AGENDA ZILEI//30.03.2023

Meroslava Parii
29/03/2023
Grafică: CIJM

EVENIMENTE ÎN REPUBLICA MOLDOVA

Ședința Comisiei juridice, numiri și imunități

UNDE: Parlamentul Republicii Moldova, birou 302G, bd. Ștefan cel Mare, 105

CÂND: 08:30

CONTEXT: Agenda ședinței poate  fi vizualizată AICI

 

Ședința Comisiei mediu

UNDE: Parlamentul Republcii Moldova, bd. Ștefan cel Mare, 105

CÂND: 09:20

CONTEXT: Agenda ședinței poate fi vizualizată AICI

 

Seminar: Managementul financiar al întreprinderii

UNDE: Camera de Comerț și Industrie a Republicii Moldova, bd. Ștefan cel Mare, 151

CÂND: 09:30

CONTEXT: Camera de Comerț și Industrie a Republicii Moldova și Centrul de Formare Antreprenorială a pregătit câteva oferte avantajoase de instruiri tematice, care vă vor ajuta în procesul de dezvoltare a afacerilor, a vă îmbogăți cunoștințele și a însuși noi practici pentru a deveni mai competitivi pe piața locală și cea internațională.  

 

Training: Contabilitatea în domeniul turismului

UNDE: Vioser, str. Mitropolit Varlaam, 65, etaj 3, of.339

CÂND: 09:30-14:00

CONTEXT: Dacă dorești să cunoști care este Cadrul Legal de  Reglementare a activității turistice în Republica Moldova, dacă ai neclarități la aspectul Contabilitatea Costurilor și Cheltuielilor, dacă dorești să afli particularitățile elaborării Politicilor Contabile în Turism, vei obține claritate aferent subiectelor indicate, răspunsuri la întrebări din partea unui profesionist și expert în domeniu și schimb de experiență de calitate cu cei prezenți.

 

Confederația Națională a Sindicatelor din Moldova(CSM) lansează Campania Națională „Organizația primară-energia mișcării sindicale” la Cahul

UNDE: Consiliul raional Cahul, str. Piața Independenței, 2

CÂND: 10:00-13:00

CONTEXT: Confederația Națională a Sindicatelor din Moldova (CNSM) , lansează Campania Națională „Organizația primară-energia mișcării sindicale”. La evenimentul de lansare participă conducerea CNSM, lideri ai centrelor sindicale național-ramurale, reprezentanți ai Confederației la nivel teritorial, lideri ai organizațiilor sindicale primare (OSP) și activiști sindicali.  Campania se va desfășura pe parcursul anului 2023 și include mai multe activități. Scopul general este sporirea rolului și a potențialului OSP în asigurarea dreprturilor și garanțiilor salariaților, membri di sindicat.

 

Eveniment public: „Reziliența prin accelerarea eficienței energetice” 

UNDE: CIE „Moldexpo”, pavilionul central, etaj 2, Sala de Conferințe

CÂND: 10:00

CONTEXT: Evenimentul este organizat de Agenția pentru Eficiență Energetică.

 

Eveniment: „Promovarea eco-inovării în cadrul IMM din Moldova”

UNDE: Artcor, str. 31 August 1989, 137

CÂND: 10:00

CONTEXT: În cadrul evenimentului va fi prezentată situația actuală privind promovarea eco-inovării în sectoarele prioritare ale economiei Republicii Moldova, rezultatele evaluării potențialului de eco-inovare a IMM-urilor locale și vor fi identificate posibilele implicații și perspective de integrare a eco-inovării în modele de afaceri ale intrerprinderilor autohtone. Un eveniment de încheiere al proiectului, finanțat de Uniunea Europeană în cadrul Programului EU4Enviroment și coordonat de către Programul Națiunilor Unite pentru Mediu.

 

Ședința Plenară din 30 martie 2023

UNDE: Parlamentul Republicii Moldova, bd. Ștefan cel Mare, 105

CÂND: 11:00

CONTEXT: Agenda ședinței poate fi vizualizată AICI

 

Eveniment de donație UE-OMS a echipamentelor șu truselor de urgență

UNDE: Orașul Soroca, str. Nicolae Testemițanu, 68

CÂND: 11:00

 

Program de inteligență  competitivă

UNDE: Universitatea de Stat „Alecu  Russo” din Bălți

CONTEXT:  Programul de inteligență competitivă este elaborat și organizat în cadrul proiectului CONNECT „Connecting universities-industy through smart entrerpreneurial cooperation and competitive intelligence of students in Moldova, Georgia and Armenia”, finanțat de UE prin programul Erasmus+. Programul este la ediția a II-a. Pentru mai multe detali AICI

 

Conferință de presă

UNDE: Mediacor, str. Alexei Mateevici, 60

CÂND:13:00

CONTEXT: Conferința de presă va avea ca temă: Lansarea sistemului informațional BeeProtect – soluție digitală pentru evitarea riscului de intoxicare a albinelor cu produse fitosanitare și fertilizanți.

 

Scriitoarea Claudia Partole în dialog cu  cititorii săi

UNDE: Biblioteca Transilvania, bd. Mircea cel Bătrîn, 7

CÂND: 13:00

CONTEXT: Biblioteca Transilvania vă invită la un dialog cu scriitoarea Claudia Partole pe marginea cărții „Cine, cine a venit” din colecția „Prima mea bibliotecă”.  Autoarea propune micului cititor poeme inedite și jucăușe, însoțite de o ilustrație cuceritoare. O carte frumoasă pentru cei mici.

 

Întâlnire cu scriitorul  Val Butnaru

UNDE: Biblioteca Transilvania, bd. Mircea cel Bătrîn, 7

CÂND: 14:00

CONTEXT: Vă invităm la o discuție cu Val Butnaru, prozator, dramaturg, eseist, publicist și analist politic pe marginea cărții „Patimile după lov”. Cartea face parte din cadrul Programului de lectură „Chișinăul citește”, ediția a XX-a, 2023.

 

Workshop: „Asistența socială a tinerilor în detenție”

UNDE: Universitatea Pedagogică de Stat „Ion Creangă” din Chișinău, bloc 2, sala 53, str. Ion Creangă, 1

CÂND: 15:00

CONTEXT: Expertul invitat: Stanislav Cebotari, psiholog-criminalist. Subiectele abordate: Elemente de etiologie a comportamentului deviant; Efectele încarcerării; Strategii de lucru cu tinerii condamnați; Pregătirea deținuților pentru eliberare. Participanții vor primi certificate de participare.

 

Conferință de presă

UNDE: Agenția IPN,  etaj 4, birou 446, str. Pușkin, 22

CÂND: 15:00

CONTEXT: Conferința este organizată de Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testimițanu” în parteneriat cu Fundația Soros Moldova cu tema: Managementul deșeurilor rezultate din activități medicale”.

 

Conferință de presă

UNDE: Președinția Republicii Moldova, bd. Ștefan cel Mare, 154

CÂND: 16:00

CONTEXT: Conferința este susținută de Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, și Secretarul General al Consiliului Europei, Marija Pejcinovic Buric.

 

Expoziție personală de pictură – Mihai Donos:  „Alegoria Anotimpurilor”

UNDE: Centrul  Republican pentru Copii și Tineret „Artico”, bd. Ștefan cel Mare, 169

CÂND: 16:00

 

Festivalul Mărțișorului Studențesc

UNDE: Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastice, str. Alexei Mateevici, 111

CÂND: 16:00

CONTEXT: Vă invităm la Concertul Catedrei Muzică Populară. Veți asculta:  G. Enescu, R.Calce, V.Vlasov, R.Galliani, A.Gotz, M.Rodriguez, A.Piazzolla, V.Gordzei ș.a.

 

Eveniment: Business talks cu Dumitru Alaiba – Provocările sectorului HoReCa

UNDE: Smart Hub ASEM, blocul B de studii, str. Metropolit Gavriil Bănulescu-Bodoni, 61

CÂND: 17:00

CONTEXT: La eveniment va fi prezent viceprim-ministrul Dumitru Alaiba, precum și reprezentanții sectorului HoReCa: hoteluri, restaurante, cafenele. Evenimentul va fi organizat în două etape: a - discursuri din partea lui Dumitru Alaiba și din partea reprezentantului MDED; b - întrebări din partea reprezentanților HoReCa, discuții și dezbateri. În cadrul întâlnirii se va discuta despre activitățile, prioritățile și dificultățile industriei HoReCa, precum și despre cum Ministerul Dezvoltării Economice și Digitalizării poate interveni cu sprijin și soluții la cele mai des întâlnite probleme din acest domeniu.

 

Webinar: Schimbarea obișnuințelor emoționale în situație de stres

UNDE: Psihologie MD, bd. Dacia, 65/19

CÂND: 18:00

CONTEXT: Adesea primim ca recomandare să scăpăm de acele obișnuințe care  sunt nocive și ne încurcă să ne simțim bine. Deoarece stresul este nociv și este o obișnuință, ar fi bine să identificăm acele metode care ne pot ajuta să scăpăm de el. În cadrul webinarului vom analiza obișnuințele emoționale și vom exersa câteva tehnici pentru modificarea lor. Webinarul face parte din cursul „Viață fără stres”.

 

Training: Open Banking – Redefinirea Serviciilor Financiare

UNDE: Finteh HUB, str. Mitropolit gavriil Bănulescu Bodoni, 59

CÂND: 18:00

CONTEXT: În contextul necesității de implementare a PSD2, evoluției tehnologiilor și inovațiilor finaciare, Open Banking va deveni un „must” pentru instituțiile financiar-bancare din Republica Moldova, deoarece redefinește serviciile existente. Împreună cu Vasile Valcov Chief Commercial Officer la SaltEdge,  vă  invităm  la Training pentru a afla detalii despre Open Banking și implementarea lui în cadrul băncilor comerciale, având la bază experiențele anterioare ale companiei.

 

 EVENIMENTE PE PLAN EXTERN

Ambasada Republicii Moldova în Republica Bulgaria, informează cetățenii moldoveni care tranzitează sau intenționează să călătorească în Bulgaria, că în perioada 29-31 martie, curent, estimativ între orele 10:00-11:00, vor fi organizate activități de protest de către Asociația Națională a Producătorilor de Cereale din Bulgaria în anumite puncte de control la trecerea de frontiere. Accesul va fi blocat inclusiv cu tehnică agricolă.

 

Ediția a  XXIX-a a Simpozionului Internațional Sisteme Informaționale Geografice din Iași

UNDE: Iași, Bd.  Carol, 20A

CÂND: 08:00-18:00

CONTEXT: La Iași, România, va avea loc Ediția a XXIX -a a Simpozionului Internațional Sisteme Informaționale Geografice, la care vor participa oameni de stiință, doctori universitari,  doctori confirențiari, asistenți universitari, lectori din Republica Moldova și România. Parteneri din partea Republicii Moldova: Universitatea  Agrară de Stat din Republica Moldova, Universitatea Pedagogică de Stat „Ion Creangă” din Chișinău, Facultatea de Geografie,  Institutul de Ecologie și Geografie din Republica Moldova.

Meroslava Parii
29/03/2023Follow us on Telegram

Comentarii