Administrația prezidențială a anunțat concurs pentru ocuparea unui loc în Consiliul Superior al Procurorilor (CSP) din partea unui reprezentant al societății civile

Anticoruptie.md
07/09/2021
Facebook

Președinția Republicii Moldova a anunțat, marți, organizarea și desfășurarea concursului de selectare a candidatului la funcția de membru al Consiliului Superior al Procurorilor (CSP) din rândul societății civile, desemnat de către șeful statului.

Concursul se va desfășura în două etape: depunerea dosarului de participare și interviul, susținut în fața Comisiei, în vederea testării cunoașterii domeniului și a aspectelor privind exercitarea atribuțiilor funcționale în calitate de membru al CSP.

Președinția mai anunță că orice candidat trebuie să îndeplinească următoarele condiții:

a) deține cetățenia Republicii Moldova;

b) cunoaște limba română;

c) are capacitatea de exercițiu deplină;

d) posedă studii superioare juridice;

e) are experiență în domeniul dreptului de cel puțin trei ani;

f) se bucură de o reputație ireproșabilă;

g) nu a atins vârsta de 65 de ani.

Conform Regulamentului, dosarul de participare la concurs trebuie să conțină:

a) cererea de înscriere la concurs;

b) scrisoarea de motivare;

c) curriculum vitae;

d) copia de pe actul de identitate;

e) copia de pe diploma de studii superioare complete în drept sau echivalentul acesteia și alte acte de studii relevante;

f) copia actelor care confirmă experiența în câmpul muncii (carnetul de muncă, contractul etc.);

g) cazierul judiciar;

h) certificatul medical de sănătate, inclusiv narcologic și psihiatric.

Concursul se desfășoară în conformitate cu Legea nr.3/2016 cu privire la Procuratură și Regulamentul privind modul de organizare și desfășurare a concursului de selectare a candidatului la funcția de membru al CSP din rândul societății civile, desemnat de către Președintele Republicii Moldova, aprobat prin Decretul nr. 548 - VIII din 29 decembrie 2017.

Dosarul de participare la concurs se va depune în Aparatul Președintelui Republicii Moldova până la data de 14 septembrie 2021, eliberându-i-se o confirmare privind recepționarea acestuia. La interviu vor fi invitați doar candidații preselectați.

 

Anticoruptie.md
07/09/2021




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii