AGENDA ZILEI//26.05.2023

Meroslava Parii
25/05/2023
Grafică: CIJM

EVENIMENTE ÎN REPUBLICA MOLDOVA

Armata Națională va desfășura în perioada 25 mai – 2 iunie, curent, exercițiul Internațional combinat pe domeniul apărării antiaeriene „Bastion Aerian-2023, în scopul asigurărilor măsurilor de securitate pe perioada desfășurării celui de-al doilea Summit al Comunității Politice Europene (CPE). Exercițiul planificat după cele mai înalte standarde internaționale, va avea loc la centrele de instruire ale Armatei Naționale și în regiunile adiacente și va reuni 200 de militari moldoveni, francezi, britanici, români și americani.

O misiune de experți din Lituania se află la Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare pe parcursul acestei săptămâni, pentru a evalua cadrul normativ existent în Republica Moldova. Vicepremierul Vladimir Bolea, a declarat că echipa minesterială și-a setat o agendă ambițioasă de reforme, având ca scop transformarea sectorului agricol, iar în acest sens, suportul partenerilor este de mare ajutor.

O delegație de profesori de la Universitatea din Strasburg, Franța, se află în Republica Moldova în cadrul unui proiect de cooperare cu UTM, susținut de Ambasada Franței la Chișinău și de Uniunea Europeană. Oaspeții au avut o înâlnire cu vicepremierul Vladimir Bolea, în cadrul căreia a fost expusă dorința de a dezvolta relațiile existente prin organizarea schimburilor de experiență, seminarelor, mobilităților academice și atelierelor de lucru, cu participarea tinerilor care își doresc să devină antreprenori în sectorul agroalimentar.

 

Audieri publice, organizate de Comisia mediu, cu privire la rezultatele controalelor exercitate în perioada 2022-2023 de către garda forestieră, parte componentă a serviciului silvic din subordinea Agenției „Moldsilva”, în fondul forestier național, gestionat de entitățile silvice

UNDE: Parlamentul Republicii Moldova, birou 816, bd. Ștefan cel mare, 105

CÂND: 08:00

CONTEXT: Agenda completă a ședinței poate fi vizualizată AICI

 

Ședința Curții de Conturi de examinare a auditelor asupra Raportului Guvernului privind executarea bugetului de stat în anul 2022, conformității managementului datoriei de stat, garanțiilor de stat și recreditării de stat în anul 2022, și asupra rapoartelor financiare consolidate ale Ministerului Finanțelor încheiate la 31 decembrie 2022

UNDE: Online

CÂND: 09:00

CONTEXT: Agenda ședinței poate fi vizualizată AICI

 

Curs practic: „Etichetă și protocol”

UNDE: Jolly Alon Hotel, str. Maria Cebotari, 37

CÂND: 09:00

CONTEXT: Scopul Cursului: Familiarizare cu principalele prevederi ale practicii protocolului și a etichetei, normelor de conduită și de salut, de întâmpinare a delegațiilor, de organizare a acțiunilor protocolare, simbolisticii stattutului și regurilor ce țin de imaginea personală a fiecărui angajat, precum și a diferențelor culturale în negocieri, în conformitate cu tradițiile și tendințele actuale ale protocolului și etichetei diplomatice. Speaker Ariana Trofim, Magistru în Drept Internațional, autor al Ghidului practic „Protocolul Instituțional”.

 

Conferință: „Femeile Pot”

UNDE: Tekwill, str. Studenților 9/11

CÂND: 09:00

CONTEXT: Conferința „Femeile Pot” este dedicată celor care au nevoie de o doză de inspirație, de o poveste cu final fericit, de răspunsuri la întrebări.

 

BCS va organiza un miting de protest împotriva intenției regimului de la guvernare de a anula marcarea Zilei Victoriei pe 9 mai și de a sărbători pe data de 8 mai „Ziua de comemorare şi reconciliere în memoria celor căzuţi în cel de-al Doilea Război Mondial”.

UNDE: scuarul Parlamentului RM

CÂND: Ora 9.30

CONTEXT: Acțiunea va avea loc drept răspuns la apelul Comitetului Național de coordonare „Victorie”.

 

Ședința plenară a Parlamentului

UNDE:

CÂND: Ora 10.00

CONTEXT: Agenda ședinței poate fi vizalizată AICI

 

Lansarea oficială a sistemului informațional automatizat – JUSTAT pentru o mai bună administrare a instanțelor judecătorești din Republica Moldova

UNDE: Summit Events, str. Tighina, 49/3

CÂND: 10:00

 

Ședința Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică din 26 mai 2023

UNDE: Online

CÂND: 10:00

CONTEXT: Agenda ședinței poate fi vizualizată AICI

 

Ziua Ușilor Deschise

UNDE: Universitatea de Stat „Bogdan Petriceicu Hașdeu”, Cahul

CÂND: 10:00

CONTEXT: Sunteți invitați să participați la Ziua Ușilor Deschise, o ocazie excelentă de a explora facilitățile noastre moderne, de a interacționa cu cadrele didactice și de afla mai multe despre programele de studiu pe care le oferim. În cadrul evenimentului o să aveți posibilitatea să participați la: Prezentări și informații despre programele de studiu; Detalii despre programele de licență și masterat oferite de universitatea  noastră; Oportunitățile de cercetare și perspectivele de carieră asociate fiecărui program;

 

Festival: Chișinău BBQ

UNDE: Valea Trandafirilor

CÂND: 11:00

CONTEXT: Pe 26, 27 și 28 mai, evadează din agitația  orașului și petrece un weekend minunat alătrui de cei dragi, descoperind aroma și diversitatea specialităților de carne la grătar. La Festival, vei găsi a gamă largă de preparate BBQ delicioase, de la carne afumată și la grătar,  la legume proaspete și fructe dulci, toate pregătite de experți în arta culinară, indiferent dacă ești un pasionat al cărnii sau un iubitor de vegetale, vei găsi ceva care să-ți satisfacă toate gusturile. Nu vor lipsi, de asemenea,  multe activități distractive, inclusiv muzică live, concursuri de gătit și degustări.

 

Turneul Internațional de Polo pe apă in memoria Antrenorului Emerit al Republicii Moldova – Gheorghe Osipov

UNDE: Școala sportivă Specializată de Polo de apă nr. 4 „Gheorghe Osipov”, str. Miron Costin, 24/1

CÂND: 10:00-13:00

 

Inaugurarea picturii murale „Speranța”

UNDE: Bd. Dacia 47

CÂND: 10:00

CONTEXT:  Inaugurarea picturii murale „Speranța”, este dedicată copilăriei și aspirațiilor către un viitor european. Desenul neobișnuit a fost pictat de către artistul din Moldova Dmitri Popov, pe o clădire care se află chiar lângă stadionul clubului de fotbal „Zimbru” din capitală. Pictura reprezintă imaginea unei eleve, care vine de la școală și în drum spre casă se împrietenește cu toți cei din jur. Inclusiv cu natura și cu păsările. Ea se joacă cu razele soarelui, iar în visurile sale aspiră către stele. Imaginea simbolizează, potrivit autorului, aspirațiile fiecăruia dintre noi, speranța către un viitor prosper.

 

Ședința Consiliului Audiovizualului din 26 mai 2023

UNDE: Consiliul Audiovizualului, str. Vlaicu Pârcălab, 46

CÂND: 11:00

CONTEXT: Agenda ședinței poate fi vizualizată AICI

 

Andromeda: Synthelic Art Exhibition

UNDE: UPSC, Clasa Viitorului, str. Ion Creangă, 1

CÂND: 11:00

CONTEXT: Sigmoid realizează o expoziție de artă generată de modele de Inteligență Artificială (IA). Expoziția, al cărei scop este să  educe publicul despre posibilitățile pe care le oferă IA și istoria modelelor de generare a imaginilor, se va petrece Offline.  În cadrul acesteia vor fi expuse imagini generate utilizând diverse modele, precum și: Midjourney, DreamStudio, Dall-e2, DiscoDiffusion, Pixray și Gan-uri (Rețele Adversariale Generative).

 

Proiectul: „Instrumente muzicale vechi”

UNDE: Muzeul  Național de Etnografie și Istorie Naturală”, str. Mihai Kogălniceanu, 82

CÂND: 11:00

CONTEXT: Republica Moldova  are un patrimoniu muzical instrumental străvechi, moștenit de la strămoși, inclus în sărbătorile, datinele, obiceiurile și tradițiile populare. Proiectul de cartografie a resurselor culturale se va încheia cu o Gală a interpreților la instrumente muzicale populare vechi, unde vor evolua instrumentiști profesioniști și amatori, de pe ambele maluri ale  Prutului. Proiectul este finanțat prin intermediul Programului Uniunii Europene „Măsuri de promovare a Încrederii” implementat de PNUD-Moldova.

 

Analize economice

UNDE: Online

CÂND: 11:30

CONTEXT: Analizele economice cu Veaceslav Ioniță din 25 mai 2023, au ca subiect: „Tendințe pe piața financiară din Republica Moldova”.

 

Evenimentul de lansare a Proiectului „Promovarea OSC-urilor în calitate de parteneri în dezvoltarea serviciilor sociale reziliente”

UNDE: Europa Cafe, str. Alexei Sciusev, 97

CÂND: 12:00

 

Eveniment: Despre cărți în prag de vacanță

UNDE: Biblioteca „Târgoviște”, str. Ion Creangă, 82/1

CÂND: 12:30

CONTEXT: Vă invităm la un eveniment curios și interesant: Despre cărți în prag de vacanță. Participă elevii cl a III-a, Școala Primară-Grădiniță „Abeceluș”.

 

Ședința Curții de Conturi de examinare a auditului asupra rapoartelor financiare consolidate ale Ministerului Justiției la 21 decembrie 2022

UNDE: Online

CÂND: 13.00

CONTEXT: Agenda ședinței poate fi vizualizată AICI

 

Ședința consiliului național al monumentelor din 26 mai 2023

UNDE: Ministerul Cultrurii al Republicii Moldova,  str. Nicolae Iorga, 21

CÂND: 13:00

 

Gala Olimpicilor la limba italiană 2023  - Ediția I

UNDE: UPSC, Clasa Viitorului, str. Ion Creangă, 1

CÂND: 13:30

CONTEXT: Catedra Filologie Romanică din cadrul Facultății Limbi și Literaturi Străine a Universității Pedagogice de Stat „Ion Creangă” din Chișinău, are onoarea de a vă invita la prima ediție a Galei Olimpicilor la limba italiană 2023. Evenimentul găzduiește decernarea premiilor pentru Olimpiada instituțională la limba străină – limba italiană. Oaspetele de onoare este Excelența  Sa, Ambasadorul Italiei în Republica Moldova, Lorenzo Tomassoni.

 

Conferință de presă

UNDE: Agenția IPN, etaj 4, birou 446, str. Pușkin, 22

CÂND: 13:00

CONTEXT:  Conferința de presă are ca temă: „În contextul organizat în Republica Moldova a Summitului CPE – poate fi sumată plenar Integrarea Europeană de instituțiile publice executiv/legislative, ignorând aspectul „imaginar  de incluziune” socială a persoanelor de etnie Romă?”.

 

Seminar: Problema forței de muncă și posibilități de soluționare

UNDE: Ziphouse, str. Studenților, 9/19

CÂND: 14:00

CONTEXT: Resursele umane reprezintă una dintre cele mai importante investiții ale unei organizații. Dacă sunteți de acord cu această afirmație și v-ați confruntat cu anumite dificultăți privind resursele umane în activitatea profesională, sunteți bine veniți la seminarul de informare cu genericul „Problema forței de muncă și posibilități de soluționare a acesteia”.

 

Simularea Summitului Comunității Politice Europene

UNDE: Parlamentul Republicii Moldova, bd. Ștefan cel Mare, 105

CÂND: 17:00

CONTEXT: La data de 1 iunie 2023, la Chișinău, la cel de-al Doilea Summit a Comunității Politice Europene, 47 de șefi de stat și oficiali ai instituțiilor Europene vor dezbate subiecte de importanță mondială, precum eforturi comune pentru pace și securitate; reziliența energetică și acțiunea climatică; dezvoltarea și prosperitatea continentului. La data de 26 și 27 mai, 50 de tineri din diverse regiuni din Republica Moldova vor putea participa la un eveniment organizat în cu ocazia Summitului European. În cadrul evenimentului, fiecare participant va reprezenta un șef de stat și va putea lua decizii cruciale în contextul dezbaterilor comune și întâlnirilor bilaterale și multilaterale. De asemenea, participanții își vor îmbogăți cunoștințele despre organizațiile europene.

 

Spectacol: „Micul prinț”

UNDE: Teatrul „Alexei Mateevici”, str. Alexei Sciusev, 93

CÂND: 17:00

CONTEXT: „Micul Prinț”, este un spectacol pentru întreaga familie și una dintre cele mai populare cărți din lume și după cea mai cunoscită lucrare a autorului francez Antoine de Saint-Exupery. Să călătorim împreună cu Micul Prinț – printre stele, astereozi, planete și lumi, în această poveste încântătoare, interesantă și sensibilă despre universul copilăriei inocente, prietenie, dragoste, altruism.

 

Sesiune informativă: Tekwill Ambassadors

UNDE: Tekwill, str. Studenților, 9/11

CÂND: 18:00

CONTEXT: Vă așteptăm la sesiunea de informare despre inițiativa „Tekwill Ambassadors”, care-și propune să ofere suport companiilor ce-și doresc să contribuie la dezvoltarea sectorului IT din țară. În cadrul sesiunii: Care sunt facilitățile pe care le oferă IT Tekwill  în cadrul programului ? Care sunt criteriile de Eligibilitate? Ce inițiative pot fi adăugate în cadrul programului? Ce obiective există în cadrul Programului? Cine poate deveni Tekwill Ambassadors?

 

Concert Simfonic

UNDE: Palatul Republicii, str. Maria Cebotari, 16

CÂND: 18:00

CONTEXT: Vă invităm la un concert extraordinar a Orchestrei Simfonice a Filarmonicii Naționale „Serghei Lunchevici”. În program: Weber, Grieg, Ceaikovski, Bruch.

 

Club Feminist

UNDE: Queer Cafe, str. Alexei Sciusev, 103

CÂND: 18:00

CONTEXT: Queer Cafe, organizează în cadrul Feminist Club un quiz la care să-ți testezi cunoștințele în feminism și egalitate de gen, dar și să afli în care tabără feministă te afli mai mult. Moderatoarea evenimentului va fi Natalia Rezneac, feministă declarată cu experiență în gender, cofondatoare „Femei pentru Femei”.

 

Festivalul Internațional al Artelor Scenice BITEI 2023

UNDE: Teatrul Național „Eugene Ionesco”, bd. Grigore Vieru, 11

CÂND: 18:00

CONTEXT: Programul ediției a XIII-a a Festivalului BITEI (26 mai – 4 iunie), va include reprezentările a 20 de companii de teatru, muzică și dans, cu sprectacole în scenă și în plein-air, din Corea de Sud, Georgia, Japonia, Italia, Polonia, România, Spania, Ucraina și Republica Moldova. În cadrul Festivalului se vor desfășura ateliere artistice, dezbateri, paneluri și conferințe de presă cu participarea personalităților notorii din domeniul artelor scenice (regizori, critici de teatru, editori de publicații specializate), care vor fi găzduite de Teatrul Național „Eugène Ionesco”, Teatrul Național „Mihai Eminescu”, Teatrul Fără Nume, Teatrul Național de Operă și Balet „Maria Bieșu”.


Zilele Filmului Ucrainean în Moldova // Days of Ukrainian Cinema in Moldova
UNDE: Artcor,  str. 31 August 1989, 137

CÂND: 18:00
CONTEXT: Invităm pe toată lumea să participe la proiecții interesante de filme ucrainene. Intrarea este gratuită, așa că nu ratați șansa de a vă bucura de un cinema de calitate.
18:00 - 18:20 Deschiderea Zilelor Filmului Ucrainean. Întâlnire cu autorul filmului "Suntem din Ucraina".
18:20 - 19:40 Proiecția filmului (cu subtitrare în limba română).
19:40 - 20:00 Întrebări și răspunsuri cu autorul, discuții libere despre film.

 

Spectacol: „Regizorul” de Nikolai Gogol

UNDE: Teatrul Național Satiricus, str. Mihai Eminescu, 55

CÂND: 18:30

CONTEXT:  Piesa „Revizorul”, capodoperă a literaturii dramatice universale, este o satiră, o comedie de moravuri, de demascare a birocrației și corupției, care  face parte din categoria textelor mereu actuale, a căror contemporanietate nu se degradează în timp. Este o caricatură literară a defectelor umane, ce va rămâne  mereu actuală atâta timp cât va  exista societatea umană „Cu cât adevărurile sunt mai înalte, cu atât trebuie să fim mai atenți cu ele...Altfel se vor transforma în lucruri comune, iar lucrurile comune nu mai sunt crezute”.

 

Masa Critică Chișinău

UNDE: Liceul Teoretic  „Gheorghe Asachi”, str. București , 64

CÂND: 19:00

CONTEXT:  În fiecare ultimă vineri din lună, ne plimbăm împreună prin Chișinău pe biciclete, trotinete, monocicluri și altă formă de transport alternativ. Pe lângă faptul că plimbarea în sine e foarte distractivă, cu multă lume și muzică, ea are ca scop și creșterea conștientizării despre existența utiliztorilor/toarelor de transport alternativ, despre respectul reciproc în trafic și dorința de a promova acest mod alternativ de deplasare prin oraș.

 

Jazz Diner – cu Vinăria Enoteria Platon

UNDE: The Gray Goose Garden, str. Ghidighici, 1/2

CÂND: 19:00

CONTEXT: Vă așteptăm la o serată extraordinară, o seară de neuitat cu Vinăria Enoteria Platon – degustare a trei vinuri rafinate, autorul lor, Mihai Platon, are în spate o vastă experiență de peste 40 ani în domeiul vitivinicol și o mare pasiune de a crea vinuri cu caracter. Nu ratați această șansă de a vă relaxa la momentul potrivit într-un loc portivit.

 

 APELURI DE ÎNSCRIERE

Comisia economie, buget și finanțe anunță despre organizarea concursului deschis pentru selectarea candidaților la funcția de Consilier pentru soluționarea contestațiilor al Agenției Naționale pentru Soluționarea Contestațiilor. Termenul limită de depunere a dosarelor: 15 iunie, curent. Decizia CEB . Pentru mai multe detalii AICI

Este dat start concursului antreprenoriatului BOOTCAMP. Program intensiv, cu ritm rapid, compus din laboratoare de provocare, în care studenții lucrează cu mentori  și alți studenți pentru a învăța despre antreprenoriat și pentru a crea produse inovatoare. Echipa câștigătoare va avea șansa de a-și include produsul în cadrul câmpului de antreprenoriat de la UC Bekeley, California. UC Bekeley este considerată de-a lungul anilor una dintre cele mai importante universități din întreaga lume. Top # 1 universități publice și în top 5 universități pentru dezvoltarea abilităților antreprenoriale și startup-uri. Termenul limită de depunere a cererilor: 6 iunie, curent. Link-ul de înregistrare pentru Antreprenoriat Bootcamp.

 

Concurs cu prilejul Zilei Mediului – 5 iunie 2023

UNDE: Ministerul Mediului al Republcii Moldova, bd. Ștefan cel Mare 162, birou 1214

CÂND: Dosarele pot fi depuse până la data de  – 26 mai, curent

CONTEXT: Ministerul Mediului al Republicii Moldova, organizează concursul pentru acordarea unor premii speciale. Acesta are drept scop promovarea principiilor de mediu, dezvoltarea cunoștințelor și abilităților în domeniu, sensibilizarea asupra fenomenelor negative asupra mediului, precum și dezvoltarea spiritului competitiv. La concurs pot participa cetățeni ai Republicii Moldova și cetățeni străini, reprezentanți ai mediului academic, organizații necomerciale, grupuri de inițiativă și administrații publice locale, care au realizat proiecte, au contribuit sau promovat activități cu impact pozitiv semnificativ pentru mediul înconjurător, finalizate pe parcursul ultimilor 12 luni calendaristice.

 

Ofertă de mobilitate academică pentru studenții USM de la Universitatea Tehnică din Orientul Mijlociu (METU), Ankara, Turcia, care anunță un nou apel de selectare a studenților în cadrul Programului ERSAMUS+Internațional Credit Mobility (ICM), pentru a-și urma studiile în mobilitate academică în perioada semestrului I al anului academic 2023-2024. Participanții vor primi bursă și contribuție de călătorie. Perioada de aplicare: 4 iunie, curent. Pentru detalii și asistență contactați Oficiul mobilități academice al USM mobilitați: [email protected].

 

Concursul Național de selectare a membrilor Consiliului Național al Elevilor de pe  lângă Ministerul Educației și Cercetării pentru anul de studii 2023-2024. Consiliul Național al Elevilor de pe lângă Ministerul Educației și Cercetării constituie o platformă de comunicare a elevilor cu reprezentanții ministerului privind activitatea instituțiilor de învățământ, dar și un mecanism prin care conducerea ministerului consultă tinerii în elaborarea politicilor educaționale.  Directorii instituțiilor de învățământ vor  transmite dosarele candidaților ăână la data de 31 mai. Pentru mai multe detalii AICI

 

Expoziția: „Republica Moldova Prezintă”

UNDE: Camera de Comerț și Industrie a Republicii Moldova, bd. Ștefan cel Mare, 151

CÂND: Cererile de participare vor fi primite până la 31 mai, curent

CONTEXT: Expoziția „Republica Moldova Prezintă” la Brașov este o proiectare a expoziției naționale anuale – „Fabricat în Moldova” din orașul Chișinău și o continuare a succesului expozițiilor cu același generic la Iași, Ploiești și Baia mare, care au determinat orientarea agenților economici mu doar spre piețele în care au avut loc evenimentele, dar și în general, orientarea către un obiectiv comun de penetrare a pietei europene. Ediția curentă va fi organizată  de CCI a RM în parteneriat cu Organizația pentru Dezvoltarea Antreprenoriatului (ODA), Primăria Municipiului Brașov și Camera de Comerț și Industrie Brașov.

 

EVENIMENTE PE PLAN EXTERN

Delegația Confederației Naționale a Sindicatelor din Moldova, condusă de Igor Zubcu, președinte al CNSM, participă în perioada 23-26 mai 2023, la cel de-al 15-lea Congres al Confederației Europene a Sindicatelor (ETUC) care are loc la Berlin, Germania. La congres participă circa 600 de delegați, reprezentanți ai 93 de organizații sindicale naționale din 41 de țări europene inclusiv reprezentanți de la 10 federații sindicale sectoriale europene. Din program: Prioritățile sindicale cu privire la protecția drepturrilor și intereselor membrilor de sindicat din țările europene; Provocările legate de viitorul muncii, fortificarea Confederației Europene a Sindicatelor; 50 de ani de la fondarea ETUC.

 

Camera de Comerț și Industrie a Republicii Moldova în cooperare cu Oficiul Cosilierului Comercial al Ambasadei Turcia în Republica Moldova, sub egida Ministerului Comerțului al Republicii Turcia, invită la Programul Internațional „Misiunea Cumpărătorului”, organizat în cadrul expoziției dedicate echipamentului și materialelor dentare, care se desfășoară în Turcia, Istanbul, în perioada 24-27 mai 2023. IDEX Istanbul 2023 – este cel mare eveniment din Europa, Asia, Orientul Mijlociu și Africa a profesioniștilor din domeniu, care va reuni cei mai renumiți producători de echipamente și materiale dentare din lume.

 

O echipă de profesioniști se află  la Tel Aviv, în cea mai spectaculoasă vizită legată de Securititate Cibernetică pentru a implementa bune practici în cadrul Academiei de Securitate la Universitatea Tehnică a Moldovei. Vizita este posibilă datorită proiectului Tehnologiile Viitorului, finanțat de USAID (USAID Moldova) și Guvernul Suediei (Embassy of Sweden în Chișinău).

 

De la data de 1 mai până la 2 iunie, curent, la sediul JICA Global Plaza din Tokyo, sunt expuse costumele tradiționale moldovenești lucrate de comunitatea Șezătoarea Basarabiei și picturi executate de pictorul Vasile Botnaru. În cafeneaua din sediul JICA se pot gusta bucate tradiționale moldovenești.

Meroslava Parii
25/05/2023




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii