Concurs pentru funcția de președinte al Curții Supreme de Justiție

Anticoruptie.md
20/03/2018
Curtea Supremă de Justiție. Foto: zdg.md

Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a anunțat concurs pentru funcția de judecător, dar și pentru cea de președinte al Curții Supreme de Justiție (CSJ). Fotoliul de șef a rămas  vacant după ce fostul președinte al Curții, Mihai Poalelungi, a fost ales în funcția de judecător al Curții Constituționale, iar ulterior - în cea de președinte al instituției. Până la învestirea unui nou președinte al CSJ, interimatul funcției este asigurat de magistrata Tatiana Vieru.

Potrivit deciziei adoptate astăzi de CSM, toți doritorii de a candida pentru funcția de președinte al CSJ vor putea depune dosarele de participare la concurs timp de 20 zile, din momentul publicării anunțului în Monitorul Oficial.

Mihai Poalelungi, ex-președintele CSJ, a fost desemnat în calitate de judecător al Curții Constituționale de către CSM, la începutul lunii martie curent, fiind singurul candidat înscris în concursul organizat după demisia lui Tudor Panțîru, fostul președinte al Curții. Potrivit unui comunicat de presă al Curții, Panțîru a invocat motive personale pentru plecarea din funcție. 

Anticoruptie.md
20/03/2018




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii