Accesul în baruri și restaurante cu certificat de vaccinare, doar la nivel de propunere

Ilie Gulca
01/09/2021

Ministerul Economiei a infirmat faptul că a obligat angajații HoReCa să prezinte documente confirmative anti-COVID-19. Reprezentanții acestei instituții au precizat că deciziile privind activitatea agenților economici în perioada pandemiei de COVID-19 sunt adoptate de către Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică.

În urma informațiilor eronate apărute în spațiul public despre desfășurarea activității antreprenoriale în condiții de pandemie, Ministerul Economiei a menționat că accesul în restaurante și baruri cu certificat COVID sau test negativ la COVID-19 a fost doar una dintre variantele de funcționare a acestui domeniu.

„Ședința convocată de ministrul Sergiu Gaibu cu reprezentanții mediului de afaceri a avut un scop consultativ pentru a discuta eventualele propuneri către Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică (CNESP) în vederea diminuării riscului pandemic”, se menționează într-un comunicat al Ministerului Economiei.

Aceeasi sursă a precizat că eventualele decizii privind activitatea agenților economici sunt adoptate de către Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică, iar, pentru moment, măsurile respective sunt doar la nivel de discuții/propuneri.

Ministrul Economiei, Sergiu Gaibu, a vorbit în cadrul unei ședințe despre noile măsuri și condiții pentru desfășurarea activității în sectorul HoReCa, în contextul pandemiei de COVID-19.

O variantă de funcționare a acestor entități este ca în restaurante și baruri să se intre cu certificat COVID sau test negativ la COVID-19, iar angajații din sectorul HoReCa și comerț să prezinte cel puțin un document confirmativ anti COVID 19, care să confirme vaccinarea împotriva virusului SARS-CoV-2, rezultatul negativ al unui test RT-PCR nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen nu mai vechi de 48 de ore. 

Ilie Gulca
01/09/2021




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii