VIDEO// Viceprimarul Victor Chironda nu renunță în bătălia cu Ion Ceban. Anunțul făcut despre eventualele interese ale primarului în afacerea „Hotel Național”

Mădălin Necșuțu
25/06/2021
Facebook

Vicepremierul Victor Chironda a afirmat, vineri, în cadrul unei conferințe de presă că nu va demisiona din funcția pe care o deține la Primăria Capitalei și va veni curând cu raport despre activitatea sa. El a menționat că a devenit incomod, deoarece se opune demolării clădirii hotelului Național.

„Nu am nici o restanță pe nici un domeniu și tot ce a trebuit să fac am făcut. Corect. Legal. Transparent. Eu am anunțat din start că nu mă voi implica în procesele și proiectele asupra cărora am suspiciuni de integritate sau care se impun a fi realizate fără respectarea cadrului legal, a procedurilor și transparenței decizionale”, a declarat Chironda.

El l-a acuzat pe Ceban că este implicat în afacerea demolării hotelului Național.

„Presupun că Ion Ceban este personal interesat în demolarea acestei clădiri și acoperă cu prețul proprii imagini o ilegalitate promovată intens de cei care au influiență asupra sa. De asemenea, prin retragerea atribuțiilor mele de semnare a actelor permisive dl. Primar confirmă că eu sunt incomod anume din acest motiv - mă opun intereselor lui și a ”colegilor” săi în domeniul construcțiilor din oraș”, a mai precizat Chironda.

Marți, primarul Chișinăului, socialistul Ion Ceban i-a cerut demisia lui Chironda și a demarat o anchetă în privința activității subalternului său, după ce acesta a refuzat să semneze o serie de acte pentru demolarea hotelului Național.

„Fiecare primar și-a ales echipa. Primăria nu este despre boceală, ci despre răsuflecatul mâinilor și muncă de dimineață până seara, inclusiv în weekend. Constat că în această perioada, am urmărit o isterie a unui viceprimar care se vrea rămas în funcție. A venit cu acuzații nefondate a colegilor mei, a colegilor săi, a angajaților din primărie. S-a creat impresia că doar el lucrează, iar restul sunt niște funcționari care doar îl supără. (...) Am așteptat atât timp și nu am ieșit cu o reacție pentru că credeam că omul are anumite frustrări și ulterior se va apuca de lucru. El a uitat că nu cetățenii l-au ales în această funcție, dar eu. Deși mulți m-au avertizat că poate să-ți bage cuțitul în spate. Ceea ce face este victimizare. Nu cetățenii l-au ales, eu l-am numit în această funcție…”, a spus Ceban.

Viceprimarul Chișinăului, Victor Chironda, a cerut pe 15 iunie, într-o conferință de presă, demisia arhitectului-șef al Capitalei, Svetlana Dogotaru, pe motiv că ar fi aprobat abuziv actele pentru demolarea Hotelului „Național”, decizie cu care nu este de acord.

La rândul său, Svetlana Dogotaru a spus că a acționat legal, iar actele au fost toate în ordine. „Vendeta viceprimarului e cu barbă. E campanie electorală și el ar vrea să se regăsească pe vreo listă electorală”, a spus Svetlana Dogotaru pentru Anticoruptie.md.

Mădălin Necșuțu
25/06/2021Become a Patron!

Comentarii