Duelul săptămânii. Nicu Popescu vs Vitali Ignatiev

Anticoruptie.md
13/01/2023
Colaj CIJM

Cele trei transportoare blindate Piranha livrate Armatei Naționale de Guvernul Republicii Federale Germania au stârnit valuri de nemulțumire în rândul exponenților regimului separatist de la Tiraspol. Pretinsul ministru de externe, Vitali Ignatiev, a declarat, înainte de recepționarea primului lot din cele 24 de transportoare în total, că fortificarea capacităților militarilor ar putea tensiona situația în regiune. În replică, ministrul de Externe al Republicii Moldova, Nicu Popescu, și-a exprimat regretul că acest suport nu a venit cu zeci de ani în urmă.

Temerile autorităților separatiste de la Tiraspolului privind „înarmarea Republicii Moldova” sunt simple speculații care nu merită să fie tirajate. Opinia a fost exprimată de ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Nicu Popescu, în timpul ceremoniei de recepționare a primelor transportoare oferite de poporul german.

„Această modernizare trebuia făcută și 20 de ani în urmă, și 10 ani în urmă. Nu s-a făcut suficient, nu s-a investit suficient în fortificarea capacităților noastre”, a menționat Nicu Popescu, declarând că, momentan, e nevoie de eforturi sporite pentru a fortifica capacitățile de apărare ale militarilor moldoveni.

Comentariul lui Popescu a fost oferit în contextul în care regimul de la Tiraspol și-a exprimat îngrijorarea privind „înarmarea” Armatei Naționale.

Pretinsul ministru de externe al așa-numitei rmn, Vitali Ignatiev, a declarat că nu exclude că „această tehnică va apărea în apropierea Zonei de Securitate. (…) În loc să întreprindă eforturi politico-diplomatice pentru a rezolva problema într-un mod civilizat și constructiv, vedem o cu totul altă abordare”.

Anticoruptie.md
13/01/2023Follow us on Telegram

Comentarii