Acțiuni împotriva corupției sistemice, discutate de Maia Sandu cu ambasadorul Marii Britanii   

Ilie Gulca
14/10/2021

Președinta Maia Sandu a discutat miercuri cu ambasadorul Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, Steven Fisher, despre un proiect menit să eficientizeze lupta împotriva corupției sistemice și sistemul judiciar.

Datorită proiectului de asistență tehnică „Susținerea reformelor anticorupție și a justiției în Republica Moldova, experți locali și internaționali vor contribui la îmbunătățirea capacității instituțiilor publice din Republica Moldova să combată corupția sistemică și să sporească eficiența sistemului judiciar.

Proiectul va sprijini, de asemenea, implicarea cetățenilor, a organizațiilor neguvernamentale, a profesioniștilor din domeniul juridic și mass-media pentru a spori presiunea din partea societății pentru reformele din sector.

De asemenea, oficialii au discutat despre susținerea reformelor anticorupție și în domeniul justiției în Republica Moldova.

Șefa statului, Maia Sandu, a mulțumit ambasadorului britanic pentru sprijinul pe care Regatul Unit l-a acordat pe parcursul anilor în asigurarea unei guvernări responsabile în Moldova.

Ilie Gulca
14/10/2021




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii