DUELUL SĂPTĂMÂNII// RADU MARIAN vs VLAD BĂTRÂNCEA

Anticoruptie.md
30/07/2022
Colaj CIJM, surse deschise

Duelul din această săptămână a avut loc pe platforma parlamentară, locul unde spiritele au fost încinse toată sesiunea de primăvară-vară. Chiar dacă aleșii poporului au intrat în vacanță, nu s-a încheiat și veșnicele lor dispute și rivalitate. Și așa cum fiecare încearcă să-și demonstreze dreptatea prin declarații tăioase și tari, e suficient să le reproducem. Dvs. decideți de partea cui e adevărul.

Deputatul PAS, Radu Marian, a reamintit colegilor din opoziție că, de la începutul invaziei ruse în Ucraina, aceștia s-ar face morți în păpușoi, evitând să-și formuleze clar poziția față de războiul de la granița cu Republica Moldova.

 „De cinci luni de când e război în Ucraina, dvs. nu v-aţi exprimat pe această invazie a Rusiei şi față de ocuparea ilegală. Poziția dvs. dacă susțineți invaziei sau o condamnați? Şi să nu ne spuneți despre statutul de neutralitate, dar noi nu putem să fim neutri din punct de vedere moral”, a spus Marian.

Replica nu s-a lăsat așteptată.


„Ne-am gândit cu colegii dacă face sau nu de răspuns la numite provocări si aberații, dar cazul unui coleg tânăr devine deja unul clinic. Reiteram laconic că dvs. nu sunteți în poziții să dați cuiva lecții, nu aveți în viață careva realizări”, i-a răspuns socialistul Vlad Bătrâncea.

Tema războiului din Ucraina a fost temă predilectă de schimb de săgeți pe tot parcursul sesiunii de primăvară-vară între majoritatea parlamentară PAS și deputații PSRM.

Apogeul acestora s-a înregistrat după ce socialista Alla Dolință a renunțat la mandatul său de deputat și de membru al Partidului Socialiștilor din cauza opiniei conducerii partidului față de invazia rusă în Ucraina.

Deputatul PAS, Dumitru Alaiba, a apreciat demisia ca fiind un act de curaj.

„A luat o decizie corectă și necesară denunțând negarea realității și tăcerea criminală și complicitară a PSRM și PCRM despre războiul din Ucraina. Alți colegi să îi urmeze exemplul și să deschidă ochii, să nu se mai ascundă după deget. Se numește „a spune lucrurilor pe nume”. Îți dă un sentiment de eliberare, mai ales când o faci, poate, pentru prima dată”, a comentat Alaiba pe pagina sa de Facebook.

În schimb, PSRM a denunțat demisia și a califcat-o ca o reacție la posibile presiuni din afara partidului.

„Doamna Alla Dolință niciodată nu și-a exprimat poziția, nici în cadrul fracțiunii, nici în discuțiile cu conducerea PSRM despre viziunea sa în raport cu situația din Ucraina. Bănuim că argumentele exprimate de Alla Dolință sunt rezultatul unor presiuni asupra Domniei Sale, or familia ei are activități economice pe teritoriul Ucrainei. Considerăm ca acest text nu este specific doamnei Dolință”, a declarat PSRM.

 

Anticoruptie.md
30/07/2022Follow us on Telegram

Comentarii