Agenția Elvețiană pentru Dezvoltare și Cooperare și UNFPA au donat echipamente de protecție pentru 44 centre de tineret

Irina Odobescu
28/07/2020
Foto: UNFPA via Facebook

Cu sprijinul Agenției Elvețiene pentru Dezvoltare și Cooperare și Fondului Națiunilor Unite pentru Populație, reprezentanții a 44 de Centre de tineret din țară au primit marți seturi de echipamente de protecție și dezinfectanți pentru prevenirea și combaterea pandemiei de COVID-19. Donația a fost posibilă grație Fondului comun privind dezvoltarea Centrelor de tineret și consolidarea participării și implicării civice a tinerilor din Republica Moldova al Ministerului Educației, Culturii și Cercetării.

„Lumea după COVID-19 cu siguranță va fi alta. Trebuie să acordăm planurile și strategiile noastre în funcție de situația epidemiologică. Susținerea în continuare a centrelor de tineret, în special,  este indispensabilă. Această donație face parte din programul care răspunde la necesitățile actuale ale centrelor. Până la începutul anului școlar vor mai fi și alte donații, printre care tehnică de calcul, destinată elevilor din școlile profesional-tehnice. Le aduc mulțumiri partenerilor noștri pentru acest suport”, a declarat Igor Șarov, Ministrul Educației, Culturii și Cercetării. 

„Îmi exprim aprecierea pentru acest parteneriat sustenabil dintre Fondul ONU pentru Populație și Ministerul Educației Culturii și Cercetării. Evenimentul de azi este despre utiliatate. Ne dorim ca centrele de tineret  să fie un spațiu sigur, în care tinerii să poată face schimb de idei, de oportunități. Ne propunem să mobilizăm tinerii, ceea ce înseamnă, în cele din urmă, o dezvoltare generală pentru întreaga țară. Cu această ocazie le aduc mulțumiri  partenerilor noștri din acest proiect”, a spus Nigina Abaszada, reprezentantă rezidentă, Fondul Națiunilor Unite pentru Populație (UNFPA) în Republica Moldova. 

Lotul oferit centrelor de tineret din 22 de raioane și 22 de filiale ale acestora conține 45 de termomentre cu infra roșu, săpun lichid, șervețele umede, dezinfectanți și peste 2.400 de măști reutilizabile. 

Asistența a fost achiziționată în cadrul programului Fondul comun pentru dezvoltarea centrelor de tineret și sporirea participăriii și angajării civice a tinerilor din Republica Moldova 2017-2020. 

Irina Odobescu
28/07/2020

Comentarii