„A fost angajat pentru misiuni speciale”. Ministrul Infrastructurii, Spânu, a numit un fost angajat al SIS să lupte cu corupția la ANTA

Ilie Gulca
14/09/2021

Fostul șef al Direcției generale de detenție a Administrației Naționale a Penitenciarelor (ANP), Sergiu Cecoi, a fost numit director adjunct al Agenției Naționale Transport Auto (ANTA) la propunerea ministrului Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spânu.

„Cecoi a fost angajat pentru misiuni speciale și obiectivul lui la ANTA este lupta împotriva corupției”, a declarat viceprim-ministrul Andrei Spânu.

La rândul său, Sergiu Cecoi a spus pentru Ziarul de Gardă că la 8 septembrie a plecat de la Administrația Națională a Penitenciarelor, iar la două zile a fost angajat la ANTA de către responsabili din cadrul Ministerului Infrastructurii.

Conform declarației de avere pentru 2016, Sergiu Cecoi a fost angajat al Serviciului de Informații și Securitate.   

Potrivit unei semnalări pe Harta Corupției a Portalului Anticoruptie, Cecoi l-a consiliat în 2019 pe ministrul Justiției, Fadei Nagacevschi. De partea cealaltă, ministrul Spânu a precizat că Sergiu Cecoi a fost detașat din partea SIS pentru această funcție, lucru indicat în declarația de avere a acestuia, și nu a fost o candidatură selectată de Fadei Nagacevschi.  

Ilie Gulca
14/09/2021Become a Patron!

Comentarii