Acțiuni împotriva corupției sistemice, discutate de Maia Sandu cu ambasadorul Marii Britanii   

Ilie Gulca
14/10/2021

Președinta Maia Sandu a discutat miercuri cu ambasadorul Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, Steven Fisher, despre un proiect menit să eficientizeze lupta împotriva corupției sistemice și sistemul judiciar.

Datorită proiectului de asistență tehnică „Susținerea reformelor anticorupție și a justiției în Republica Moldova, experți locali și internaționali vor contribui la îmbunătățirea capacității instituțiilor publice din Republica Moldova să combată corupția sistemică și să sporească eficiența sistemului judiciar.

Proiectul va sprijini, de asemenea, implicarea cetățenilor, a organizațiilor neguvernamentale, a profesioniștilor din domeniul juridic și mass-media pentru a spori presiunea din partea societății pentru reformele din sector.

De asemenea, oficialii au discutat despre susținerea reformelor anticorupție și în domeniul justiției în Republica Moldova.

Șefa statului, Maia Sandu, a mulțumit ambasadorului britanic pentru sprijinul pe care Regatul Unit l-a acordat pe parcursul anilor în asigurarea unei guvernări responsabile în Moldova.

Ilie Gulca
14/10/2021Become a Patron!

Comentarii