AGENDA ZILEI//26.07.2023

Meroslava Parii
25/07/2023
Grafică: CIJM

 EVENIMENTE ÎN REPUBLICA MOLDOVA

 

O delegație a Grupului de prietenie cu țara noastră din cadrul Parlamentului Republicii Lituania se va afla, în perioada 24 – 26 iulie, într-o vizită în Republica Moldova. Din componența delegației Seimasului lituanian fac parte deputații Žygimantas Pavilionis, președintele Comitetului afaceri externe, Kazys Starkevičius, președintele Comitetului economie și Valentinas Bukauskas, vicepreședintele Comitetului administrație de stat și autorități locale. Oficialii lituanieni vor avea întrevederi cu conducerea țării – Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, Președintele Parlamentului, Igor Grosu, și Prim-ministrul Dorin Recean. Agenda vizitei mai include discuții cu președinta Comisiei politică externă și integrare europeană, Doina Gherman, cu vicepreședinta Comisiei economie, buget și finanțe, Valentina Manic, precum și cu deputații din Grupul parlamentar de prietenie cu Republica Lituania. La Guvern, delegația lituaniană va avea discuții cu vicepremierii Nicu Popescu, ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, și Vladimir Bolea, ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare. În cadrul discuțiilor vor fi abordate mai multe subiecte de actualitate, precum agenda de reforme a Republicii Moldova, parcursul european al țării noastre și oportunitățile de intensificare a relațiilor moldo-lituaniene în diverse domenii-cheie.

 
Președintele Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare, Odile Renaud-Basso, va efectua o vizită de lucru în Republica Moldova, în perioada 24-26 iulie. Președintele BERD se va întâlni cu autoritățile de la Chișinău, oameni de afaceri, reprezentanți ai organizațiilor financiare internaționale și ai societății civile. Vor fi semnate acordurile pentru un nou împrumut cu una dintre băncile partenere ale BERD.

 

 

Șdința Comisiei protecție socială, sănătate și familie

UNDE: Parlamentul Republicii Moldova,birou 517,  bd. Ștefan cel Mare, 105

CÂND: 09:00

CONTEXT: Agenda Ședinței poate fi vizualizată AICI

 

 

Ședința Comisiei mediu, climă și tranziție verde

UNDE: Parlamentul Republicii Moldova, birou 816, bd. Ștefan cel Mare, 105

CÂND: 10:00

CONTEXT: Agenda Ședinței poate fi vizualizată AICI

 

 

 

Consultări publice, organizate de Comisia protecție socială, sănătate și familie, privind conceptul legii activității psihologice

UNDE: Parlamentul Republicii Moldova, Sala Europa, bd. Ștefan cel Mare, 105

CÂND: 10:00

 

 

 

Ședința Guvernului Republicii Moldova din 26 iulie 2023

UNDE: Guvernul Republicii Moldova (intrarea din str. Pușkin) str. Piața Marii Adunări Naționale, 1

CÂND: 10:00

CONTEXT: Agenda Ședinței poate fi vizualizată AICI

 

 

 

Expoziție Culturală Internațională de Pictură și Desen pentru Copii

UNDE: Muzeul de Istorie și Etnografie orașul Călărași

CÂND:  10:00

CONTEXT: Vă invităm la expoziția culturală internațională de pictură și desen pentru copii „Culori pentru Pace”. De asemenea, va avea loc Șezătoarea de la Călărași „Ia Românească, mesagerul Păcii în lume”. Expoziția e pentru fiecare, de la mic la mare, vă așteptăn cu drag.

 

 

Conferință de presă după ședința Guvernului Republicii Moldova din 26 iulie 2023

UNDE: Guvernul Republicii Moldova (intrarea din str. Pușkin), str. Piața Marii Adunări Naționale, 1

CÂND: 11:00

 

 

Masă rotundă pe marginea proiectului de modificare a Legii nr. 74/2020

UNDE: Ministerul Finanțelor al Republicii Moldova,  Sala mare, str. Constantin Tănase, 7

CÂND: 11:00
CONTEXT: Ministerul Finanțelor anunță despre organizarea unei mese rotunde cu reprezentanții Ministerului Finanțelor, Delegației UE, Ministerului Dezvoltării Economice și Digitalizării, Ministerului Energiei, Agenţiei Naţionale pentru Reglementare în Energetică a Republicii Moldova, Agenției Achiziții Publice și ONG-uri, pentru discuții pe marginea proiectului de modificare a Legii nr. 74/2020 privind achizițiile în sectoarele energeticii, apei, transporturilor și serviciilor poștale. Evenimentul este deschis pentru toți cei interesați. Confirmarea participării se va face la următoarea adresă de e-mail: [email protected].

 

 

Ședința Comisiei administrație publică și dezvoltare regională

UNDE: Parlamentul Republicii Moldova, birou, 508, bd. Ștefan cel Mare, 105

CÂND: 11:00

CONTEXT: Agenda Ședinței poate fi vizualizată AICI

 

 

Forum Internațional „Mediație  și Drept” Ediția a VII-a
UNDE:  Platforma ZOOM, Online
CÂND: 12:00, 26, 27, 28, 29 iulie, curent
CONTEXT: Avem plăcerea de a vă invita să participați la cel de-al VII-lea Forum Internațional "Mediație și Drept", organizat de Academia Ucraineană de Mediere în cadrul Proiectului UE CONSENT în cooperare cu Proiectul UE Pravo-Justice și Programul USAID Justiție pentru Toți. Forumul MEDIAȚIE ȘI DREPT este cel mai mare eveniment de mediere recunoscut la nivel internațional din Ucraina, destinat profesioniștilor din domeniul juridic, mediatorilor și tuturor părților interesate. La eveniment vor participa reprezentanți ai autorităților centrale ucrainene, precum și membri ai comunității ucrainene și internaționale de mediere. În cadrul forumului, participanții vor: - analiza experiența dobândită, provocările și realizările în utilizarea medierii și a altor SAL în timpul războiului, precum și rolul acestora în reconstrucția ulterioară a Ucrainei; vor discuta despre punerea în aplicare a Legii ucrainene "Cu privire la mediere", adoptată în ajunul războiului, precum și despre ratificarea Convenției de la Singapore; vor  prezenta unele dintre cele mai bune practici străine, inovații și soluții noi în domeniul medierii. Evenimentul este  găzduit de Ukrainian Academy of Mediation, USAID Justice for All Activity și EU Project Pravo-Justice și va avea loc online pe Zoom în perioada 26-29 iulie.

 

Ședința Comisiei economie, buget și finanțe

UNDE: Parlamentul Republicii Moldova, birou 915, bd. Ștefan cel Mare, 105

CÂND: 13:00

CONTEXT: Agenda Ședinței poate fi vizualizată AICI

 

 

 

Ședința Consiliului Municipal Soroca

UNDE: Primăria municipiului Soroca, birou 414, str. Ștefan cel Mare, 5

CÂND: 14:00
CONTEXT: La data de 26 iulie 2023, vor fi desfăşurate consultări publice a proiectelor de decizii de interes public, care vor fi examinate la şedinţa Consiliului Municipal Soroca. Recomandările pentru proiectele de decizii supuse consultărilor publice pot fi expediate pe adresa electronică: e-mail:  [email protected]. Proiectele de decizii cu notele informative sunt disponibile pe pagina web https://primsoroca.md/.../anunt-privind-organizarea...

 

 

Ședința Biroului  permanent

UNDE: Parlamentul Republicii Moldova, bd. Ștefan cel Mare, 105

CÂND: 16:00

 

 

Turul Cimitirului Armean
UNDE: Cimitirul Armean

CÂND: 18:00

CONTEXT: De mult timp toată lumea ne-a cerut și iată-ne de acord. Excursia este condusă de cea mai bună cunoscătoare a acestui loc misterios, a acestui muzeu al destinului sub cerul liber - bibliograful, istoricul local Ludmila Suvorikova.
 


Master Class: ALIGATOR
UNDE: Royal Tower, str. Mihai Viteazul, 4

CÂND: 18:00
CONTEXT: Indicatorul Aligator, dezvoltat de legendarul trader Bill Williams, urmează premisa că piețele financiare și titlurile de valoare se află într-o tendință de la 15% până la 30% din timp, iar în celelalte 85% și 70% se află într-un flat. De aici și ipoteza că indivizii și instituțiile tind să-și colecteze majoritatea profiturilor în perioadele cu tendințe puternice, iar pentru a face acest lucru trebuie să știm cum să identificăm trendurile și să ne conducem după acestea dacă alegem să folosim această strategie în activitatea noastră. Vă așteptăm să discutăm pe acest subiect în cadrul Master Class-ului din această săptămână.

 

 


Seminar: Copilul refuză mâncarea
UNDE: ADOR - Asociația Dorințelor și Obiectivelor Realizate, str. Ion Creamgă, 68/1

CÂND: 18:00
CONTEXT: În cadrul seminarului vom vorbi despre:  cauzele care generează refuzul copilului de a mânca; ce poți face pentru a reduce frecvența refuzului; care este necesarul zilnic de mese și de nutritienți; cum creăm obiceiuri sănătoase în familie; când trebuie să apelezi la medic. Te așteptăm la seminar să înveți strategii care să facă minuni, care te vor ajuta să scapi de anxietate, dar și să îţi stimulezi copilul să accepte mai uşor schimbările legate de mâncare ori să renunțe la mofturi.

 

 


Film Talks 3: Istoria unui documentar
UNDE: Mediacor, str. Alexei Mateevici, 60

CÂND: 18:00

CONTEXT:  Ne întâlnim la Mediacor la un nou meetup  FilmTalks să discutăm în baza filmului documentar. Invitații noștri sunt Arcadie Plăcintă și Corina Dușa. Vom discuta despre: Cum sa transformi o întamplare într-o idee de film? Cum adaptezi această întamplare pentru un film? Cu ce începi? De unde iei bani? Ce faci în cazul în care câștigi banii la pitch, dar nu-ți permiti să-i accepti din cauza unor condiții? Cât e de greu să lucrezi la un proiect cu partenerul tău de viață. Așteptăm cu mare drag cineaști și oameni din industria filmului.

 

 

ChatGPT Workshop II for Business Usecases
UNDE: Mediacor, str. Alexei Mateevici, 60

CÂND: 19:00
CONTEXT: Vei avea oportunitatea unică de a învăța  și de a descoperi  cum să utilizezi ChatGPT în Google Sheets și să integrezi cu ușurință Zapier, Trello și Gmail în afacerea ta. Optimizare eficientă a fluxurilor de lucru: Descoperă cum ChatGPT poate automatiza sarcinile repetitive și cum integrarea cu Zapier, Trello și Gmail poate transforma modul în care te organizezi și comunici cu echipa ta. Informații valoroase: Vei învăța cum să analizezi și interpretezi datele în Google Sheets utilizând ChatGPT, oferindu-ți astfel avantaje și informații prețioase pentru a lua decizii mai informate în afacerea ta. Nu rata ocazia de a învăța de la un adevărat expert în domeniu și de a aduce inovație în afacerea ta. Ion Mosnoi, trainer-ul nostru, are peste 10 ani de experiență în industria tech, dintre care peste 6 ani specializați în inteligență artificială.

 

 

Pub Quiz Sezonul 22

UNDE Lake House Brewery, bd. Ștefan cel Mare, 182

CÂND: 19:30

CONTEXT: Pub Quiz, este un joc intelectual, unde fiecare participant, poate util și cu plăcere să își petreacă timpul, să își demonstreze ingeniozitatea și  norocul și nu în ultimul rând să își demonstreze cunoștințele sale, răspunzând la întrebări într-o companie de oameni veseli și pasionați. Fiecare joc constă în șapte runde de întrebări, totodată rundele pot fi și mai multe sau înlocuite cu alte activități. Jocul necesită o pregătire specială, cunoștințele din curriculum școlar și din experiența din viață. Aici aveți posibilitatea, să vă petreceți excelent o seară cu prietenii și cunoscuții, jucțnd împreună într-o echipă.

 

 

Concurs de admitere 2023

UNDE: Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastice, Bloc III, str. 31 August 1989, 137

CÂND: 24-29 iulie, curent

CONTEXT: Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastice, anunță concurs de admitere la studii superioare de licență și de master cu finanțare bugetară și contra taxă, la următoarele specialități: Ciclul I specialități: Pictură, Pictură Murală; Grafică; Arte decorative aplicate; Design interior; Modă-Design vestimentar; Istoria și teoria artelor plastice; Sculptură; Animație. Ciclul II Programe: Arta picturii contemporane; Arte Grafice; Arta designului de interior; Arta designului vestimentar; Sculptură-materie  și formă; Arte textile; Arta ceramicii; Arta metalului; Istoria și teoria artelor vizuale.

 

 

Admiterea 2023

UNDE: Universitatea Pedagogică de Stat „Ion Creangă”, str. Ion Creangă, 1

CÂND: 24 iulie – 31 iulie, curent

CONTEXT: Profesiile viitorului pot fi studiate la Universitatea Pedagogică de Stat din Chișinău. Perioada de depunere a dosarelor 24-31 iulie, curent. Anunțarea rezultatelor intermediare - 1 august. Depunerea documentelor în original: 2-4 august. Anunțarea rezultatelor finale: 7 august. Pentru mai multe detalii AICI

 

 

 

Concurs de admitere 2023

UNDE: Universitatea de Stat „Bogdan Petriceicu Hașdeu” din Cahul

CÂND: 24-31 iulie, curent

CONTEXT: Ai posibilitatea să îți alegi singur viitorul. Poți să ocupi un post în concordanță cu nivelul tău de studii, care îți va aduce cu siguranță numeroase beneficii și satisfacție, de la cele de dezvoltare personală, până la recompensa financiară pe măsură. Ți se deschid noi orizonturi. În facultate vei avea numeroase oportunități de realizare atât pe plan personal, cât și pe plan profesional. Astfel, poți fi recrutat de firme care oferă job-uri convenabile din toate punctele de vedere. Te specializezi într-un domeniu. În 3/4 ani studiezi numeroase discipline legate de specializarea aleasă și cunoști aspecte pe  care nici nu bănuiai că au vreo legătură cu facultatea la care te afli. Acestă abordare îți oferă posibilitatea să realizezi ceea ce îți place cu adevărat și care e domeniul pe care îl stăpânești cel mai bine – lucruri esențiale în alegerea unui job.

 

 

 APELURI DE ÎNSCRIERE

 

În  conformitate  cu prevederile  art. 11 alin. (1) din  Legea nr. 113 /2010 privind executorii judecătorești și Regulamentul privind desfășurarea concursului public de selectare a reprezentanților  mediului academic din domeniul dreptului și al societății civile în calitate de membru și membru supleant în Comisia de licențiere a executorilor judecătorești, aprobat prin Ordinul comun al ministrului justiției și Uniunii Naționale a Executorilor Judecătorești nr. 95/93 din 01.02.2018, Ministerul Justiției anunță concurs privind selectarea reprezentanților mediului academic din domeniul dreptului și cel al societății civile în calitate de membru și membru supleant în Comisia de licențiere a executorilor judecătorești. Concursul se va desfășura la Ministerul Justiției, str. 31 August 1989, 82. Termenul  limită  de  depunere  a  dosarului  pentru  participare  la  concurs – 18 august 2023,  ora 17:00. Persoana de contact, secretar al Comisiei: Matvei Livia, tel. 022 201-445, e-mail: [email protected]

 

 

Școala ECO de vară „ENERGEL” Vrei să devii ambasador/ambasadoare  al/a energiei verzi și să înțelegi cum poți proteja natura astfel încât să fie și captivant? Îți dorești să faci parte dintr-o comunitate europeană de tineri preocupați de schimbările climatice? Te invităm la Școala de vară „ENERGEL”, unde timp de 10 zile vei putea afla ce înseamnă energia durabilă, eficiența energetică, prin activități interactive și masterclass-uri.
Pot participa tineri/tinere din toată țara, cu prioritate din zonele rurale, care au vârsta cuprinsă între 15-17 ani. Alege una din cele două ediții și asigură-ți cât mai rapid un loc la școala de vară, completând formularul de înregistrare de mai jos.
Ediția a 8-a - de pe 29 iulie până pe 8 august: https://forms.gle/NXjRjD5FvnRq77196. Ediția a 9-a - de pe 11 august până pe 21 august: https://forms.gle/YFVUrtGPrUm3oojK7.  Limba de instruire: româna. Termenul-limită pentru înscriere: 27 iulie 23h59.

 

S-a dat start concursului de selectare a instituțiilor de învățământ pentru participare în cadrul celei de-a doua runde de pilotare a Programului „Bugetarea Participativă în Școli”. Cea de-a doua rundă de pilotare a Programului va fi implementată în perioada anului școlar 2023–2024 (octombrie 2023 – august 2024). Pentru pilotarea rundei a doua a programului vor fi selectate cinci instituții de învățământ preuniversitar din Republica Moldova. Programul este implementat de Asociația Promo-LEX în colaborare cu Ministerul Educației și Cercetării al Republicii Moldova, Centrul de Instruire Continuă în Domeniul Electoral, cu suportul financiar al USAID Moldova. în colaborare cu Ministerul Educației și Cercetării al Republicii Moldova și Centrul de Instruire Continuă în Domeniul Electoral (CICDE), cu suportul financiar al Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID). Termenul limită: 31 august 2023, ora locală 18:00.

 

 

Ministerul Culturii (MC), cu sprijinul financiar al Biroului de cooperare al Elveției, caută să mandateze o organizație înregistrată în Republica Moldova care are capacitatea de a oferi proprii experți (unul internațional și unul național) sau subcontracta experți pentru a efectua o evaluare a sectorului cultural din Republica Moldova în perspectiva elaborării Strategiei pentru cultură și patrimoniu – 2030. Contractul va fi încheiat cu o organizație înregistrată în Republica Moldova care își va asuma responsabilitatea contractuală pentru raportarea narativă și financiară. Ne rezervăm dreptul de a negocia cu organizația câștigătoare bugetul ofertei propuse. Termen limită de prezentare a dosarelor: 6 august 2023. Dosarul va fi expediat pe adresa de e-mail: [email protected] La rubrica Subiect a scrisorii electronice se va indica „Concurs – experți/organizații candidate în vederea evaluării sectorului cultural în perspectiva elaborării Strategiei pentru cultură și patrimoniu – 2030.

 

 

Uniunea Europeană oferă granturi de până la 60 de mii de euro pentru consolidarea capacităților tinerilor în domeniul antreprenoriatului. Organizațiile societății civile din toate regiunile țării, inclusiv cea transnistriană, sunt invitate să depună propunerile de proiect. Cel puțin 10 OSC-uri vor putea beneficia de granturi care să sprijine inițiativele a aproximativ 200 de tineri, oferindu-le instrumentele și abilitățile necesare pentru a-și dezvolta propriile afaceri. Termen limită de depunere a dosarelor: 16 august 2023. Pentru mai multe informații AICI

 

Lansarea ediției 2023 a Premiului RFI-AUF pentru tineri scriitori. Ai putea fi următoarea revelație literară francofonă! AUF în parteneriat cu RFI și Short Édition vă invită să participați la cea de-a cincea ediție a Premiului RFI-AUF pentru tineri scriitori.  Trimiteți o povestire care să înceapă cu următoarea propoziție: "A durat un minut bun. Un minut adevărat. O eternitate”. Extras din romanul "Indice des feux" de Antoine Desjardins (La Peuplade), autor din Quebec, laureat al Prix du Roman d'Écologie și președinte al juriului Prix des jeunes écritures 2023. Dați frâu liber creativității și trimiteți textul până la 31 iulie, la miezul nopții, ora Parisului (Franța). Implică-te:  l.auf.org/prixecritures23
 

 

Anunț privind concursul deschis pentru selectarea candidatului la funcția de Consilier pentru soluționarea contestațiilor al Agenției Naționale pentru Soluționarea Contestațiilor. Comisia economie, buget și finanțe anunță despre prelungirea termenului de depunere a dosarelor la concursul deschis pentru selectarea candidatului la funcția de Consilier pentru soluționarea contestațiilor al Agenției Naționale pentru Soluționarea Contestațiilor.  Termenul limită de depunere a dosarelor 31 iulie 2023.

 

 

Agenția de Intervenție și Plăți pentru Agricultură (AIPA) informează că în data de 13 iulie 2023, a fost publicat în Monitorul Oficial, Hotărârea Guvernului nr. 466 din 05.07.2023 cu privire la acordarea subvențiilor complementare pentru acciza la motorină din Fondul național de dezvoltare a agriculturii și mediului rural. Astfel, fermieri pot depune dosarele pentru subvenționare la oficiile teritoriale ale AIPA, până la data de 31 iulie 2023. Regulamentul prevede că subvenția complementară se acordă în două etape, pentru motorina achiziționată în perioada 16 noiembrie 2022 – 29 iunie 2023, și se depune nu mai târziu de 31 iulie 2023, iar motorina achiziționată începând cu 30 iunie 2023 până pe 30 septembrie 2023 inclusiv, se depune nu mai târziu de 30 septembrie, după cum urmează: în cuantum de: 100% din cota accizei stabilită pentru anul 2023 sau 3 248 de lei per tonă – pentru fermierii micro, mici și mijlocii; 100% din cota accizei stabilită pentru anul 2022 sau 2 980 de lei per tonă – pentru fermierii micro, mici și mijlocii; în cuantum de: 30% din cota accizei stabilită pentru anul 2023 sau 974,4 lei per tonă – pentru fermierii mari; 30% din cota accizei stabilită pentru anul 2022 sau 894 de lei per tonă – pentru fermierii mari. Pentru a accesa Regulamentul și actele necesare pentru depunerea cererii de subvenționare accesați https://aipa.gov.md/ro/suport-financiar  la rubrica Intervenții ale Guvernului 2023.

 

EVENIMENTE PE PLAN EXTERN

 

Teatrul Național de Operă și Balet „Maria Bieșu”, participă la cel de-al XVI-lea Festival de Operă din  Estonia, care va avea loc în perioada 25-30 iulie, curent, unde va susține 5 spectacole. Spectacolele vor avea loc zilnic,  până pe 30 iulie, în or. Kuressaare.  Ministrul culturii, Sergiu Prodan a participat la conferința de presă cu ocazia evenimentului și a participat la inaugurarea celei de-a  XVI-a ediție a festivalului, alături de ministra culturii din Estonia, Piret Hartman.

 

 

În ziua de 29 iulie 2023, funcționarul Consular al Ambasadei Republicii Moldova în Portugalia, va efectua o deplasare în orașul Portimao, regiunea Algarve, pentru prestarea serviciilor consulare cetățenilor moldoveni în teritoriu. Persoanele interesate sun așteptate pe adresa: Rua Sabina Freire – Lote 21 Loja B 8500-731 (Gabinete Juridico), ora 10:00. Solicitanții care doresc să beneficieze de servicii consulare în ziua menționată urmează să facă obligatoriu o programare prealabilă la e-mail: [email protected]  cu indicarea serviciului solicitat și a numărului de contact.

 

O expoziție de ceramică tradițională din Republica Moldova a fost inaugurată în localitatea Chiusi della Verna, Arezzo, Toscana, Italia. Expoziția cu tema:„ Apa, Pământ, Mâini, Foc - ceramici tradiționale din Republica Moldova” a meșteșugarilor  Adrian Triboi și  Vitalie Parlui va putea fi vizitată până în luna august, curent. Expoziția mai include și o selecție de fotografii de Alecu Reniță.

 

 

Militarii din primul contingent al Armatei Naţionale, detaşat în misiunea Forței Interimare a Națiunilor Unite în Liban (UNIFIL), îşi continuă activitatea în Liban. Pacificatorii moldoveni sunt implicați în acțiuni de pază și apărare a Bazei multinaţionale „Sector West HQ UNP 2-3”, din localitatea Shama. Totodată, ofiţerii, sergenții și soldații moldoveni participă la trageri de luptă, antrenamente privind acordarea primului ajutor medical, executarea serviciului, precum și la diferite evenimente sportive alături de pacificatorii din Italia, Franța, Polonia, Serbia, Germania, Coreea de Sud și alte state. UNIFIL este prima misiune ONU la care Republica Moldova a detașat un contingent format din 32 de militari profesionişti. Aceștia au plecat în Liban pe 16 februarie curent.

Meroslava Parii
25/07/2023
Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.Follow us on Telegram

Comentarii