AGENDA ZILEI//28.02.2024

Meroslava Parii
27/02/2024
Grafică CIJM

În 20 de ani de activitate, Centrul de Investigații Jurnalistice a demascat zeci de mari corupți și a scos la iveală sute de scheme infracționale. Notează codul fiscal 1019620008889 și direcționează 2 % din impozitul pe venit pentru a susține echipa de jurnaliști de la portalul Anticoruptie.md! Conferă banilor tăi valoare adăugată, alătură-te luptei anticorupție!

 

EVENIMENTE ÎN REPUBLICA MOLDOVA

 

Ședința Consiliului Superior al Procurorilor din 28 februarie 2024

UNDE: Procuratura Generală, bd. Ștefan cel Mare, 73

CÂND: 08:00

CONTEXT: Agenda Ședinței poate fi vizualizată AICI

 

Ședința Comisiei administrație publică și dezvoltare regională

UNDE: Parlamentul Republicii Moldova, birou 508, bd. Ștefan cel Mare, 105

CÂND: 09:00

CONTEXT: Agenda Ședinței poate fi vizualizată AICI

 

Ședința Comisiei protecție socială, sănătate și familie

UNDE: Parlamentul Republicii Moldova, birou 517C, bd. Ștefan cel Mare, 105

CÂND: 09:00

CONTEXT: Agenda Ședinței poate fi vizualizată AICI

 

Coaching Fiscal pentru Antreprenori și Contabili

UNDE: Vioser, str. Mitropolit Varlaam, 65

CÂND: 09:00

CONTEXT: Scopul cursului: Creșterea profitului Companiei prin eficientizarea politicii fiscale interne. Vino la curs și învață cum funcționează sistemul de Impozite și Taxe în Republica Moldova și cum să le gestionezi cât mai optim și rațional.

 

Ședința Guvernului Republicii Moldova din 28 februarie 2024

UNDE: Guvernul Republicii Moldova, etaj 6 (intrarea din str. Pușkin), str. Piața Marii Adunări Naționale, 1

CÂND: 10:00

CONTEXT: Agenfa Ședinței poate fi vizualizată AICI

 

Ședința Comisiei mediu, climă și tranziție verde

UNDE: Parlamentul Republicii Moldova, birou 816C, bd. Ștefan cel Mare, 105

CÂND: 10:00

CONTEXT: Agenda Ședinței poate fi vizualizată AICI

 

Ședința Comisiei economie, buget și finanțe

UNDE: Parlamentul Republicii Moldova, birou 915, bd. Ștefan cel Mare, 105

CÂND: 10:00

CONTEXT: Agenda Ședinței poate fi vizualizată AICI

 

Ședința Comisiei de control al finanțelor

UNDE: Parlamentul Republicii Moldova, birou 114, bd. Ștefan cel Mare, 105

CÂND: 10:00

CONTEXT: Agenda Ședinței poate fi vizualizată AICI

 

Ședința Comisiei politică externă și integrare europeană

UNDE: Parlamentul Republicii Moldova, birou 718, bd. Ștefan cel Mare, 105

CÂND: 10:00

CONTEXT: Agenda Ședinței poate fi vizualizată AICI

 

Ședința Comisiei agricultură și industrie alimentară

UNDE: Parlamentul Republicii Moldova, birou 408, bd. Ștefan cel Mare, 105

CÂND: 10:00

CONTEXT: Agenda Ședinței poate fi vizualizată AICI

 

Prezentarea rezultatelor monitorizării achizițiilor publice în sănătate și educație din municipiul Chișinău și a instrumentelor digitale de monitorizare

UNDE: Summit Events, Sala New York, str. Tighina, 49/3

CÂND: 10:00

 

Ședința Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică din 28 februarie 2024

UNDE: Online

CÂND: 10:00

CONTEXT: Agenda Ședinței poate fi vizualizată AICI

 

Briefing de presă susținut de Președintele Platformei Moldova, Irina Vlah, cu tema „Lansarea campaniei naționale „Vocea poporului”

UNDE: Agenția IPN, etaj 4, birou 446, str. Pușkin, 22

CÂND: 10:00

 

Conferință de presă după ședința Guvernului Republicii Moldova din 28 februarie 2024

UNDE: Guvernul Republicii Moldova, etaj 6 (intrarea din str. Pușkin), str. Piața Marii Adunări Naționale

CÂND: 11:00

 

Ședința Comisiei cultură, educație, cercetare, tineret, sport și mass-media

UNDE: Parlamentul Republicii Moldova, birou 716B, bd. Ștefan cel Mare, 105

CÂND: 11:00

CONTEXT: Agenda Ședinței poate fi vizualizată AICI

 

Curs de Securitate Cibernetică

UNDE: Biblioteca Publică de Drept, str. Armenească, 82

CÂND: 11:00

CONTEXT: Participanții vor obține cunoștințe în securitatea cibernetică care pot fi folosite pentru a face față amenințărilor cibernetice și utilizarea celor mai bune practici de securitate, reducând astfel riscul de atacuri. Sesiune 1: Protejarea parolelor, Actualizarea dispozitivelor, Protejarea împotriva Malware-ului, Evitarea atacurilor Phishing; Sesiune 2: Navigarea sigură pe Internet, Securitatea în rețelele Wi-Fi, Backup și recuperarea datelor, Protejarea identității online, Comportament online sigur, Semnele unui atac cibernetic.

 

Conferință de presă susținută de liderul Partidului Nostru, Renato Usatîi, cu tema „Adresare către Președintele Republicii Moldova. Soluția juridică pentru alegerile parlamentare anticipate”

UNDE: Sediul Partidului Nostru, str. București, 117

CÂND: 12:00

 

Acțiune de protest organizată de fracțiunea BCS împotriva politicilor de genocid ale guvernării și vor cere tarife mai mici la resursele energetice

UNDE: Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică, str. Pușkin, 52A

CÂND: 13:00

 

Discuție publică cu tema „Identitatea digitală și utilizarea semnăturii electronice în Republica Moldova: realități și perspective”

UNDE: Online

CÂND: 14:00

 

Festivalul Mamelor

UNDE: V Continental Business Center, bd. Dimitrie Cantemir, 5/4

CÂND: 15:00

CONTEXT: Revista Odoraș organizează o nouă ediție a Festivalului Mamelor. Sentimentul maternității este mereu conturat la evenimentele noastre, atât prin temele pe care le abordăm, cât și prin discuțiile între mămici care au loc în cadrul acestora. Evenimentul acesta nu este o excepție. Scopul nostru este să fiți părinți informați și relaxați atunci când vine vorba de copii voștri și peripețiile lor. Astfel, venim cu teme interesante și foarte utile pentru voi, abordate de medici profesioniști care sunt disponibili să răspundă la fiecare întrebare. Prezente vor fi și companiile farmaceutice de top și produse cosmetice și de îngrijire de înaltă calitate.

 

Proiectul ,, STOP Dezinformarea" vine la USARB

UNDE: Bălți, Universitatea de Stat „Alecu Russo”, Nortec

CÂND: 15:00

CONTEXT: Dacă ați obosit să vă luptați cu valul aparent nesfârșit de dezinformare care ne înconjoară, vă invităm să faceți o pauză și să vă alăturați pentru o seară plină de râsete și reflecție la spectacolul de stand-up „Stop Dezinformarea”.

 

Dialog de Primăvară

UNDE: Muzeul de Istorie a Orașului Chișinău, str. Alexei Mateevici, 60A

CÂND: 18:00

CONTEXT: Vă invităm să petreceți o seară cu muzică clasică, romantică și jazz, la concertul instrumental – Dialog de Primăvară. Vor evolua: Valeriu Culea, pian, directorul „JAZZ’n Chișinău Internațional Festival”; Olga Iuhno, pian; Ion Negură, flaut; Rada Axenti, vioară; Ion Vârlan, contrabas. Concertul este organizat în susținerea Georgetei Voinovan, care trece printr-un moment dificil în familie legat de sănătatea fiicei Diana Simmons. Doritorii să contribuie prin donație pentru a o ajuta pe Diana Simmons în lupta pentru viață, o pot face la acest concert caritabil.

 

Sesiune de conversație

UNDE: America House, str. Bănulescu Bodoni, 27

CÂND: 18:00

CONTEXT: America House vă invită la o sesiune de conversație pentru a explora originile Lunii Istoriei Negre, cu accent pe cei mai proeminenți afro-americani din lumea artei. Să descoperim împreună cu Sandra Cortina influența pe care afro-americanii au avut-o în domeniile artelor vizuale și ale spectacolului, literaturii, modei, folclorului, limbii, filmului, muzicii, arhitecturii, culinarilor și altor forme de exprimare culturală.

 

Spectacol: „Rinocerii” de Eugene Ionesco

UNDE: Teatrul Național „Eugene Ionesco”, bd. Grigore Vieru, 11

CÂND: 18:30

CONTEXT: "Rinocerii" de Eugène Ionesco este o piesă de teatru absurdă și satirică care explorează transformarea societății și pericolul conformismului extrem.

 

APELURI DE ÎNSCRIERE

 

Comisia Electorală Centrală anunță concurs pentru ocuparea funcției de Președinte/Președintă al/a Consiliului electoral de circumscripție de nivelul al doilea Chișinău nr. 1

TERMEN LIMITĂ DE APLICARE: 7 martie, curent, ora 15:00

CONTEXT: Scopul funcției constă, printre altele, în coordonarea activității Consiliului electoral de circumscripție, asigurarea realizării activităților de pregătire pentru organizarea și desfășurarea alegerilor și referendumurilor. Pentru mai multe detalii accesați AICI

 

Ministerul Finanțelor din Republica Moldova anunță: Suntem în căutarea de colegi noi pentru a se alătura echipei noastre. Dacă ai studii și experiență în domenii precum finanțe, contabilitate, economie sau relații internaționale, te încurajăm să aplici la concurs

TERMEN LIMITĂ DE APLICARE: 15 Martie, curent, ora 16:30

CONTEXT: Informațiile referitoare la cerințele de participare și formularele de aplicare sunt accesibile pe pagina web a MF, la compartimentul Cariere AICI https://mf.gov.md/ro/posturi-vacante

 

Comisia Electorală Centrală anunță inițierea consultărilor publice, începând cu data de 21 februarie 2024, a proiectului de hotărâre „Pentru aprobarea Regulamentului privind înregistrarea prealabilă”

TERMEN LIMITĂ DE APLICARE: 13 martie, curent

CONTEXT: Scopul proiectului de hotărâre constă în stabilirea cadrului normativ privind procedura, termenele și condițiile de înregistrare a cetățenilor Republicii Moldova cu drept de vot care, în cazul alegerilor prezidențiale, parlamentare şi referendumurilor republicane, în ziua scrutinului se vor afla în străinătate. Observațiile, sugestiile și propunerile cu valoare de recomandare asupra acestui proiect pot fi trimise la adresa poștală: str. Vasile Alecsandri, nr. 119, mun. Chișinău sau la una dintre adresele de e-mail: http://[email protected], [email protected].

 

Primăria orașului Floreşti lansează concursul de propuneri de proiecte în cadrul Programului de Bugetare Participativă

TERMEN LIMITĂ DE APLICARE: 1 aprilie, curent

CONTEXT: Primăria or. Floreşti informează, că cetățenii orașului pot depune propuneri de proiecte finanțate din Bugetul local, Decizia Consiliului пr.08/01 din 15.12.2023 Cu privire la aprobarea bugetului orăşenesc pentru anul 2024. Propunerile de proiecte completate conform cerintelor stabilite în Regulament, pot fi depuse pe suport de hârtie în incinta primăriei Floreşti, biroul 19, amplasat la et.1 sau pot fi expediate la adresa: http://[email protected]. sau contactați nr. 069227783.

 

CCF Moldova continuă campania „Să nu lăsăm nicio copilărie fără poveste. Donează o carte și dăruiește speranță”

TERMEN LIMITĂ: 19 martie, curent

CONTEXT: Campania „Să nu lăsăm nicio copilărie fără poveste. Donează o carte și dăruiește speranță!” a fost inițiată chiar de Ziua Națională a Lecturii de CCF Moldova.
Librăriile Cărturești din Republica Moldova s-au alăturat campaniei în efortul de a facilita drumul cărților de la oamenii generoși către copiii curioși. Găsești librăriile pe aceste adrese: Shopping MallDova, strada Arborilor 21, etajul 3; Muzeul Național de Istorie a Moldovei, strada 31 August 1989, numărul 121 A; Centrul comercial Port Mall, strada Mihail Sadoveanu, numărul 42/6, etajul 3. Un copil care citește, va deveni un adult care gândește. Donând o carte, dăruiești speranță noii generații.

 

Concursul Republican al proiectelor ecologice „UP!Eco”, ediţia a X-a

TERMEN LIMITĂ DE APLICARE: 20 aprilie, curent

CONTEXT: Concursul este organizat de Centrul Republican pentru Copii şi Tineret Artico şi are ca scop promovarea educaţiei ecologice, dezvoltarea atitudinii responsabile în vederea menţinerii echilibrului ecologic, şi implicarea activă a copiilor şi tinerilor în acţiuni de protecţie a mediului. La Concurs pot participa elevii claselor a V-a - XII-a din instituţiile de învăţământ general din Republica Moldova. Participanţii la Concurs pot concura la una sau la ambele secţiuni: Proiect „ECOACȚIUNE”; Spot video „SALVAȚI PLANETA”. Formularul poate fi completat doar de persoanele care deţin poşta electronică Gmail. Persoana de contact: Tatiana Bejan, metodistă în instituție extrașcolară. Telefon: (022) 856 220. E-mail: http://[email protected]

 

Universitatea din Almeria, Spania, anunță un apel de selectare a personalului administrativ, doritor de a pleca în mobilitatea academică de instruire (STT) în cadrul programului Erasmus+International Credit Mobility (ICM), sem. II al anului academic 2023-2024

TERMEN LIMITĂ DE APLICARE: 28 februarie, curent, ora 17:00

CONTEXT: Domeniul: Oficiul Internațional (International Office) – Departamentul Cooperare Internațională. Pentru asistență scrieți-ne AICI și/sau telefonați la 067560170.

 

Oficiul Avocatului Poporului anunță prelungirea concursului pentru ocuparea unei funcții publice de conducere

TERMEN LIMITĂ DE APLICARE: 29 februarie, curent

CONTEXT: Funcție publică vacantă: șef/șefă a Direcţiei promovarea drepturilor omului şi comunicare - o oportunitate de a contribui semnificativ la protecția și promovarea valorilor fundamentale. Pentru mai multe detalii AICI

 

Institutul Cervantes din București, Centrul de Examene DELE, Universitatea de Stat din Moldova, Facultateta de Litere USM, anunță începerea înscrierii pentru examenele DELE

TERMEN LIMITĂ DE APLICARE: 3 aprilie, curent

CONTEXT: Sesiunea va avea loc: 17-18 mai, curent. Pentru mai multe detalii AICI

 

Universitatea Pedagogică de Stat „Ion Creangă”, anunță înscrierea candidaților pentru acumularea minimului curricular inițial în vederea continuării studiilor superioare la ciclul II, master, la un program diferit de domeniul de formare profesională din cadrul studiilor de licență

TERMEN LIMITĂ DE APLICARE: 10 martie, curent

CONTEXT: Pentru persoanele care doresc să-și continue studiile de master într-un domeniu diferit de studiile la licență; (circulara MEC Nr.04/1-09/3885 din 05.09.2022). Minimul curricular inițial vizează promovarea disciplinelor fundamentale și de specialitate aferente programului de studii pentru care se optează (30 credite de studiu). Minimul curricular poate fi acumulat în perioada februarie – iunie 2024. Actele pot fi sepuse la Centrul de Formare Continuă și Leadership din cadrul UPSC: str. Ion Creangă, 1, bloc 4, birou 7. Pentru mai multe detalii AICI 

 

Continuă procedura de concurs pentru funcţia de director al Agenției Achiziții Publice. Dacă ești o persoană cu spirit dezvoltat de inițiativă, cu abilităţi manageriale și organizaționale, și cu realizări profesionale distincte, te invităm să aplici la concurs

TERMEN LIMITĂ DE APLICARE: 7 martie, curent, ora 15:00

CONTEXT: Condițiile de participare la concurs și formularele de aplicare sunt disponibile pe pagina web a MF, compartimentul Cariere AICI

 

Inspectoratul Național ppentru Supraveghere Tehnică, este în căutare de noi colegi pentru mai multe funcții publice vacante

TERMEN LIMITĂ DE APLICARE: 7 martie, curent, ora 17:00

CONTEXT: Pentru mai multe detalii AICI
 

În atenția studenților USM: a fost lansat Programul de burse al Republicii Slovacia 2024-2025

TERMEN LIMITĂ DE APLICARE: 1 martie, curent

CONTEXT: Bursele sunt oferite în conformitate cu prevederile Programului de cooperare dintre Ministerul Educaliei și Cercetării al Republicii Moldova și Ministerul Educației, Cercetării și Sportului al Republicii Slovacia, semnat în 2017. Formularul de aplicare și mai multe detalii AICI Dosarele vor conține versiunea tipărită și semnată a formularului de aplicare, precum și toate documentele justificative solicitate în formularul de cerere și se vor depune la Ministerul Educației și Cercetării, Direcția Coordonare Politici Publice și Intergrare Europeană.

 

Baroul Paris, în parteneriat cu Ecole de Formation professionnelle des Barreaux du ressort de la cour d’appel de Paris (EFB), organizează Programul de stagiu internațional pentru tinerii avocați vorbitori de limba franceză

TERMEN LIMITĂ DE APLICARE: 13 aprilie, curent

CONTEXT: Stagiul internațional este un curs de formare destinat tinerilor avocați străini, care vorbesc fluent limba franceză și care doresc să descopere dreptul francez și european, precum și exercitarea profesiei de avocat în Franța într-un mediu internațional. Acest program va avea loc în Octombrie – Noiembrie 2024 ( 8 săptămâni) și va reuni avocații într-un mediu internațional, oferindu-le oportunitatea de a compara practicile și de a stabili legături durabile de colaborare. Persoanele interesate se pot înregistra pe următoarea pagină web AICI  Pentru mai multe detalii, puteți contacta organizatorii la adresa de e-mail: http://[email protected].

 

Ministerul Culturii lansează concursul pentru finanţarea din bugetul de stat a proiectelor culturale ale organizațiilor necomerciale pentru anul 2024

TERMEN LIMITĂ DE APLICARE: 30 martie, curent, ora 24:00

CONTEXT: Bugetul total pentru finanțarea nerambursabilă în anul 2024 este de 10 mln. lei (7 mln. pentru proiecte anuale și 3 mln. pentru proiecte multianuale). Valoarea totală acordată unui proiect cultural anual - nu mai mult de 300 mii lei, iar suma totală alocată pentru un proiect cultural multianual - nu mai mult de 900 mii lei. Pentru mai multe detalii AICI

 

Ministerul Culturii și Oficiul Național al Turismului anunță o nouă ediție a concursului internațional Best Tourism Villages

TERMEN LIMITĂ DE APLICARE: 25 martie, ora 16:00

CONTEXT: Prin intermediul concursului sunt identificate anual exemple remarcabile de destinații rurale. Astfel, localitățile rurale din Republica Moldova au oportunitatea de a face parte din rețeaua satelor turistice la nivel mondial. Misiunea proiectului constă în promovarea turismului rural, a peisajelor, a culturii și a activităților asociate acestora. Cele mai importante obiective ale programului sunt: promovarea metodelor de utilizare și păstrare eficientă a resurselor naturale; reducerea deșeurilor; promovarea inovațiilor; îmbunătățirea accesului la finanțe și investiții. Pentru mai multe detalii la adresa: http://alexandrina.valean@turism,gov.md

 

Banca Europeană de Investiții (BEI) oferă 6 milioane de Euro, prin intermediul proiectului Livada Moldovei, pentru proiecte de îmbunătățire a infrastructurii, a laboratoarelor, educației și instruirii

TERMEN LIMITĂ DE APLICARE: Până la data de 1 martie, curent

CONTEXT: Instituțiile interesate trebuie să depună dosarele la MAIA, însoțite de o scrisoare de solicitare, de un concept investițional, care să includă informații despre instituție, descrierea cursurilor, specialităților, numărul de studenți, scop, obiective, grup țintă, probleme, propuneri pentru soluționare, rezultate scontate, impact așteptat, modele din alte țări, situația actuală, contribuția proprie și detalii despre liniile de investiții solicitate. Pantru mai multe detalii AICI

 

Primăria municipiului Ungheni anunță concurs pentru ocuparea funcției publice vacante: director al Instituției de îmvățământ extrașcolar Școala de Arte Plastice „Raisa Cojocaru” din municipiul Ungheni

TERMEN LIMITĂ DE APLICARE: 28 februarie, curent, ora 16:00

CONTEXT: Persoanele interesate vor depune documentele necesare la Comisia de organizare a concursului, pe adresa: mun. Ungheni, str. Națională 7, biroul 203. Telefon: 0236 22962.

 

Lansarea programului de burse pentru studenți, personalul academic și de cercetare al instituțiilor de învățământ superior pentru studii în Universitățile din Letonia, în anul universitar 2024 – 2025, precum și pentru participarea la școlile de vară organizate de Universitățile letoniene

TERMEN LIMITĂ DE APLICARE: 1 aprilie, curent

CONTEXT: Pentru mai multe detalii AICI Formularul de cerere și documentele necesare pentru bursele de studii pentru anul universitar 2024 – 2025 se depun online, la Agenția de Stat pentru Dezvoltarea Educației. Pentru întrebări suplimentare, nu ezitați să o contactați pe dna Marika Pira – expert senior al Departamentului „Study in Latvia”, Direcția de orientare educațională și afaceri internaționale din cadrul Agenției de Stat pentru Dezvoltarea Educației, telefon: +371 67814331, e-mail: http://[email protected] .

 

Universitatea de Stat din Moldova (USM) în cooperare cu Moldova-Institut Leipzig (MIL) şi Universitatea Națională „Yurii Fedkovici” din Cernăuți organizează în acest an un workshop în cadrul programului DAAD „Dialogul Est-Vest”

TERMEN LIMITĂ DE APLICARE: 31 martie, curent

CONTEXT: Cadrele didactice din țară sunt invitate să aplice la proiectul DAAD: Confruntarea cu simbolurile sovietice. Conflicte privind interpretarea trecutului. Mai multe detlaii AICI

 

Concurs pentru studenți – „Maratonul Excel”

TERMEN LIMITĂ DE APLICARE: 15 martie, curent, ora 16:30

CONTEXT: Concursul va avea loc la 22-23 martie 2024. Pentru mai multe detalii, vă adresați la Decanatul Facultății ASEM-Facultatea Tehnologii Informaționale și Statistică Economică, Prodecan Olga Chicu, bloc B, birou 401, e-mail: http://[email protected] Pentru mai multe detalii AICI

 

Camera de Comerț și Industrie a Republicii Moldova, în cooperare cu GIZ Moldova implementează Programul “Partnering in Business with Germany” al Ministerului Federal pentru Afaceri Economice și Acțiuni Climatice din Germania

TERMEN LIMITĂ DE APLICARE: 15 martie, curent

CONTEXT: Programul prevede: Un curs de pregătire Academia Exportatorilor a candidaților; Un stagiu de 6 săptămâni online cu centre de instruire notorii din Germania; O vizita de 2 saptamini în Germania; Follow-up și networking între absolvenții Programului din 19 țări participante; Activități pentru absolvenții Programului, seminare, conferințe, mese rotunde, etc. Pentru mai multe detalii accesați următorul link: https://chamber.md/programul-de-pregatire-si.../

 

Departamentul de cooperare internațională și Centrul universitar francofon al USM invită cercetătorii și cadrele didactice să răspundă apelului „Susținerea echipelor de cercetare în Europa centrală și orientală – RESCI ECO”, lansat de Agenția universitară a Francofoniei (AUF)

TERMEN LIMITĂ DE APLICARE: 31 martie, curent, ora 24:00, ora de la București

CONTEXT: Acest proiect este inițiat sub egida celei de-a 30-a aniversări a AUF ECO și își propune să consolideze capacitățile echipelor de cercetători pe următoarele dimensiuni: Cercetare: strategie, organizare, laboratoare etc. Inovare în activitățile științifice: valorificare, parteneriate, transfer etc. Internaționalizare: cooperare, vizibilitate etc. Sinergia echipelor de cercetare: conectare, parteneriate etc. Pentru mai multe detalii AICI  Pentru întrebări suplimentare, vă rugăm să ne contactați la adresa de e-mail: http://[email protected]

 

Primăria municipiului Ungheni lansează ediția a II-a a Expoziției-concurs de creație artistică „Ungheni și orașele înfrățite”. Genericul din acest an este: „Hai să ne cunoaștem – imagini din orașul meu”

TERMEN LIMITĂ DE APLICARE: 30 iunie, curent

CONTEXT: Adresa poștală la care pot fi trimise lucrările: Primăria Municipiului Ungheni, birou 205, str. Națională 7.

 

Cerere de candidaturi pentru funcționari publici și oficiali guvernamentali din Republica Moldova, cu accent pe Administrarea Justiției și Instituțiile Democratice

TERMEN LIMITĂ DE APLICARE: 17 martie, curent

CONTEXT: Comitetul Helsinki din Olanda acceptă acum aplicații pentru Matra Rule of Law Training "on Administration of Justice and Democratic Institutions", care va avea loc atât online, în perioada 15-26 aprilie 2024, cât și în persoană, în perioada 10-21 iunie 2024. Aplicarea este deschisă AICI Aflați mai multe despre cursul de formare în domeniul statului de drept, oferit de NHC împreună cu Leiden Law School și The Hague Academy for Local Governance AICI

 

Programul „EU4Moldova: Regiuni-cheie” contractează companie care va achiziționa, instala și implementa sistemul de monitorizare, control/comandă și achiziție de date (SCADA) pentru municipiul Ungheni

TERMEN LIMITĂ DE APLICARE: 6 martie, curent,ora 16:30

CONTEXT: Pentru mai multe detalii AICI


Agenția de Intervenție și Plăți pentru Agricultură informează despre lansarea procesului de recepționare a dosarelor de solicitare a subvențiilor pentru măsurile complementare a anului curent

TERMEN LIMITĂ DE APLICARE: Până la data de 30 septembrie, curent

CONTEXT: Solicitanții pasibili subvenționării sunt: fermierii, grupurile de producători agricoli, asociațiile utilizatorilor de apă pentru irigații, organizațiile profesionale din domeniul agricol, organizația din domeniul cercetării și inovării și instituția de învățământ cu profil agroindustrial. În cadrul prezentei forme de subvenționare sunt eligibile costurile suportate începând cu data de 1 octombrie a anului precedent celui de depunere a cererii de subvenționare și în anul depunerii cererii de subvenționare. Astfel, informăm solicitanții că pachetul de documente necesar, ce urmează a fi depus, poate fi accesat pe site-ul AIPA - http://https://aipa.gov.md/.../ghid-solicitant-subventii...

 

Secția Relații Internaționale și Managementul Proiectelor a UPSC, anunță depunerea dosarelor de candidatură pentru 1 bursă de formare și 1 bursă de predare (5 zile, pentru semestrul II al anului academic 2023-2024) la Universitatea Valahia din Târgoviște

TERMEN LIMITĂ DE APLICARE: 28 februarie, curent

CONTEXT: Dosarele vor fi depuse la Secția Relații Internaționale și Managementul Proiectelor, str. Ion Creangă 1, bl. 2, of. 25 și online, în format PDF, la http://[email protected] Pentru mai multe detalii AICI

 

Ministerul Educației și Cercetării, cu sprijinul Proiectului Tehnologiile Viitorului, finanțat de USAID, Suedia şi Marea Britanie, invită profesorii care predau disciplinele matematică, biologie, chimie și fizică să se înscrie la Programul de Ambasadori LabXChange (creat de Universitatea Harvard cu sprijinul Fundației Amgen)

TERMEN LIMITĂ DE APLICARE: 29 februarie, curent

CONTEXT: LabXchange este o platformă online inovatoare care oferă acces la o gamă largă de resurse și instrumente științifice interactive de înaltă calitate, menite să promoveze experiențe eficiente de predare și învățare. La finalizarea instruirii, participanții vor obține certificate de absolvire și remunerare financiară din partea LabXChange. Înscrierea la program se va face prin completarea unui formular online accesând următorul link AICI

 

Festival – concurs „Poezia-n vers de dor” – ediția a VII-a

TERMEN LIMITĂ DE APLICARE: 8 martie, curent

CONTEXT: Invităm elevii claselor a V-a – a XII -a să expedieze o poezie (creație proprie). De Ziua Internațională a Poeziei 21 martie 2024 ora 10:00, va avea loc evenimentul de premiere a celor mai bune creații în Sala de Festivități a Universității de Stat „A. P. Hașdeu”din Cahul. Persoana de contact – Alexandra Hanganu – http://[email protected]

 

Primul apel de depunere a cererilor pentru granturi oferite de proiectul AGGRI este acum deschis. Valoarea maximă a unui grant ajunge la 1 milion USD, cu condiția ca suma să nu depășească 50% din valoarea investiției eligibile

TERMEN LIMITĂ DE APLICARE: 17 mai, curent

CONTEXT: Pentru a beneficia de resurse financiare, producătorii trebuie să îndeplinească anumite condiții. Este esențial să fie înregistrați și să activeze în teritoriul controlat de autoritățile Republicii Moldova, cu excepția municipiilor Chișinău și Bălți. De asemenea, solicitanții trebuie să fie deținători legali ai bunurilor ce fac obiectul stimulării prin grant, având un termen de arendă sau comodat de minim cinci ani. Un alt aspect important este existența unui plan de afaceri, cu perspective economice și financiare viabile pe termen lung. Solicitanții trebuie să-și asume responsabilitatea financiară, contribuind cu minimum 50% din valoarea sub-proiectului

 

EVENIMENTE PE PLAN EXTERN

 

Ambasda Republicii Moldova în Italia, invită la o întâlnire cu ministrul Muncii și Protecției Sociale, Alexei Buzu. Întâlnirea va oferi posibilitatea de a interacționa nemijlocit pe subiecte de interes sporit pentru comunitatea moldovenească din Italia

UNDE: Roma, Italia, Sediul Ambasadei Republicii Moldova, via Francesco Cherubini, 27

CÂND: 19:00, 29 februarie, curent

CONTEXT: Rugăm să confirmați prezența la adresa e-mail http://[email protected]

 

Expoziția artistului plastic Dumitru Verdianu la Iași

UNDE: Iași, România, Galeria de Arte a Uniunii Artiștilor Plastici Iași „Theodor Pallady”

CÂND: Până la data de 19 martie, curent

CONTEXT: Reprezentanți ai Primăriei municipiului Ungheni, Muzeului de Istorie și Etnografie, Școlii de Arte Plastice „Raisa Cojocaru”, Palatului de Cultură, Centrului Cultural Multifuncțional „Regina Maria” din Ungheni au participat la vernisarea expoziției artistului plastic Dumitru Verdianu, Maestru în Arte, cetățean de onoare al municipiului Ungheni. Per total, în aceste zile, la Iași sunt expuse 350 de opere de artă, semnate de 113 autori din perioada modernă și contemporană.

 

Festivalul Filmului European – Proecția filmului „Carbon”

UNDE: Viena, Austria, Stadtkino Wien (Akademiestr. 13, 1010 Wien) - unul dintre cele mai notorii cinematografe de artă din capitala austriacă

CÂND: 17:45, 28 februarie, curent

CONTEXT: Festivalul Filmului European 2024 vine cu un vast program și o gamă extinsă de genuri cinematografice – de la dramă, comedie, la documentare. Majoritatea filmele participante la Festival își vor sărbători premiera austriacă. În cadrul Festivalului, 15 state, inclusiv Republica Moldova, își vor prezenta cele mai recente producții cinematografice. Republica Moldova va fi reprezentată la Festival de producția cinematografică CARBON (anul 2022, în regia lui Ion Borș).

 

Ambasada Republicii Moldova, Ambasada României în Franța și Institul Cultural Român la Paris în cooperare cu Primăria sectorului 17 din Paris, vă invită să descoperiți tradiția vie a Mărțișorului, înscrisă în Patrimoniul mondial al umanității UNESCO

UNDE: Paris, Franța, Salle des mariages de la Mairie du 17e

CÂND: 1 martie, curent, 17:30

CONTEXT: Celebrând revenirea primăverii, acest talisman, alcătuit dintr-o împletitură de fir roșu și alb, este oferit în luna martie celor dragi pentru a-i proteja. Atelierul este dedicat copiilor și adulților pentru a redescoperi originea și legenda acestei tradiții străvechi și vor crea propriul Mărțișor, ghidați de coordonatoarea atelierului Cristina Catan.

 

De Mărțișor, campania Guvernului “Mărțișor în toată lumea” te aduce mai aproape de casă!

UNDE: Cascais, Portugalia, Auditório Carlos Avilez, Av das Acácias, 2, 2765-320 Monte Estoril

CÂND: 21:00, 6 martie, curent

CONTEXT: La Cascais, Portugalia, se va juca spectacolul Teatrului Național „Mihai Eminescu” “Steaua fără nume”. Pentru detalii și rezervări accesați AICI Pentru informații suplimentare sunați: +351213009060

 

În Finlanda va avea loc Forumul Change Makers, care se concentrează pe acțiuni comunitare orientate spre impact și pe comunicarea antrenantă pentru schimbare

UNDE: Finlanda

CÂND: 26 aprilie – 1 mai, curent

CONTEXT: Pentru mai multe detalii AICI

 

Aducem la cunoștința publicului, că Secția Consulară a Ambasadei Republicii Moldova la Washington DC, va activa în scopul acordării asistenței consulare. Pentru comoditatea tuturor vă rugăm să cunoașteți că fiecare serviciu solicitat urmează a fi programat separat

UNDE: Washington, SUA

CÂND: Cu excepție 19 și 29 aprilie, curent

CONTEXT: Acordarea suportului consular va avea loc după principiul: 1 programare = 1 serviciu. Pentru detalii privind actele necesare anumitor servicii consulare accesați pagina oficială a Ambasadei AICI  Pentru programări accesați AICI

 

Meroslava Parii
27/02/2024
Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.Follow us on Telegram

Comentarii