AGENDA ZILEI//31.03.2023

Meroslava Parii
30/03/2023
Grafică: CIJM

EVENIMENTE ÎN REPUBLICA MOLDOVA

Simpozionul Internațional: Creativitate – Tehnologie – Marketing

UNDE: Universitatea Tehnică din Moldova, Bloc nr. 5,  str. Studenților 9/8

CÂND: 09:00

CONTEXT: Facultatea de Design, UTM organizează ediția a V-a a Simpozionului Internațional – Creativitate, Tehnologie, Marketing. Simpozionul, are ca obiectiv principal – prezentarea, diseminarea și promovarea rezultatelor cercetărilor științifice și de dezvoltare tehnologică din domeniile Design și tehnologii textile, Design industrial și de produs, precum și stimularea inovării și creșterea gradului de cooperare dintre mediul academic și cel economic.

 

Training: Contabilitatea în Domeniul Alimentației Publice

UNDE: Vioser, str. Mitropolit Varlaam 65, etaj 3. of. 339

CÂND:09:00

CONTEXT: Vă invităm să facem claritate la capitolul interpretarea și aplicabilitatea  revederilor actelor legislative, inclusiv contabilizarea corectă a operațiunilor contabile aferente tranzacțiilor specifice Domeniului  Alimentației Publice.

 

Conferința Națională  „Anul vitivinicol 2022. Evoluări  și perspective de sustenabilitate”

UNDE: Institutul Muncii, Sala Polivalentă, str. Zimbrului, 10, Online

CÂND: 10:00-15:00

CONTEXT: Oficiul Național al Viei și Vinului, vă invită să participați la Conferința Națională a filierii vitivinicole cu genericul „Anul vitivinicol 2022 – evaluări și perspective de sustenabilitate”. La eveniment vor participa Vladimir Bolea, Ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare, Janis Mazeiks, Ambasadorul Uniunii Europene în Republica Moldova, Scott Hocklander, Șeful Misiunii USAID în Republica Moldova, „Athenda Group” GmbH, Fair&Green, Germania, și alți oaspeți.

 

Târgul  de  Cariere

UNDE: Palatul Național „Nicolae Sulac”, str. Pușkin, 21

CÂND: 10:00-17:00, 31 martie – 1 aprilie, curent

CONTEXT: O nouă ediție „Târgul de Cariere” va avea loc în capitala Republcii Moldova. Evenimentul va reuni aproximativ 30 de companii din diverse domenii de activitate, care oferă peste 1500 de locuri de muncă. Participanții vor discuta față în față cu posibilii noi angajatori și vor putea consulta oferta de locuri de muncă de la nivel local, dar și peste hotare. Printre pozițiile deschise în cadrul companiilor prezente se numeră: specialiști în relații și suport clienți, consultanți financiari, ingineri, programatori, mecanici, operatori backoffice, team leaderi, agenți de vânzări, testeri, operatori de producție, șoferi, lucrători comerciali, studenți pentru diverse internshipuri.

 

Conferință de presă

UNDE: Agenția INFOTAG, str. Mihail Kogălniceanu, 76

CÂND: 11:00

CONTEXT: Conferința este organizată de Ambasadorul Republicii Kazahstan în Republica Moldova, Almat Aidarbekov, cu tema: „Rezultatele ultimelor alegeri parlamentare din Republica Kazahstan”.

 

Ședința Consiliului Audiovizualului din 31 martie 2023

UNDE: Consiliul Audiovizualului, str. Valicu Pârcălab, 46

CÂND: 11:00

CONTEXT: Ordinea de zi a Ședinței poate fi vizualizată AICI

 

Evenimentul de recepție și distribuire a coșurilor de gunoi de către locuitorii din comuna Budești și recepția unui tractor cu accesorii, achiziții făcute cu suportull Programului Comunitatea Mea

UNDE: Minicipiul Chișinău, Comuna Budești, str. Chișinăului ,117

 

Conferința Științifică Națională: „Situația politică și societatea în schimbare”

UNDE: Universitatea de Stat din Moldova, str. Alexei Mateevici, 60

CÂND: 11:00 și 13:00

CONTEXT: Comunicările și discuțiile participanților se vor desfășura în  cadrul sesiunii plenare „Academicianul Gheorghe Rusnac: Personalitate, savant, manager”. În a doua parte a conferinței, începând cu ora 13:00 se va discuta -   În atelierele de lucru dedicate problemelor actuale din domeniul politic, al relațiilor internaționale, integrării europene, administrării și guvernării la nivel național, regional și internațional.

 

Masă rotundă

UNDE: Academia  de Studii Economice din Moldova,  str. Mitropolit Gavriil Bănulescu-Bodoni 61, Sala Senatului, bl.A, etaj 3

CÂND: 11:00

CONTEXT: Departamentul „Marketing și Logistică”  din cadrul  facultății „Business și Administrarea Afacerilor”, ASEM vă invită la Masa Rotundă „Marketingul în era digitală: tendințe, probleme, oportunități”, ediția a IV-a.

 

Analize economice

UNDE: Online

CÂND: 11:30

CONTEXT: Analizele economice cu Veaceslav Ioniță vor avea ca temă: „Importul și consumul de gaze naturale în Republica Moldova”.

 

Eveniment: Certificarea adevărată a energiei renovabile și proiectele ODA de susținere a antreprenorilor

UNDE: Institutul Național de Metrologie,  str. Eugen Coca, 28

CÂND: 11:00

CONTEXT: Scopul întâlnirii constă în formarea directă a unor antreprenori care și-au manifestat intenția  de a produce energie verde în Republica Moldova. Astfel, enitățile din infrastructura calității urmează să-i ghideze pas cu pas în acest drum de retehnologizare și adaptare la Agenda 2030.

 

Conferință de presă

UNDE: Agenția INFOTAG, str. Kogălniceanu, 76

CÂND: 12:00

CONTEXT: Conferința este organizată de un grup de studenți din Nigeria cu tema: „Mai mulți studenți nigerieni acuză universitățile moldovenești de șantaj”.

 

Ședința Comisiei Electorale Centrale din 31 martie 2023

UNDE: Comisia Electorală Centrală, str. Vasile Alecsandri, 119

CÂND: 14:00

CONTEXT: Ordinea de zi a Ședinței poate fi vizualizată AICI

 

Expoziția - Salonul de Primăvară – 2023

UNDE: Uniunea Artiștilor Plastici din Republica Moldova, bd. Ștefan cel Mare, 3

CÂND: 15:00

CONTEXT: Expoziția Salonul de Primăvară, face  parte din categoria manifestărilor artistice anuale organizate de către Uniunea Plasticilor din Republica Moldova. Anual, expoziția, marchează simbolic o deschidere artistico-spirituală și o nouă etapă în traseul căutărilor artistice.

 

Eveniment de caritate dedicat Ucrainei

UNDE: Muzeul Național de Istorie a Moldovei, str. 31 August 1989, 121A

CÂND: 16:00

CONTEXT: Evenimnetul este organizat  de Ambasada Ucrainei la Chișinău Hospices of Hope Moldova, în parteneriat cu Internațional Women Club Moldova și Muzeul Național de Istorie a Moldovei. Scopul evenimentului este de a colecta fonduri pentru a ajuta poporul Ucrainei și Centrul Speranței Chișinău al Hospices of Hope Moldova, care va oferi servicii gratuite de îngrijire paliativă în municipiul Chișinău și va fi deschis inclusiv pentru refugiații din Ucraina.

 

Sesiune de autografe „Fata din pădure”

UNDE: Oasis Shopping Mall, str. Bogdan Voievod, 1

CÂND: 16:00

CONTEXT: Victoria Roșca, actriță, regizoare, fondatoarea Zâmbărele și a Teatrului Popular, autoarea cărții „Fata din pădure”, vă invită la o întâlnire de suflet.

 

Lansarea volumului de versuri „Să purtăm același dor” de Laura Mogorean

UNDE: Toro Center, str.Pantelimon Halippa, 6

CÂND: 18:00

CONTEXT: Editura Bestseller  invită toți iubitorii de poezie, la lansarea volumului de versuri „Să purtăm același dor” de Laura Mogorean.

 

Spectacol „Hamlet”

UNDE: Teatrul Național Satiricus „I.L.Caragiale”, str. Mihai Emnescu, 55

CÂND: 18:00

CONTEXT: „Hamlet” este, neîndoielnic, cea mai renumită piesă a lui Shakespeare. Pe parcursul ultimelor două secole a fost pusă în scenă, nunai în România și Moldova, în limba română, de circa 40 de ori, numărul spectacolelor montate trecând peste 50, cu tot cu cele montate în alte limbi. Fiecare director de scenă a căutat, firește, să aducă în fața publicului un Hamlet al său, original, marcat de propriile idei, trăiri, sentimente, obsesii, concepții filozofice și politice, experiență artistică, dar și de frământul epocii și ai contemporanilor săi.

 

Spectacol „Micul prinț”

UNDE: Teatrul „Alexei Mateevici”, str. Alexei Sciusev, 93

CÂND: 18:00

CONTEXT: „Micul prinț”, una dintre cele mai populară lucrare a autorului francez Antoine de Sant-Exupery. Este un spectacol pentru toată familia. O poveste încântătoare, interesantă și sensibilă despre univesul copilăriei inocente, prietenie, dragoste, altruism.

 

Eveniment: Cunoaște Mentorii XV Accelerator

UNDE: FinTechNUB, str. Mitropolit Gavriil Bănulescu-Bodoni, 59

CÂND: 19:00

CONTEXT: Evenimentul va oferi oportunitatea participanților de a interacționa cu Riccardo Fedeli, Ghenadie Cermei, Alex Lebedev, trei experți cu experiență in IT și afaceri digitale și Alexandr Vopilov, fondatorul dezvoltator IT și fondatorul companiei NVG, Bogdan-Sorin Babii, fondatorul startupului inde.io.

 

Proiecție de film: „ Culegătorii și culegătoarea de spice”

UNDE: Cocoșul Roșu,  str. Sciusev, 79

CÂND: 19:00

CONTEXT: Vă invităm la proiecția de filme despre natură, și după vom discuta despre risipă. Fimul ne va arăta mai multe situații din viața diferitor oameni de pe pământ, de unde am putea învăța, noi, ca societate, cum unii din noi risipesc resursele naturale, din urma cărora alții pot supraviețui. Sau cun unii iau „tot” din ceea  ce alții consideră „nimic”.

 

Spectacol: „12 șoapte în a 12-a noapte” – Comedie după William Shakespeare

UNDE: Teatrul Fără Nume, str. Sfatul Țării, 18

CÂND: 19:00

 

La UniversitateaTehnică a Moldovei continuă Săptămâna Limbilor Străine – 27 martie-31 martie, curent. Evenimentul ne propune să atragem atenția mediului academic asupra importanței studierii limbilor străine, preocupării de a demonstra și a îmbogăți cunoștințele într-o limbă străină. Evenimentul celebrează și promovează diversitatea lingvistică și învățarea limbilor străine pe durata vieții.

 

Meroslava Parii
30/03/2023
Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.Follow us on Telegram

Comentarii