64 de moldoveni, repatriați din Dubai, cu suportul Ministerului de Externe al României

Anticoruptie.md
05/04/2020

64 de cetățeni ai Republicii Moldova au fost repatriați duminică din Emiratele Arabe Unite, cu suportul Ministerul Afacerilor Externe al României. Moldovenii au ajuns la Chișinău cu o cursă aeriană specială pe ruta Dubai-Chișinău-București, operată de o companie privată românească. Despre aceasta a anunțat Ambasada României la Chișinău. 

„Acțiunea vine în completarea eforturilor mai ample depuse de România în contextul pandemiei cu noul coronavirus de a permite tranzitul și repatrierea în deplină siguranță a cetățenilor Republicii Moldova. În ultimele zile, în cooperare cu Ambasada Republicii Moldova la București, Ministerul Afacerilor Externe al României a facilitat tranzitul pe teritoriul național a altor 60 de cetățeni ai Republicii Moldova, cu respectarea condițiilor stabilite de autoritățile române. Totodată, a fost facilitat tranzitul către R. Moldova și a transporturilor de mărfuri, inclusiv a unor produse medicale”, se arată într-un comunicat de presă al Ambasadei României la Chișinău. 

Ambasadorul României în Republica Moldova, Daniel Ioniță, a spus că România a susținut și a exprimat apreciere pentru pachetele de sprijin adresate statelor din Parteneriatul Estic, la care participă și Republica Moldova, vizând gestionarea pandemiei, adoptate recent de către Comisia Europeană. „România rămâne consecventă politicii sale, exprimate public de Președintele României, domnul Klaus Iohannis, și de Guvernul României, prin Ministerul Afacerilor Externe, în contextul angajamentului de a acționa în beneficiul direct al cetățenilor Republicii Moldova”, se precizează în comunicatul de presă al Ambasadei României la Chișinău.

Anticoruptie.md
05/04/2020




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii