AGENDA ZILEI//21.07.2023

Meroslava Parii
20/07/2023

EVENIMENTE ÎN REPUBLICA MOLDOVA

 

Aplicarea Legislației Muncii în condițiile fenomenelor de criză: probleme, dificultăți, soluții.
UNDE: Vioser, Str. Mitropolit Varlaam, 65

CÂND: 09:00

CONTEXT: Din program: Aspecte privind dificultăți la aplicarea în practică a normelor ce reglementează timpul de muncă și timpul de odihnă; Neclarități la capitolul reglementării actuale despre acordarea concediilor anuale și celor sociale; Probleme refiritoare la modul/condițiile de tragere la răspundere disciplinară și materială a personalului de conducere și a altor salariați ș.a.

 

 

Forumul Wine&Tech – Ediția 1

UNDE: Artcor, str. 31 August 1989, 137

CÂND: 09:00

CONTEXT: Integrarea tehnologiilor digitale în sectorul agricol a devenit o necesitate. Despre tendințele și soluțiile digitale disponibile pentru producerea vinurilor se va vorbi  la Forumul Wine&Tech, ediția 1. Evenimentul are scopul de a construi punți de colaborare între producătorii de vin și experții din domeniul tehnologiilor digitale, promovând abordări inovatoare ce vor optimiza procesele în viticultură, producerea vinului, logistică, marketing, vânzări și vor crește valoarea adăugată și recunoașterea vinurilor moldovenești pe plan intern și internațional.
 

 

Training: Tehnologiile Moderne de Producere a Castraveților

UNDE:  Restaurantul  „La Paris” (etajul 1), satul Corjeuti, raionul Briceni

CÂND: 09:30

CONTEXT: Vă invităm la o instruire, unde veți afla cele mai avansate tehnici de producție a castraveților în câmp deschis, pe suport (șpaleră și plasă) și direct pe sol. Agenda evenimentului include: Prezentarea manualului tehnologic pentru producerea castraveților în câmp deschis și tehnologii de conservare; Tehnologia modernă de creștere a castraveților pe suport (șpalera, plasă) și direct pe sol; Dezvoltarea parteneriatelor în producția legumelor pentru procesare.
Vă așteptăm să petrecem o zi captivantă învățând și făcând schimb de experiențe în domeniul agriculturii, atât la nivel teoretic, cât și practic, direct în câmp, la plantația de legume Agrofam SRL. Evenimentul este  organizat cu sprijinul Proiectului Competitivitate și Reziliență Rurală (PCRR) al USAID.

 

 

Inaugurarea proiectului "Femei cu viziune".
UNDE: Digital Park, str. Mihai Viteazul, 15

CÂND: 09:30
CONTEXT: Asociația "The Moldova Project" în consorțiu cu Asociația de Voluntariat Internațional din Moldova (AVI-Moldova) și Asociația "Camera Tinerilor Întreprinzători - JCI Ungheni" are plăcerea de a vă invita la evenimentul de lansare a proiectului "Femei cu Viziune". Acest proiect este susținut de către "UN Women Moldova" și finanțat de către "Fondul Femeilor pentru Pace și Ajutor Umanitar". Scopul proiectului este de a sprijini femeile refugiate din Ucraina în integrarea lor în comunitățile locale din Republica Moldova prin organizarea unor programe de formare profesională pentru dobândirea de competențe antreprenoriale. Proiectul va îmbunătăți competențele antreprenoriale a cel puțin 200 de femei refugiate. Cele mai bune 20 de idei de afaceri vor primi o finanțare de 5.000 USD fiecare, precum și mentorat și consiliere gratuită.

 

 

Ședința Comisiei economie, buget și finanțe

UNDE: Parlamentul Republicii  Moldova, birou 915, bd. Ștefan cel Mare, 105

CÂND: 09:40

CONTEXT: Agenda Ședinței poate fi vizualizată AICI

 

 

Ședința Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică din 21 iulie 2023

UNDE: Online

CÂND: 10:00

CONTEXT: Agenda Ședinței poate fi vizualizată AICI

 

 

Expoziția „I Love Sushi”
UNDE: Muzeul Naţional de Istorie a Moldovei,  str. 31 August 1989, 121A

CÂND: 10:00, până la data de 15 august
CONTEXT: Înființată în anul 1972, Japan Foundation creează oportunități globale pentru cultivarea prieteniei și legăturilor dintre Japonia și restul lumii prin intermediul culturii, limbii și dialogului. Fundația derulează programe în domeniul artelor și schimburilor culturale, educației în limba japoneză în străinătate, studiilor japoneze și schimburilor intelectuale. Suntem încântați să vă prezentăm noul program de schimburi culturale și expoziția itinerantă "I Love Sushi" având ca temă sushi – emblema bucătăriei japoneze în lume. Expoziția include și simularea unei vizite într-un restaurant specific japonez. Cei care știu câte ceva despre sushi vor fi încântați de expoziție, iar fanii pasionați o vor găsi fascinantă. În același timp sperăm că sushi va deveni un mijloc de popularizare al istoriei și obiceiurilor japoneze.
 

 

Programul  de instruire Green SIYB (Start and Improve Your Green Business/Inițiază și Dezvoltă Afacerea Verde) -

UNDE: Primăria municipiului Ungheni, str. Națională, 7

CÂND: 11:00

CONTEXT: Ești interesat/ă de inițierea și dezvoltarea unei afaceri verzi? Ai o idee și nu știi de unde să începi? Începe cu înregistrarea la trainingul antreprenorial de 5 zile bazat pe Programul Green SIYB (Start and Improve Your Green Business/Inițiază și Dezvoltă Afacerea Verde) - https://docs.google.com/.../1FAIpQLSfz9AKgeNU.../viewform...
Programul este oferit de Organizația Internațională a Muncii, prin intermediul proiectului „Stimularea economiei verzi în Republica Moldova”, în parteneriat cu Primăria municipiului Ungheni. Pe lângă Programul de instruire, persoanele care vor dori să-și dezvolte afaceri verzi, vor primi suport în elaborarea planului de afacere și acces la finanțări.  Cei ce intenționează să aplice la Programul ECO IMM-uri, implementat de ODA, vor primi sprijin de coaching pentru a avea acces la finanțare, în inițierea și dezvoltarea unei afaceri ecologice.
 

 

 

Expoziția: HumAInity 2.0
UNDE: Mediacor, str. Alexei Mateevici, 60

CÂND: 11:00 – 20:00 , 20-23 iulie, curent
CONTEXT: Vă invităm la Expoziția OM&AI  - Redefining Creativity / HumAInity 2.0.
La expoziția HumAInity 2.0, vei putea vedea în detaliu proiecția fenomenală de pe sala cu orgă, realizată de talentata artistă AI Diana Neacșu. Această experiență vizuală și sonoră te va purta într-o călătorie creativă fascinantă și acum ai ocazia să descoperi povestea din spatele formelor și culorilor in detaliu. Fă parte la redefinirea artei. Descoperă o lume spectaculoasă unde omul se împletește cu inteligența artificială prin animații și artă digitală.

 

 

BiblioVacanța 2023
UNDE: Biblioteca Națională pentru Copii „Ion Creanga”, str. Alexei Sciusev, 65

CÂND: 11:00
CONTEXT: Biblioteca Națională pentru Copii „Ion Creangă” invită copiii să participe, în cadrul Programului estival BiblioVacanța, la diverse ateliere de: Lectură, Creativitate, STREAM, Educație Financiară, Jocuri intelectuale, Dans, Engleză.

 

 

Crearea unui personaj Brawl Stars- eveniment gratuit pentru copii
UNDE: STEP It Academy Moldova, bd. Decebal, 139

CÂND: 12:00
CONTEXT: Dragi părinți, avem o veste extraordinară pentru copiii voștri pasionați de jocuri și artă, vă invităm la evenimentul nostru gratuit ”Crearea unui personaj Brawl Stars”. Dacă micuții voștri iubesc jocul Brawl Stars și visează să devină creatori ai propriilor personaje, într-un stil unic de pixel art, atunci acest eveniment este perfect pentru ei. Vom oferi o experiență captivantă și educativă în lumea creării de personaje în Brawl Stars.Copiii vor învăța despre designul personajelor, tehnica pixel art, cum să creeze personaje îndrăznețe și expresive, și cum să le aducă la viață într-un mod original și atrăgător. Sub îndrumarea specialiștilor noștri, ei vor explora nuanțele acestui stil de artă și vor putea materializa cele mai îndrăznețe concepte în realitate.
La sfârșitul evenimentului, toți participanții vor primi un cadou și vor pleca acasă cu personajele lor create în stilul pixel art, pe care le vor putea arăta cu mândrie familiei și prietenilor.
 

 

Ministerul Culturii al Republicii Moldova invită părțile interesate la o discuție pe marginea Programului Național de dezvoltare a Industriilor Creative „Moldova Creativă”

UNDE: Ministerul Culturii al Republicii Moldova, Sala de ședințe, str. Nicolae Iorga, 21

CÂND: 14:00

 

 

Convocarea în ședință extraordinară a Consiliului orășenesc Călărași

UNDE: Primăria municipiului Călărași

CÂND: 14:00
CONTEXT: Descarcă proiectele de decizii:http://calarasi-primaria.md/.../proiectele-de-decizii.../
 

 

Live cu Ministrul Educației și Cercetării Dan Perciun

UNDE: Live Pagina Facebook

CÂND: 14:00

CONTEXT: Dragi prieteni la ora 14:00, voi fi live pe pagina Facebook. Voi vorbi despre evenimentele curente de la minister și planurile pentru perioada următoare. Aștept întrebările voastre în comentarii.

 

 

Festivalul Internațional de Șah

UNDE: Școala de Sport, Clubul de șah Ungheni, str. Bălcescu, 9

CÂND: 14:30, 19-23 iulie, curent

CONTEXT: Vă invităm la Festivalul Internațional de Șah, în orașul Ungheni, Capitala Tineretului.

Sunt invitați toți doritorii.

 

 

Adunarea satului  Bălășești și Sloveanca

UNDE: Casa de Cultură Bălăsesti, raionul Sângerei

CÂND. 15:00

CONTEXT: Primaria comunei Bălășești în parteneriat cu Programul Comunitatea mea, invită locuitorii satului Bălășești și Sloveanca la Adunarea satului. În cadrul adunării cei prezenți vor alege o idee  prioritară de proiect ce va fi depus în cadrul Programului Comunitatea Mea. De asemenea, va fi ales un grup de lucru ce va pregăti proiectul pentru concursul vizat. Părerea  d-stră contează. Vă așteptăm cu drag.

 

 

Festivalul Gravidelor
UNDE: V-Continental Business Center, str. Dimitrie Cantemir, 5/4

CÂND: 15:00
CONTEXT: Revista Odoraș are grijă să fiți cât mai informate despre perioada sarcinii și a maternității, de aceea organizăm o nouă ediție a Festivalului Gravidelor. Vă invităm să petrecem o seară frumoasă împreună, la Festivalul Gravidelor. Avem în program medici calificați și râvniți de toți și companii farmaceutice și cosmetice de top, care au grijă de sănătatea și frumuseațea dumneavoastră și a bebelușilor dumneavoastră.Vă anunțăm că vom avea și scaun mobil de consultație stomatologică și fiecare dintre voi are șansă să fie consultată de un medic stomatolog calificat, absolut gratuit.
 

 

Concurs: „Vadul lui Vodă are talente”

UNDE: Casa de Cultură Vadul lui Vodă

CÂND: 18:00

CONTEXT: Vă invităm pe toți la o seara specială, la Concursul „Vadul lui Vodă are talente”. Susțineți împreună cu noi participanții concursului, vă așteptăm de la mic la mare.

 

 

The Vision

UNDE: Digital Park, str. Mihai Vitazul, 15

CÂND: 18:00

CONTEXT: E oficial. Revenim cu un nou eveniment, într-o locație specială. O zonă industrială, însă cu o nouă perspectivă, de la înălțime. Hai să ne oprim o secundă. Suntem în floarea vieții și în floarea verii. Și e motiv de petrecere. Știm cât de mult așteaptă comunitatea THE VISION tradiționalul eveniment, iar vara e o șansă bună de a-i încânta și a ne întâlni chiar în inima pulsantă a orașului.
 

 

Life. Work. Balance.
UNDE: Software Mind Romania & Moldova, Vasile Alecsandri, 143

CÂND: 18:30
CONTEXT: Dragă comunitate, suntem încântate să vă anunțăm un eveniment memorabil din această vară. Vă oferim o oportunitate unică de a vă îmbunătăți echilibrul între muncă și viața personala la evenimentul nostru non-formal, cu genericul "Life. Work. Balance.". După o zi plină de provocări, vă așteptăm pentru relaxare și socializare într-o atmosferă deosebită, la terasa superbă de pe acoperișul companiei Software Mind. Vom avea parte de o seară plină de conversații interesante, networking și momente relaxante, cu gustări deosebite, iar vinul răcoritor va pune punctul pe "i" al acestei experiențe unice.  Alăturați-vă comunității noastre pentru a cunoaște oameni pasionați de tehnologie, a împărtăși experiențe și a învăța unul de la celălalt. Este momentul de a vă bucura de un mediu prietenos și de a stabili noi conexiuni într-un context plin de inspirație.

 

 

Școala de vară pentru voluntari din Centre de Tineret

UNDE: Centrul Municipal de Tineret Chișinău, str. Mitropolit Varlaam, 90

CÂND. 20-23 iulie, curent

CONTEXT: Centrul Municipal de Tineret Chișinău invită la  Școala de Vară pentru voluntari din Centre de Tineret, organizații de tineret, consilii de tineret, consilii a elevilor și asociații de studenți. Școala de Vară din acest an este organizată în contextul în care 2023 a fost declarat Anul Tineretului în Chișinău. Totodata, aceasta are genericul “Împreună pentru implementarea Strategiei de dezvoltare și inovare a sectorului de tineret a mun. Chișinău pentru anii 2023-2028. Motivație. Implicare. Rezultat. Tinerii participanți vor fi actorii principali în elaborarea planului de acțiuni privind „Strategia de dezvoltare și inovare a sectorului de tineret a mun. Chișinău pentru anii 2023-2028". Scopul primordial al acestei școli este schimbul de bune practici, networking și multă socializare.

 

 

Atelier pentru jurnaliști și profesioniști media, axat pe tematica violenței față de femei și violența în familie

UNDE: Summit Events, Sala New York, etaj 2, str. Tighina 49/3 CÂND: 19-21 iulie, curent

CONTEXT: Atelierul este organizat de către Oficiul Consiliului Europei la Chișinău.

 

 

APELURI DE ÎNSCRIERE

 

 

La Centrul de Excelență în Horticultură și Tehnologii Agricole din Țaul (CEHTA), elevii pot alege să-și facă studiile la una dintre următoarele specialități: Legumicultură și pomicultură; Siguranța produselor agroalimentare; Tehnologia produselor de origine vegetală; Contabilitate. Turul I - 17 iulie – 4 august; Turul II – 10 august – 18 august.
Doritorii de a participa la concurs pot depune actele prezentându-se la Comisia de admitere a instituției sau de la distanță (online). Pentru a depune documentele online e necesar să activați platforma e-Admitere, accesând pagina web https://eadmitere.sime.md

 

 

Numărul comercianților care solicită compensații este în creștere. Beneficiază și tu de compensarea costurilor pentru tranziția la activitatea independentă. Depune până la 31 august 2023 o cerere pentru a primi ajutor din partea Guvernului Republicii Moldova în sumă de până la 10.000 lei, prin intermediul Organizației pentru Dezvoltarea Antreprenoriatului. Află cum AICI          www.compensare.oda.md

 

 

Ministerul Educației și Cercetării anunță deschiderea procesului de admitere pentru învățământul liceal, sesiunea 2023. Conform calendarului de admitere aprobat, admiterea se va desfășura în două etape. Prima are loc în perioada 10-28 iulie și include depunerea actelor, concursul dosarelor și anunțarea rezultatelor. Etapa a doua se va desfășura în perioada 7-10 august, în liceele care au locuri vacante după prima etapă,  și va cuprinde o nouă rundă de depuneri de acte, evaluare de dosare și anunțul final al rezultatelor. În acest an, aproximativ 30 000 de absolvenți ai învățământului gimnazial vor avea posibilitatea să participe la concursul de admitere în învățământul liceal, la profilurile real, umanist, arte și sport, organizat în cele 334 de instituții liceale din țară. Concursul dosarelor constă în calcularea mediilor de concurs. Totodată, elevii care aplică la profilul arte sau sport susțin suplimentar proba de concurs pentru liceele cu admitere în baza probelor suplimentare/de aptitudini, conform Metodologiei de admitere a elevilor în învățământul liceal.
Pentru mai multe informații despre  regulamentul procesului de admitere și detaliile specifice, aflați de pe site-ul oficial al Ministerului Educației și Cercetării.

 

 

Agenția de Intervenție și Plăți pentru Agricultură (AIPA) informează că în data de 13 iulie 2023, a fost publicat în Monitorul Oficial, Hotărârea Guvernului nr. 466 din 05.07.2023 cu privire la acordarea subvențiilor complementare pentru acciza la motorină din Fondul național de dezvoltare a agriculturii și mediului rural. Astfel, fermieri pot depune dosarele pentru subvenționare la oficiile teritoriale ale AIPA, până la data de 31 iulie 2023. Regulamentul prevede că subvenția complementară se acordă în două etape, pentru motorina achiziționată în perioada 16 noiembrie 2022 – 29 iunie 2023, și se depune nu mai târziu de 31 iulie 2023, iar motorina achiziționată începând cu 30 iunie 2023 până pe 30 septembrie 2023 inclusiv, se depune nu mai târziu de 30 septembrie, după cum urmează: în cuantum de: 100% din cota accizei stabilită pentru anul 2023 sau 3 248 de lei per tonă – pentru fermierii micro, mici și mijlocii; 100% din cota accizei stabilită pentru anul 2022 sau 2 980 de lei per tonă – pentru fermierii micro, mici și mijlocii; în cuantum de: 30% din cota accizei stabilită pentru anul 2023 sau 974,4 lei per tonă – pentru fermierii mari;
30% din cota accizei stabilită pentru anul 2022 sau 894 de lei per tonă – pentru fermierii mari.
Pentru a accesa Regulamentul și actele necesare pentru depunerea cererii de subvenționare accesați https://aipa.gov.md/ro/suport-financiar  la rubrica Intervenții ale Guvernului 2023.

 

 

Lansarea ediției 2023 a Premiului RFI-AUF pentru tineri scriitori.
Ai putea fi următoarea revelație literară francofonă! AUF în parteneriat cu RFI și Short Édition vă invită să participați la cea de-a cincea ediție a Premiului RFI-AUF pentru tineri scriitori.  Trimiteți o povestire care să înceapă cu următoarea propoziție: "A durat un minut bun. Un minut adevărat. O eternitate”. Extras din romanul "Indice des feux" de Antoine Desjardins (La Peuplade), autor din Quebec, laureat al Prix du Roman d'Écologie și președinte al juriului Prix des jeunes écritures 2023. Dați frâu liber creativității și trimiteți textul până la 31 iulie, la miezul nopții, ora Parisului (Franța).
Implică-te:  l.auf.org/prixecritures23
 

 

Anunț privind concursul deschis pentru selectarea candidatului la funcția de Consilier pentru soluționarea contestațiilor al Agenției Naționale pentru Soluționarea Contestațiilor. Comisia economie, buget și finanțe anunță despre prelungirea termenului de depunere a dosarelor la concursul deschis pentru selectarea candidatului la funcția de Consilier pentru soluționarea contestațiilor al Agenției Naționale pentru Soluționarea Contestațiilor.  Termenul limită de depunere a dosarelor 31 iulie 2023.

 

 

IP „Oficiul Național de Implementare a Proiectelor în domeniul Mediului” anunță lansarea, din data de 18 iulie 2023, a concursului de selectare pentru finanțare din Fondul Național pentru Mediu, a proiectelor din domeniul de protecție a mediului și schimbărilor climatice. Apelul de proiecte este destinat persoanelor juridice de drept public sau privat care vor înainta propuneri de proiecte pe domeniul de protecție a mediului. Concursul are drept scop identificarea și sprijinirea inițiativelor de implicare în acțiuni de protecție mediului și punere în aplicare a celor mai bune practici de sporire a rezilienței atât a mediului natural, cât și a societății, la impactul schimbărilor climatice.
Persoanele interesate vor consulta Ghidul de aplicare anexat prezentului anunț, după care, vor transmite în termenele stabilite propunerile de proiect către IP „Oficiul Național de Implementare a Proiectelor în domeniul Mediului”, după cum prevede Ghidul. Perioada de pre-apel, pentru depunerea Notelor conceptuale, este din 18 iulie 2023 până la 31 iulie 2023, ora 16.00.
Termenul de depunere a propunerilor de proiect care au promovat etapa de pre-apel este din 07 august 2023 până în 30 august 2023, ora 16.00. Sursa finanțării proiectelor de mediu este Fondul Național pentru Mediu.

