

CONTEXT: Biroul Organizației Internaționale a Muncii al Activităților Lucrătorilor (ILO-ACTRAV) organizează un atelier de lucru la care participă peste 20 de sindicaliști din Republica Moldova, România, Ucraina și Polonia. Genericul activității este „Muncă decentă, pace și reziliență”. Participanții vor aborda următoarele subiecte și tematici: Înțelegerea conflictelor și a dezastrelor; Gestionarea crizelor generate de conflicte și dezastre; Prevenirea crizelor și pregătirea necesară pentru a le depăși;  Rolul standardelor internaționale ale muncii în situații de criză; Modalități de promovare și utilizare a recomandării OIM privind ocuparea forței de muncă și munca decentă pentru pace și reziliență.

 

Program de formare: Echipament, utilaj și accesorii pentru producere în teren protejat

UNDE: Centrul de excelență în horticultură și tehnologii agricole di Țaul, Dondușeni

CÂND: 16-27 octombrie, curent

CONTEXT: Din program: Măsura 1.4 Stimularea producerii în teren protejat; Măsura 2.1 Investiții în producere pe teren protejat. Mod de instruire online/prezența fizică.
 

Spectacol: „Norma”

UNDE: Teatrul Național de Operă și Balet, bd. Ștefan cel Mare, 152

CÂND: 18:00

CONTEXT: Opera Norma este o poveste a Inaltei Preotese-Druid, care si-a incălcat juramintele sacre, implicandu-se cu romanul Pollione. Acesta se indragostește de Norma, însă acum o iubeste pe Preoteasa Adalgisa. Cele două femei se unesc pentru dragostea lor blestemată după ce Norma destăinuie că are copii cu Pollione, insă intr-un final el este denunţat si condamnat sa fie jertfit zeilor. Norma urcă pe rug insoţindu-l pe Pollione, care își dă seama prea târziu de noblețea sufletească a femeii pe care a trădat-o.

 

Spectacol: „Ne-am unit...”

UNDE: Palatul Național „Nicolae Sulac”, str. Pușkin, 21

CÂND: 18:00

CONTEXT: Patru personalități ale culturii vor cânta pe aceeași scenă înr-un spectacoș extraordinar în premieră: „Ne-am unit...”.  Nicolae Botgros, Valentina Boghean, Alex Calancea și Cristofor Aldea-Teodorovici își  unesc talentele într-un proiect de suflet. Evenimentul este organizat de OCI „Moldova-Concer” în Deschiderea Stagiunii Concertistice.

 

Serată de Creație – Valeriu Jereghi

UNDE: Orașul Strășeni, Casa de Cultură

CÂND: 18:00

CONTEXT: Vă invităm la serata de creație: Valeriu Jereghi – În spațiul Cinematografic European, 75 de ani de viață și 50 de ani în cinematografie.

 

Spectacol: „Despre eternitate”

UNDE: Centrul Evreiesc „Kedem”, str. Eugeniu Doga, 5

CÂND: 18:30

CONTEXT: Spectacolul „Despre Eternitate” este despre patru povești de dragoste și, mai mult, este o călătorie în lumea celor mai profunde sentimente. Acesta nu face referire la clișeele clasice despre tragediile romantice, întâlnite atât de des în literatură, ci prezintă eroi obișnuiți ale căror trăiri sincere și bucurii vor deveni oglinda fiecărui spectator. Astfel, persoanele interesate vor avea ocazia să experimenteze magia teatrului live și să se scufunde într-o lume în care fiecare poveste este o adevărată capodoperă artistică.

 

Concert: Gândul Mâței on the Rooftop

UNDE: Iusty Art Gallery, str. Bogdan Petriceicu Hașdeu, 3

CÂND: 19:00

CONTEXT: Nu rata ultimul concert din acest an pe rooftopul Iusty Art Gallery. De această dată revenim cu un concert de rock acustic a bandului legendar – Gândul Mâței.Vă invităm  la un concert acustic unde vor răsuna piese tale preferate din repertoriul bandului. Te așteptăm să petreci cu noi ultimul apus pe terasă în compania artei și vinurilor selecte.

 

 

Balul Bobocilor 2023 al Universității de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” UNDE: Capitoles Park, str. Meleștiu, 13A

CÂND: 19:00

 

Campania națională: „Săptămâna de luptă împotriva traficului de ființe umane”

UNDE: Academia de Studii Economice din Moldova, str. Bănulescu Bodoni, 61

CÂND: 18-25 octombrie, curent

CONTEXT: În perioada 18-25 octombrie 2023 în ASEM se va desfășura Campania națională „Săptămâna de luptă împotriva traficului de ființe umane”, realizată în contextul marcării „Zilei Europene de luptă împotriva traficului de ființe umane”, marcată la nivel național al 12-lea an consecutiv. În cadrul campaniei vor fi organizate lecții publice, întâlniri, prezentări, activități de sensibilizare, expoziții de carte, informarea despre resursele documentare, bazele de date şi revistele electronice de pe site-ul UE privind legislația europeană în domeniul combaterii și prevenirii traficului de ființe umane. Scopul campaniei este de a ridica nivelul de conștientizare privind problema traficului de ființe umane.

 

APELURI DE ÎNSCRIERE

Ministerul Educației și Cercetării anunță concurs pentru ocuparea funcției vacante de director al I.P.  Liceul Teoretic Republican „Aristotel”. La concurs pot participa cetățeni ai Republicii Moldova cu studii superioare universitare, care au o vechime de muncă în activitatea didactică de cel puțin trei ani, care la data expirării termenului de depunere a dosarelor nu au împlinit vârsta de 65 ani, cunosc limba română, sunt apți din punct de vedere medical (fizic și neuropsihic) pentru exercitarea funcției, nu au antecedente penale, nu au fost concediați în ultimii 5 ani pe baza art. 86 alin. (1) lit. g)-r) din Codul muncii al Republicii Moldova nr. 154/2003 sau destituiți dintr-o funcție publică conform art.64 alin. (1) lit. a) și b) din Legea nr. 158/2008 cu privire la funcția publică și statutul funcționarului public, nu au interdicție de a ocupa funcții de conducere. Candidații pentru ocuparea funcției de director/director adjunct al instituției de învățământ depun personal sau prin reprezentant (la cancelaria organizatorului concursului), prin postă sau prin e-mail (la Secția managementul documentelor a ministerului, biroul 330) în termen de până la 03 noiembrie 2023, ora 16.00,

 

Camera de Comerț și Industrie a Republicii Moldova în cooperare cu Camera de Comerț și Industrie din Bursa (Turcia), sub egida Ministerului Comerțului al Republicii Turcia Vă invită să participați la programul internațional ”Misiunea Cumpărătorului”, organizat în cadrul expoziției dedicată produselor textile pentru copii – Juno Show 2023, desfășurat la Bursa, Turcia, în perioada 13–16 noiembrie 2023. Juno Show – este o expoziție dedicată produselor de vestimentație și textilelor pentru bebeluși și copii, la care vor fi expuse cele mai noi tendințe din industri confecțiilor, va reuni producători și companii din domeniu. Programul evenimentului: Vizita expoziției Juno Show 2023, în cadrul căreia vor fi expuse articole de vestimentație și textile pentru copii, etc.; Participarea la întrevederi de afaceri în formatul B2B. Cererile de participare la Program (descarcă aici), vor fi acceptate până pe data de 26 octombrie 2023 inclusiv. Formularele completate pot fi expediate prin e-mail la: [email protected]
Pentru informații contactați Secția Relații Internaționale a Camerei. Persoana de contact: Călin Gheorghiță – tel: 022 221391

 

Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene al Republicii Moldova anunță concurs pentru ocuparea funcțiilor publice vacante în cadrul aparatului central, după cum urmează: Direcția cooperare bilaterală; Secţia Europa Occidentală, Centrală și de Sud-Est - Ataşat / Atașată – 02 posturi; (accesați anunțul în hyperlink); Secţia America - Ataşat / Atașată – 01 post; (accesați anunțul în hyperlink); Direcția drept internațional; Secţia tratate multilaterale - Ataşat / Atașată – 01 post; (accesați anunțul în hyperlink); Secţia tratate bilaterale - Ataşat / Atașată – 01 post (accesați anunțul în hyperlink);  Dosarul de concurs poate fi depus la sediul MAEIE  prin e-mail ([email protected])/ prin poștă / personal (str. 31 August 1989, nr. 80, MD – 2012, mun. Chişinău), până la data de 23 octombrie 2023 (inclusiv), ora 16:30. Pentru informații suplimentare nu ezitați să contactați Secția resurse umane și contencios: Nr. Telefon: 022 578 281; e-mail: [email protected].

 

Școala Doctorală în domeniul Științe Medicale, anunță concurs de admitere la studii superioare de doctorat (ciclul III) pentru anul de studii 2023-2024. Concursul se organizează simultan pentru locurile cu finanțare de la bugetul de stat și pentru cele cu taxă de studii. În total sunt alocate 67 de locuri finanțate de stat. Perioada de depunere a actelor este până la data de 20 octombrie, curent. Pentru mau multe detalii https://usmf.md/.../2-20-octombrie-2023-admiterea-la...

 

Agenția pentru Eficiență Energetică anunță apelul de propuneri de proiecte care vor fi susținute prin intermediului Mecanismului de Finanțare ,,Clean Tech Seed Fund”, implementat de Agenția pentru Eficiență Energetică în cadrul Programului ,,Clean Technology Innovation Programme in the Republic of Moldova” (GCIP Moldova) în parteneriat cu UNIDO. Proiectele care vor corespunde cerințelor de aplicare vor fi acceptate pentru evaluare. Companiile care vor fi finanțate în cadrul mecanismului dat, vor folosi finanțarea pentru a implementa proiecte pilot și pentru a demonstra fezabilitatea tehnică a noilor tehnologii. Adresa de e-mail: [email protected] până la data de 30 octombrie 2023, ora 16:00. Potențialii participanți au posibilitatea de a participa la o sesiune de instruire privind completarea Formularului de Aplicarecare se va desfășura pe data de 23.10.2023.
Pentru informații suplimentare, Vă invităm să consultați manualul operațional pe link-ul de mai jos:
https://aee.gov.md/.../101023_MO_Clean%20Tech%20Seed...
Pentru orice întrebări suplimentare sau clarificări, vă rugăm să ne contactați: Nicolae Soloviov, Coordonator național, Tel: +373 60767572, email: [email protected]
Diana Grozav, Asistent administrativ, Tel: +373 68984541, email: [email protected]
Detalii pe link-ul de mai jos: https://aee.gov.md/.../apel-de-propuneri-de-proiecte-al...

 

EVENIMENTE PE PLAN EXTERN

Ambasada Republicii Moldova în Republica Turcia informează că, în conformitate cu prevederile Dispoziției Comisiei pentru Situații Excepționale a Republicii Moldova nr. 57 din 19 ianuarie 2023, Hotărârea Guvernului nr. 50/2013 cu privire la aprobarea Regulamentului cu privire la eliberarea vizelor au fost modificate, după cum urmează. Prin derogare de la punctul 124, subsecțiunea 2) din Regulamentul cu privire la eliberarea vizelor, se suspendă eliberarea vizelor de tranzit identificate prin simbolurile B pentru străinii din următoarele state:  Republica Federală Democrată Nepal; 
Republica Federală a Nigeriei; Republica Islamică Pakistan;  Republica Socialistă Vietnam; Republica Islamică a Iranului; Republica Irak; Republica Liban; Republica Islamică Afganistan; 
Autoritatea Națională Palestiniană. Totodată, în baza acestei dispoziții, Direcția Afaceri Consulare a MAEIE suspendă, pe durata stării de urgență, eliberarea vizelor electronice de tranzit.

