A fost lansat Ghidul resurselor financiare pentru IMM-uri și start up-uri

Iana Gore
18/11/2020
Colaj: CIJM

Informații de interes pentru viitorii și actualii antreprenori, începând de la finanțarea startup-ului, resursele de asistență disponibile la etapa de dezvoltare, poate fi găsită în Ghidul resurselor financiare pentru IMM-uri și startup-uri, lansat miercuri la Chișinău. 

„Ghidul lansat astăzi este o resursă foarte importantă pentru antreprenorii din Republica Moldova. Am luat în considerație solicitările și opiniile antreprenorilor. Astfel, informația prezentată este accesibilă, clară și extrem de utilă”, a declarat Iuliana Drăgălin, secretar de stat la Ministerului Economiei și Infrastructurii. 

Ghidul oferă informații despre toate tipurile de suport în afaceri disponibile în R. Moldova, începând de la finanțări nerambursabile până la servicii de consultanță, mentorat şi instruire antreprenorială. Documentul a fost elaborat la solicitarea Organizației pentru Întreprinderile Mici și Mijlocii (ODIMM) și a fost publicat prin intermediul Proiectului „Consilierea Guvernului Republicii Moldova în politici economice”.

Ghidul este implementat de GIZ Moldova cu suportul financiar al Ministerului Federal pentru Cooperare Economică şi Dezvoltare al Germaniei şi al Agenției Elvețiene pentru Dezvoltare şi Cooperare. 

„Ghidul de finanțare pentru IMM-uri şi startup-uri este o introducere în lumea afacerilor şi o călăuză în dezvoltarea propriei întreprinderi. Ne dorim să construim o comunitate de antreprenori puternică, competentă, temeinică şi îndrăzneață pentru relansarea economiei şi creșterea bunăstării generale a țării”, a subliniat Iulia Costin, director general ODIMM.

Datele statistice arată că IMM-urile reprezintă 98,6% din totalul întreprinderilor din Moldova, iar numărul de angajați în cadrul acestora este peste 60% din totalul forței de muncă de la nivel anțional.

Iana Gore
18/11/2020




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii