300 de lei va fi prețul pentru efectuarea testului COVID-19 în laboratoarele de stat

Olga Stăvilă
13/10/2021

Guvernul a redus tariful pentru efectuarea testului COVID-19 în laboratoarele care funcționează în cadrul instituțiilor medico-sanitare publice, de la 750 de lei la 300 de lei. Decizia a fost aprobată miercuri în cadrul ședinței de Guvern.

Dacă anterior o analiză de determinare calitativă a ARN virusului SARS-CoV-2 prin metoda PCR în regim Real Time costa 755 de lei, prețul după reducere va constitui 300 de lei.

Guvernul își motivează decizia prin faptul că au scăzut semnificativ prețurile de achiziție a reactivelor necesare la efectuarea acestei analize.

„Este un proiect foarte important. Detectarea virusului este cheie pentru moderarea acestui val cu care ne confruntăm și este important ca serviciul de stabilire a diagnosticului să fie accesibil și ieftin”, a declarat premierul Natalia Gavrilița.

De asemenea, în Catalogul tarifelor unice pentru serviciile medico-sanitare a mai fost inclus un nou serviciu – detectarea calitativă a antigenilor specifici noului Coronavirus SARS-CoV-2, care va costa 35 de lei. Acest preț nu include costurile pentru testul rapid de diagnostic.

Olga Stăvilă
13/10/2021Become a Patron!

Comentarii