 

Ambasada Republicii Moldova in Italia anunță că la sfârșit de octombrie, trupa Teatrului Alexie Mateevici va face un turneu în Italia cu Spectacolul documentar „Podul de Piatră Elegiacelordelakmdistanță”, regizat de Luminița Țâcu, după volumul Istorii din străinătate, scris de Iurie Cojocaru, se va juca în orașele Bologna, Padova și Milano. Locațiile în care se va juca spectacolul sunt următoarele:  27 octombrie, Bologna, ora 19:00, la Parrocchia di Nostra Signora della Fiducia - Link către eveniment: https://www.eventbrite.be/.../teatru-la-bologna-podul-de... 28 octombrie, Padova, ora 18:00, la Teatro Ferrari - Link către eveniment:  https://www.eventbrite.be/.../teatru-la-padova-podul-de... 29 octombrie, Milano, ora 18:00, la Auditorium Father Reina - Link către eveniment: https://www.eventbrite.be/.../teatru-la-milano-podul-de...

 

În perioada 16-22 octombrie, o delegație a Facultății  Relaţii Internaţionale, Ştiinţe Politice şi Administrative a USM (FRIȘPA), reprezentată de decanul FIRȘPA, Alexandru Solcan, Valentina Teosa profesor, dr.hab., Cristina Morari, prodecan FRIȘPA și 10 masteranzi ai programelor Studii Europene și Studii Diplomatice, se află într-o vizită de studiu la Universitatea Tartu din Estonia. În cadrul vizitei, cadrele didactice FRIȘPA participă la cursuri, mese rotunde privind subiecte legate de procesul de aderare la UE, fac schimb de experiență cu privire la practicile de predare a disciplinelor din domeniul Studiilor Europene.

 

Ambasada Republicii Moldova în Israel anunță: Menținem legătura cu cetățenii noștri din Fâșia Gaza, dar și cu alte state care încearcă să găsească o cale de evacuare a civililor, inclusiv a cetățenilor moldoveni din Fâșie. Mai multe țări continuă să desfășoare discuții cu autoritățile din Egipt. Reamintim că MAEIE a detașat un funcționar consular moldovean în Egipt pentru oferi asistență, în cooperare cu Ambasada noastră din Israel, cetățenilor din Fâșie. Listele de evacuare au fost pregătite de către Ambasadă și au fost transmise autorităților din Egipt, dar și țărilor vecine, România și Ucraina. Rugăm cetățenii moldoveni prezenți pe teritoriul Israelului să se înregistreze utilizând formularul de la sfârșitul postării. Până în prezent, 451 de cetățeni s-au înregistrat.
Reamintim importanța respectării cu strictețe a instrucțiunile de securitate emise de autoritățile israeliene, dar și informare din surse oficiale și credibile.
Informații de contact:
Pagina web: https://israel.mfa.gov.md/
Email: [email protected]
Telefon de urgență, inclusiv WhatsApp: +972527789772, +972527998396, +972 52-2787326 (în regim 24/7)
Centru de Apel MAEIE:
0 80 090 990 - gratuit de la telefonul fix din orice localitate a Republicii Moldova.
+373 22 188 000 - pentru apeluri de la telefonul mobil sau de peste hotare.
+37379818081 (inclusiv WhatsApp)
mail: [email protected]
https://forms.office.com/pages/responsepage.aspx...\

    

Pe 16-20 octombrie companiile din Moldova participă la expoziția GITEX GLOBAL, care în acest an are loc în Dubai. GITEX este o platformă globală apolitică, care reunește cei mai importanți stakeholderi din industria tech din lume. Evenimentul creează o legătură între trecut și prezent, tradiție și modernitate, nord și sud, est și vest, pentru a inspira strategii noi pentru viitor. Conferința din acest an abordează subiecte ce țin de viitorul investițiilor, cu accent pe noile tehnologii. La eveniment vor fi prezente delegații din partea țărilor cu economii care înregistrează cea mai rapidă creștere, cum ar fi China, India, Indonezia, Vietnam, Brazilia, Emiratele Arabe Unite, Arabia Saudită, Africa de Sud și Nigeria, care vor contribui cu peste 45% din PIB-ul mondial până în 2050. Republica Moldova va participa la expoziție cu stand de țară. Moldova la GITEX GLOBAL este organizată de către Agenția de Investiții și Moldova IT Park.
 

Meroslava Parii
18/10/2023
Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.Follow us on Telegram

Comentarii