11 candidați la funcția de judecător la CEDO din partea Republicii Moldova au fost admiși la etapa interviului

Anticoruptie.md
22/01/2021

Comisia pentru selectarea candidaților la postul de judecător la Curtea Europeană a Drepturilor Omului din partea Republicii Moldova a aprobat vineri 11 candidați, care au fost admiși la cea de-a doua probă - interviul. Este vorba despre Alexandru Prisac, Vitalie Gamurari, Marin Gurin, Lilian Moraru, Lilian Apostol, Vadislav Gribincea, Vladimir Grosu, Victor Burac, Gheorghe Mîțu, Nicolae Eșanu și Diana Scobioală.

Citiți aici informații despre cei care aspiră la funcția de judecător la Înalta Curte de la Strasbourg din partea țării noastre.

Nu au trecut de primul filtru al Comisiei doar avocatul Roman Zadoinov și fostul judecător Ion Cojocari.

Proba interviului va avea loc miercuri, 27 ianuarie.

Precizăm că din Comisia pentru selectarea candidaților la postul de judecător la Curtea Europeană a Drepturilor Omului fac parte: Fadei Nagacevschi; Vasile Bolea; Dinu Plîngău; Ian Feldman; Oleg Rotari; Serghei Țurcan; Mircea Roșioru; Tamara Chișcă-Doneva; Luiza Gafton; Mariana Timotin; Angela Motuzoc; Gheorghe Leucă; Emanoil Ploșnița; Violeta Cojocaru; Stanislav Pavlovschi; Iulian Groza; Nicolai Cheleș. De asemenea, la ședința de vineri au participat Pavel Abraham, membrul desemnat de Igor Dodon, retras de actuala șefă a statului Maia Sandu, dar și magistrata Viorica Puica, desemnată de Maia Sandu în locul acestuia.

 

Anticoruptie.md
22/01/2021




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii