„A fost angajat pentru misiuni speciale”. Ministrul Infrastructurii, Spânu, a numit un fost angajat al SIS să lupte cu corupția la ANTA

Ilie Gulca
14/09/2021

Fostul șef al Direcției generale de detenție a Administrației Naționale a Penitenciarelor (ANP), Sergiu Cecoi, a fost numit director adjunct al Agenției Naționale Transport Auto (ANTA) la propunerea ministrului Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spânu.

„Cecoi a fost angajat pentru misiuni speciale și obiectivul lui la ANTA este lupta împotriva corupției”, a declarat viceprim-ministrul Andrei Spânu.

La rândul său, Sergiu Cecoi a spus pentru Ziarul de Gardă că la 8 septembrie a plecat de la Administrația Națională a Penitenciarelor, iar la două zile a fost angajat la ANTA de către responsabili din cadrul Ministerului Infrastructurii.

Conform declarației de avere pentru 2016, Sergiu Cecoi a fost angajat al Serviciului de Informații și Securitate.   

Potrivit unei semnalări pe Harta Corupției a Portalului Anticoruptie, Cecoi l-a consiliat în 2019 pe ministrul Justiției, Fadei Nagacevschi. De partea cealaltă, ministrul Spânu a precizat că Sergiu Cecoi a fost detașat din partea SIS pentru această funcție, lucru indicat în declarația de avere a acestuia, și nu a fost o candidatură selectată de Fadei Nagacevschi.  

Ilie Gulca
14/09/2021




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii