AGENDA ZILEI//25.07.2023

Meroslava Parii
24/07/2023
Grafică: CIJM

EVENIMENTE ÎN REPUBLICA MOLDOVA

 

O delegație a Grupului de prietenie cu țara noastră din cadrul Parlamentului Republicii Lituania se află, în perioada 24 – 26 iulie, într-o vizită în Republica Moldova. Din componența delegației Seimasului lituanian fac parte deputații Žygimantas Pavilionis, președintele Comitetului afaceri externe, Kazys Starkevičius, președintele Comitetului economie și Valentinas Bukauskas, vicepreședintele Comitetului administrație de stat și autorități locale. Oficialii lituanieni vor avea întrevederi cu conducerea țării – Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, Președintele Parlamentului, Igor Grosu, și Prim-ministrul Dorin Recean. Agenda vizitei mai include discuții cu președinta Comisiei politică externă și integrare europeană, Doina Gherman, cu vicepreședinta Comisiei economie, buget și finanțe, Valentina Manic, precum și cu deputații din Grupul parlamentar de prietenie cu Republica Lituania. La Guvern, delegația lituaniană va avea discuții cu vicepremierii Nicu Popescu, ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, și Vladimir Bolea, ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare. În cadrul discuțiilor vor fi abordate mai multe subiecte de actualitate, precum agenda de reforme a Republicii Moldova, parcursul european al țării noastre și oportunitățile de intensificare a relațiilor moldo-lituaniene în diverse domenii-cheie.

 


Președintele Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare, Odile Renaud-Basso, efectuează o vizită de lucru în Republica Moldova, în perioada 24-26 iulie. Președintele BERD se va întâlni cu autoritățile de la Chișinău, oameni de afaceri, reprezentanți ai organizațiilor financiare internaționale și ai societății civile. Vor fi semnate acordurile pentru un nou împrumut cu una dintre băncile partenere ale BERD.

 

 

Experiența Estoniei în domeniul creării și funcționării Fondului cultural, bune practici în vederea susținerii artiștilor independenți și avantajele parcursului de aderare la Uniunea Europeană din punct de vedere al proiectelor culturale s-au numărat printre subiectele de pe agenda discuției între ministrul Sergiu Prodan cu E.S. Ingrid Kressel Vinciguerra, ambasadoarea Estoniei în Republica Moldova, cu reședința la București, domnia sa efectuând o vizită de final de mandat în Republca Moldova. Oficialii au abordat și ultimile pregătiri pentru cel de-al XVI-lea Festival de Operă din Saaremaa, care se va desfășura în perioada 25-30 iulie și pe care miniștrii culturii Estoniei și Republicii Moldova îl vor inaugura.  Anul acesta, invitat al evenimentului este Teatrul Național de Operă și Balet „Maria Bieșu”, care va susține 5 spectacole.

 

Ședința Consiliului Superior al Procurorilor din 25 iulie 2023

UNDE: Procuratura Generală, bd. Ștefan cel Mare, 83

CÂND: 08:30

 

 

Campania „Împarte o carte”
UNDE: Biblioteca Națională pentru Copii „Ion Creanga”, Alexei Sciusev, 65

CÂND: 09:00
CONTEXT: Continuă Campania „Împarte o carte”. Dacă dorești să contribui la oferirea șanselor egale de dezvoltare a copiilor și tinerilor din satele noastre prin îmbogățirea bibliotecilor cu mai multe cărți, participă la Campania de colectare a cărților. Campania se va desfășura în perioada iulie – decembrie 2023. Sunt binevenite cărți noi sau în stare foarte bună de literatură pentru copii și tineri, cărți non-ficțiune, enciclopedii, dicționare în limba română, precum și în alte limbi vorbite sau studiate în Republica Moldova.

 

 

Ședința Comisiei parlamentare speciale de monitorizare și control parlamentar asupra realizării politicii de reintegrare a Republicii Moldova, la care se va discuta despre omorul activistului civic din regiunea transnistreană a Republicii Moldova Oleg Horjan

UNDE: Parlamentul Republicii Moldova, birou 114, bd. Ștefan cel Mare, 105

CÂND: 10:00

 

 

Ceremonia de inaugurare a drumului expres M3: Chișinău – Comrat – Giurgiulești – frontiera România

UNDE: Intrarea  în Vulcănești: KM 175+500, parcarea de lângă sensul giratoriu

CÂND: 10:00

CONTEXT: La ceremonia de inaugurare a tronsonului vor fi prezenți președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, secretarul de stat în domeniul transporturi, Mircea Păscăluţă, președintele Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare, Odile Renaud-Basso, dar și alți oficiali de rang înalt. Pentru deplasarea reprezentanților mass-media la Giurgiulești, ministerul va pune la dispoziție un microbuz.

 

 

Expoziția „I Love Sushi”
UNDE: Muzeul Naţional de Istorie a Moldovei,  str. 31 August 1989, 121A

CÂND: 10:00, până la data de 15 august
CONTEXT: Înființată în anul 1972, Japan Foundation creează oportunități globale pentru cultivarea prieteniei și legăturilor dintre Japonia și restul lumii prin intermediul culturii, limbii și dialogului. Fundația derulează programe în domeniul artelor și schimburilor culturale, educației în limba japoneză în străinătate, studiilor japoneze și schimburilor intelectuale. Suntem încântați să vă prezentăm noul program de schimburi culturale și expoziția itinerantă "I Love Sushi" având ca temă sushi – emblema bucătăriei japoneze în lume. Expoziția include și simularea unei vizite într-un restaurant specific japonez. Cei care știu câte ceva despre sushi vor fi încântați de expoziție, iar fanii pasionați o vor găsi fascinantă. În același timp sperăm că sushi va deveni un mijloc de popularizare al istoriei și obiceiurilor japoneze.
 

 

Ziua comemorării actorului Vladimir Vîsoțki

UNDE: Piațeta „Vladimir Vîsoțki”, orașul Bălți

CÂND: 10:00
CONTEX: La 25 iulie 2023, comemorăm 43 de ani de la trecerea în nemurire a actorului de teatru și cinema Vladimir Vîsoțki. Deși, viața acestui talentat om a fost întreruptă prea devreme, mulți amatori, și până în ziua de azi respectă, iubesc și apreciază munca lui. În legătură cu data remarcabilă,  pe Piațeta „Vladimir Vîsoțki”, edificată în cinstea actorului, vor fi elogiate lucrările celebrului artist, care reflectă pe deplin lumea interioară, sentimentele și trăirile marelui cântăreț, poet, cant-autor, actor de teatru și cinema. Toți, care prețuiesc opera lui Vladimir Vîsoțki, pot vizita piațeta din parcul central în ziua menționată și pot onora cu flori amintirea îndrăgitului cumir.

 


Seminar gratuit pentru adolescenți „Cum să câștigi bani făcând ceea ce-ți place?"

UNDE: Success Academy, str. Cuza Vodă , 30/1

CÂND: 11:00
CONTEXT: Simți că nu găsești o abordare pentru copilul tău, dar vrei ca adolescentul tău să înceapă să se gândească la viitor, să nu mai piardă timp și energie, să se regăsească pe sine și să înceapă să câștige bani făcând ceea ce îi place? Atunci acest seminar este pentru copilul tău. În cadrul seminarului:  Cunoașterea de sine; Cunoașterea talentelor, hobby-urilor și pasiunilor care se ascund în el/ea și cum să le folosească pentru a obține bunăstare și succes; Învață elementele de bază ale antreprenoriatului;  Învață cum să-ți creezi și să-ți dezvolți propria afacere, primește sfaturi și strategii valoroase de la un antrenor de afaceri cu experiență. Exploră diferite domenii de activitate și găsește-ți propria afacere. Vârsta: 13 - 17 ani.
 

 

 

Consultări publice, organizate de Comisia mediu, climă și tranziție verde, asupra proiectului de modificare a legii privind plata pentru poluarea mediului

UNDE: Parlamentul Republicii Moldova, birou 114, bd. Ștefan cel Mare, 105

CÂND: 13:00

 

 

Seminar științific

UNDE: Institutul de Fiziologie și Sanocreatologie a USM, sala 352, str. Academiei, 1

CÂND: 14:00

CONTEXT: În cadrul şedinţei Seminarului ştiinţific de profil din cadrul Institutului de Fiziologie și Sanocreatologie al Universității de Stat din Moldova va avea loc examinarea tezei de doctor în științe biologice, la specialitatea 165.01 – Fiziologia omului şi animalelor cu tema: „Apifitostimulinul și efectele acestuia asupra rezistenței nespecifice la ovine și descendenții lor”.

 

 

Ședința Consiliului de Integritate al Autorității Naționale de Integritate din 25 iulie 2023

UNDE: Autoritatea Națională de Integritate, sala de conferințe, str. Mitropolit Gavriil  Bănulescu-Bodini, 26

CÂND: 14:00

CONTEXT: Agenda Ședinței poate fi vizualizată AICI

 

 


Clubul de realitate virtuală - Descoperă Statele Unite
UNDE: America House Chișinău, Mitropolit Gavriil Bănulescu-Bodoni, 27

CÂND: 16:00
CONTEXT: Studiile au arătat că mediile imersive, cum ar fi realitatea virtuală (VR), pot determina un răspuns emoțional mai puternic din partea utilizatorului. În plus, aceasta poate permite o experiență educațională mai bogată și mai memorabilă. Alăturați-vă la VR Club la America House  și călătoriți prin spațiu, timp și povești umane. Această sesiune va evidenția cele mai spectaculoase locuri din Statele Unite. Pregătiți-vă pentru o experiență care vă va schimba viața în timp ce vizionați videoclipuri 3D și discutați pe parcurs.

 

 

Ședința Clubului Top Toastmasters
UNDE: Keystone Events, str. Albișoara, 42/1

CÂND: 19:00
CONTEXT: Ești pasionat de oratorie? Vrei să știi cum să livrezi discursuri de impact, fie în scenă sau poate în fața unei camere de luat vederi? Te invităm și pe tine să vii alături de noi ca să învățăm împreună.

 

 

Admitere 2023: Academia de Studii Economice din Moldova

UNDE: ASEM, str. Mitropolit Cavriil Bănulescu-Bodoni, 61

CÂND: 19:00

CONTEXT: În cadrul evenimentului vom discuta cu reprezentanții Academiei de Studii Economice a Moldovei. Vom afla împreună mai multe despre admiterea 2023, alături de invitații noștri: Serghei Portarescu, secretar responsabil al Comisiei de Admitere 2023, director al Centrului de Instruire și Consultanță în Afaceri, doctor în științe economice, conferențiar universitar, Corina Bulgac, director al Școlii Masterale de Excelență în Economie și Business, doctor în științe economice, conferențiar universitar, Eduard  Hârbu, șef departament Econometrie și Statistică Economică, doctor în științe economice, conferențiar universitar, Nadejda Berghe, doctor în științe economice, conferențiar universitar, departamentul Finanțe și Asigurări.

 

 

 

Concurs de admitere 2023

UNDE: Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastice, Bloc III, str. 31 August 1989, 137

CÂND: 24-29 iulie, curent

CONTEXT: Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastice, anunță concurs de admitere la studii superioare de licență și de master cu finanțare bugetară și contra taxă, la următoarele specialități: Ciclul I specialități: Pictură, Pictură Murală; Grafică; Arte decorative aplicate; Design interior; Modă-Design vestimentar; Istoria și teoria artelor plastice; Sculptură; Animație. Ciclul II Programe: Arta picturii contemporane; Arte Grafice; Arta designului de interior; Arta designului vestimentar; Sculptură-materii și formă; Arte textile; Arta ceramicii; Arta metalului; Istoria și teoria artelor vizuale.

 

 

Admiterea 2023

UNDE: Universitatea Pedagogică de Stat „Ion Creangă”, str. Ion Creangă, 1

CÂND: 24 iulie – 31 iulie, curent

CONTEXT: Profesiile viitorului pot fi studiate la Universitatea Pedagogică de Stat din Chișinău. Perioada de depunere a dosarelor 24-31 iulie, curent. Anunțarea rezultatelor intermediare - 1 august. Depunerea documentelor în original: 2-4 august. Anunțarea rezultatelor finale: 7 august. Pentru mai multe detalii AICI

 

 

Concurs de admitere 2023

UNDE: Universitatea de Stat „Bogdan Petriceicu Hașdeu” din Cahul

CÂND: 24-31 iulie, curent

CONTEXT: Ai posibilitatea să îți alegi singur viitorul. Poți să ocupi un post în concordanță cu nivelul tău de studii, care îți va aduce cu siguranță numeroase beneficii și satisfacție, de la cele de dezvoltare personală, până la recompensa financiară pe măsură. Ți se deschid noi orizonturi. La facultate vei avea numeroase oportunități de realizare atât pe plan personal, cât și pe plan profesional. Astfel, poți fi recrutat de firme care oferă job-uri convenabile din toate punctele de vedere. Te specializezi într-un domeniu. În 3/4 ani studiezi numeroase discipline legate de specializarea aleasă și cunoști aspecte pe  care nici nu bănuiai că au vreo legătură cu facultatea la care te afli. Acestă abordare îți oferă posibilitatea să realizezi ceea ce îți place cu adevărat și care e domeniul pe care îl stăpânești cel mai bine – lucruri esențiale în alegerea unui job.

 

 

Expoziție: Colecțiile Centrului Pro-European de servicii și comunicare

UNDE: Biblioteca Națională din Republica Moldova,  Parter, Blocul central, str. 31 August, 1989, 78A

CÂND: Până la data de 13 octombrie, curent

CONTEXT: În contextul marcării relațiilor de colaborare dintre Consiliul Europei și Republica Moldova, care au debutat la 13 iulie 1995, dar și pentru a marca prima ediție a Zilelor vizibilității Consiliului Europei în Statele sale membre, Biblioteca Națională a Republicii Moldova vă invită să răsfoiți filele unor publicații intrate în colecțiile Centrului Pro-European de servicii și comunicare. Potrivit organizatorilor, o să analizați cele mai recente publicații care au fost oferite de partenerii de la Reprezentanța Permanentă a Republicii Moldova pe lângă Consiliul Europei, dar și de la Oficiul Consiliului Europei la Chișinău.

 

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene precizează că în contextul producerii incendiilor de vegetaţie, care afectează în prezent insula Rhodos, Grecia, autoritățile elene au dispus evacuarea cetățenilor din regiune, în timp ce pompierii intervin pentru stingerea incendiilor. Totodată, MAEIE subliniază că niciun cetățean moldovean nu a fost afectat, nefiind până la această oră recepționate solicitări de asistență în adresa misiunii noastre diplomatice la Atena. În context, recomandăm cetățenilor moldoveni să evite deplasările în zonele afectate de incendii, iar cei care deja se află în acele zone, să ia legătura cu misiunea noastră diplomatică. MAEIE, prin intermediul ambasadei țării noastre la Atena menține permanent contactul cu autoritățile locale, fiind pregătit să acorde asistență consulară în funcție de solicitări. Cetățenii ne pot contacta la următoarele numere de telefon ale Ambasadei Republicii Moldova la Atena: +30 699 793 9458, +30 697 63 08 513  sau via email: [email protected], precum și la Centrul de Apel al MAEIE: 0 80 090 990 – gratuit de la telefonul fix din orice localitate a Republicii Moldova sau 022 23 20 02, email: Ambasada Republicii Moldova în Grecia/ Embassy of Moldova to Greece.

 

APELURI DE ÎNSCRIERE

 

S-a dat start concursului de selectare a instituțiilor de învățământ pentru participare în cadrul celei de-a doua runde de pilotare a Programului „Bugetarea Participativă în Școli”. Cea de-a doua rundă de pilotare a Programului va fi implementată în perioada anului școlar 2023–2024 (octombrie 2023 – august 2024). Pentru pilotarea rundei a doua a programului vor fi selectate cinci instituții de învățământ preuniversitar din Republica Moldova. Programul este implementat de Asociația Promo-LEX în colaborare cu Ministerul Educației și Cercetării al Republicii Moldova, Centrul de Instruire Continuă în Domeniul Electoral, cu suportul financiar al USAID Moldova. în colaborare cu Ministerul Educației și Cercetării al Republicii Moldova și Centrul de Instruire Continuă în Domeniul Electoral (CICDE), cu suportul financiar al Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID). Termenul limită: 31 august 2023, ora locală 18:00.

 

 

Ministerul Culturii (MC), cu sprijinul financiar al Biroului de cooperare al Elveției, caută să mandateze o organizație înregistrată în Republica Moldova care are capacitatea de a oferi proprii experți (unul internațional și unul național) sau subcontracta experți pentru a efectua o evaluare a sectorului cultural din Republica Moldova în perspectiva elaborării Strategiei pentru cultură și patrimoniu – 2030. Contractul va fi încheiat cu o organizație înregistrată în Republica Moldova care își va asuma responsabilitatea contractuală pentru raportarea narativă și financiară. Ne rezervăm dreptul de a negocia cu organizația câștigătoare bugetul ofertei propuse. Termen limită de prezentare a dosarelor: 6 august 2023. Dosarul va fi expediat pe adresa de e-mail: [email protected] La rubrica Subiect a scrisorii electronice se va indica „Concurs – experți/organizații candidate în vederea evaluării sectorului cultural în perspectiva elaborării Strategiei pentru cultură și patrimoniu – 2030.

 

 

Uniunea Europeană oferă granturi de până la 60 de mii de euro pentru consolidarea capacităților tinerilor în domeniul antreprenoriatului. Organizațiile societății civile din toate regiunile țării, inclusiv cea transnistriană, sunt invitate să depună propunerile de proiect. Cel puțin 10 OSC-uri vor putea beneficia de granturi care să sprijine inițiativele a aproximativ 200 de tineri, oferindu-le instrumentele și abilitățile necesare pentru a-și dezvolta propriile afaceri. Termen limită de depunere a dosarelor: 16 august 2023. Pentru mai multe informații AICI

 

 

Lansarea ediției 2023 a Premiului RFI-AUF pentru tineri scriitori.Ai putea fi următoarea revelație literară francofonă! AUF în parteneriat cu RFI și Short Édition vă invită să participați la cea de-a cincea ediție a Premiului RFI-AUF pentru tineri scriitori.  Trimiteți o povestire care să înceapă cu următoarea propoziție: "A durat un minut bun. Un minut adevărat. O eternitate”. Extras din romanul "Indice des feux" de Antoine Desjardins (La Peuplade), autor din Quebec, laureat al Prix du Roman d'Écologie și președinte al juriului Prix des jeunes écritures 2023. Dați frâu liber creativității și trimiteți textul până la 31 iulie, la miezul nopții, ora Parisului (Franța). Implică-te:  l.auf.org/prixecritures23
 

 

Anunț privind concursul deschis pentru selectarea candidatului la funcția de Consilier pentru soluționarea contestațiilor al Agenției Naționale pentru Soluționarea Contestațiilor. Comisia economie, buget și finanțe anunță despre prelungirea termenului de depunere a dosarelor la concursul deschis pentru selectarea candidatului la funcția de Consilier pentru soluționarea contestațiilor al Agenției Naționale pentru Soluționarea Contestațiilor.  Termenul limită de depunere a dosarelor 31 iulie 2023.

 

 

Agenția de Intervenție și Plăți pentru Agricultură (AIPA) informează că în data de 13 iulie 2023, a fost publicat în Monitorul Oficial, Hotărârea Guvernului nr. 466 din 05.07.2023 cu privire la acordarea subvențiilor complementare pentru acciza la motorină din Fondul național de dezvoltare a agriculturii și mediului rural. Astfel, fermieri pot depune dosarele pentru subvenționare la oficiile teritoriale ale AIPA, până la data de 31 iulie 2023. Regulamentul prevede că subvenția complementară se acordă în două etape, pentru motorina achiziționată în perioada 16 noiembrie 2022 – 29 iunie 2023, și se depune nu mai târziu de 31 iulie 2023, iar motorina achiziționată începând cu 30 iunie 2023 până pe 30 septembrie 2023 inclusiv, se depune nu mai târziu de 30 septembrie, după cum urmează: în cuantum de: 100% din cota accizei stabilită pentru anul 2023 sau 3 248 de lei per tonă – pentru fermierii micro, mici și mijlocii; 100% din cota accizei stabilită pentru anul 2022 sau 2 980 de lei per tonă – pentru fermierii micro, mici și mijlocii; în cuantum de: 30% din cota accizei stabilită pentru anul 2023 sau 974,4 lei per tonă – pentru fermierii mari;
30% din cota accizei stabilită pentru anul 2022 sau 894 de lei per tonă – pentru fermierii mari.
Pentru a accesa Regulamentul și actele necesare pentru depunerea cererii de subvenționare accesați https://aipa.gov.md/ro/suport-financiar  la rubrica Intervenții ale Guvernului 2023.

 

 

Camera de Comerț și Industrie a Republicii Moldova vă invită să participați la programul internațional „Misiunea Cumpărătorului”, organizat în cadrul târgului de produse și servicii „UP International Trade Show”. Evenimentul va avea loc la Greater Noida, New Delhi, India, în perioada 21-25 septembrie 2023. Evenimentul va include de asemenea, seminare și ateliere pe diverse subiecte legate de comerț și tehnologie. Taxa de participare include rambursarea chetuielilor pentru biletul de avion (clasa econom) în valoare de maxim 650 de dolari SUA, cazare la hotel pentru două nopți, transfer aeroport-hotel, accesul la expoziție, organizare și asistență. Cererile de participare la Program vor fi acceptate până la data de 26 iulie 2023 inclusiv. Formularele completate pot fi expediate prin e-mail la: calin.gheorghiț[email protected]

 

 

Primăria municipiului Ungheni lansează concursul de fotografie „Ungheni – orașul meu”, la care poate participa orice doritor, indiferent de vârstă și ocupație. Așteptăm fotografii cât mai frumoase și inspirate la adresa de email: media@uhgheni,md Termenul limită – 7 august, curent.

 

 

EVENIMENTE PE PLAN EXTERN

 

 

În ziua de 29 iulie 2023, funcționarul Consular al Ambasadei Republicii Moldova în Portugalia, va efectua o deplasare în orașul Portimao, regiunea Algarve, pentru prestarea serviciilor consulare cetățenilor moldoveni în teritoriu. Persoanele interesate sun așteptate pe adresa: Rua Sabina Freire – Lote 21 Loja B 8500-731 (Gabinete Juridico), ora 10:00. Solicitanții care doresc să beneficieze de servicii consulare în ziua menționată urmează să facă obligatoriu o programare prealabilă la e-mail: [email protected]  cu indicarea serviciului solicitat și a numărului de contact.

 

O expoziție de ceramică tradițională din Republica Moldova a fost inaugurată în localitatea Chiusi della Verna, Arezzo, Toscana, Italia. Expoziția cu tema:„ Apa, Pământ, Mâini, Foc - ceramici tradiționale din Republica Moldova” a meșteșugarilor  Adrian Triboi și  Vitalie Parlui va putea fi vizitată până în luna august, curent. Expoziția mai include și o selecție de fotografii de Alecu Reniță.

 

 

Militarii din primul contingent al Armatei Naţionale, detaşat în misiunea Forței Interimare a Națiunilor Unite în Liban (UNIFIL), îşi continuă activitatea în Liban. Pacificatorii moldoveni sunt implicați în acțiuni de pază și apărare a Bazei multinaţionale „Sector West HQ UNP 2-3”, din localitatea Shama. Totodată, ofiţerii, sergenții și soldații moldoveni participă la trageri de luptă, antrenamente privind acordarea primului ajutor medical, executarea serviciului, precum și la diferite evenimente sportive alături de pacificatorii din Italia, Franța, Polonia, Serbia, Germania, Coreea de Sud și alte state. UNIFIL este prima misiune ONU la care Republica Moldova a detașat un contingent format din 32 de militari profesionişti. Aceștia au plecat în Liban pe 16 februarie curent.

 

 

 

 

 

Meroslava Parii
24/07/2023
Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.Follow us on Telegram

Comentarii