 

 

EVENIMENTE PE PLAN EXTERN

 

 

Stimați cetățeni ai Republicii Moldova, Ambasada Republicii Moldova în Republica Turcia realizează proiectul „Ambasada vine mai aproape de tine”, scopul căruia constituie în acordarea asistenței consulare în teritoriu. În acest context aducem la cunoștință că în perioada 20 – 22 iulie 2023, în or. Belek și în or. Antalya vor fi prestate următoarele servicii consulare: autentificarea procurilor şi a declaraţiilor; legalizarea copiilor actelor de stare civilă şi a celor de identitate; preluarea dosarelor de transcriere a certificatelor de naştere şi căsătorie, emise de autorităţile turcești; preluarea cererilor de solicitare a cazierului judiciar din Republica Moldova; preluarea cererilor de perfectarea a titlurilor de călătorie;preluarea cererilor de perfectarea a vizelor; preluarea cererilor de perfectarea a buletinelor de identitate și a buletinelor provizorii; consultări consulare.
Prestarea serviciilor pentru data de 20 iulie va avea loc la adresa: SPICE Hotel & SPA Belek, İskele Mevkii, 07506 Serik/Antalya, iar pentru perioada 21 – 22 iulie va avea loc la adresa: İş adres: Gençlik mah. 1326sok, Hatice Aktan apt. 35/A, Muratpaşa Antalya, între orele 10:00-12:00 și 14:00-16:00. Persoanele cointeresate de beneficierea serviciilor menționate sunt rugate să se programeze, prealabil la adresa e-mail: [email protected], cu invocarea serviciului dorit, numelui/prenumelui solicitantului, localității/Regiunii de reședință din Turcia și a unui număr de telefon.

 

 

Militarii din primul contingent al Armatei Naţionale, detaşat în misiunea Forței Interimare a Națiunilor Unite în Liban (UNIFIL), îşi continuă activitatea în Liban.
Pacificatorii moldoveni sunt implicați în acțiuni de pază și apărare a Bazei multinaţionale „Sector West HQ UNP 2-3”, din localitatea Shama. Totodată, ofiţerii, sergenții și soldații moldoveni participă la trageri de luptă, antrenamente privind acordarea primului ajutor medical, executarea serviciului, precum și la diferite evenimente sportive alături de pacificatorii din Italia, Franța, Polonia, Serbia, Germania, Coreea de Sud și alte state. UNIFIL este prima misiune ONU la care Republica Moldova a detașat un contingent format din 32 de militari profesionişti. Aceștia au plecat în Liban pe 16 februarie curent.

 

 

Republica Moldova, reprezentată de echipa artiștilor plastici - Ștefan Beiu, Irina Bardița, Natalia Yampolskaia, Galina Vieru - participă la cea de-a 3-a Bienală Internațională a Salonului de artă, sculptură, pictură și fotografie, ediția 37, Salon International de Peinture et Sculpture de Vittel, care se desfășoară în perioada 8-23 iulie 2023 la Palais des Congrès, Vittel, Franța. Alături de autoritățile locale - viceprimarul Patrick Floquet și adjuncta pentru turism Nicole Charron, precum și comitetul de organizare condus de Președinta Asociației Art’East, Paquita Madrid, Ambasadoarea Corina Călugăru a salutat publicul numeros care și-a dat întâlnire la Vittel, subliniind importanța pentru Republica Moldova, în calitate de țară candidat pentru aderare la Uniunea Europeană, de a consolida legăturile interumane, de a promova dialogul intercultural cu țările europene și de a crea oportunități pentru susținerea artiștilor din țara noastră. Totodată, în cadrul discuțiilor au fost abordate modalitățile de consolidare a cooperării cu autoritățile locale de la Vittel. Vă îndemnăm să vizitați expoziția până pe 23 iulie 2023.

 

 

Ambasada Republicii Moldova în Estonia anunţă despre suspendarea temporară a activităţii secţiei consulare pentru perioada 03 iulie - 06 august 2023.  Secţia consulară îşi va relua activitatea începând cu data de 07 august 2023. În situații de urgență, accidente sau decese, vă rugăm să apelați la numărul de urgență al Ambasadei +37258583844, să expediați un mesaj electronic la adresa misiunii diplomatice: [email protected], sau vă adresați la cea mai apropiată misiune diplomatică a Republicii Moldova. Ne cerem scuze pentru eventuale incomodităţi create şi contăm pe buna înţelegere.

Meroslava Parii
20/07/2023
Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.Follow us on Telegram

Comentarii