Ajutor american // Consumabile și echipament de protecție pentru două spitale din Chișinău

Crina Dumitriu
24/03/2020
Ambasada SUA

Ambasada SUA a donat marți consumabile și echipament de protecție pentru două spitale din Chișinău, în scopul de a ajuta în lupta împotriva pandemiei COVIG-19. Ajutorul vine de la cetățeni americani în Carolina de Nord.   

„Așa cum a menționat Ambasadorul Hogan în mesajul său video de ieri, suntem mândri că am susținut donarea consumabilelor medicale din partea prietenilor noștri din Carolina de Nord pentru a ajuta cetățenii Republicii Moldova să lupte împotriva pandemiei Covid-19. Spitalul Emilian Coțaga a primit peste 400 kg de consumabile, inclusiv patru paturi de spital pediatric cu echipament de protecție. Iar Spitalul de boli infecțioase Toma Ciorbă a primit peste 200 kg de consumabile, inclusiv costume medicale pentru a proteja lucrătorii medicali.

Aceste donații fac parte dintr-o livrare mai amplă de consumabile medicale și manuale școlare donate de către oamenii din Carolina de Nord. Această donație este un alt exemplu concret al angajamentului Statelor Unite față de cetățenii Republicii Moldova. Avem succes împreună!”, se arată într-un mesal al Ambasadei SUA în Republica Moldova, publicat pe pagina sa de Facebook.

Într-o declarație video  făcută luni, ambasadorul Statelor Unite ale Americii în Republica Moldova, Dereck J. Hogan, a declarat că Moldova vaprimi sprijinul SUA pentru lupta împotriva noului tip de coronavirus. Oficialul a subliniat că lucrează împreună cu Guvernul pentru a ajuta la obținerea truselor de testare adiționale din surse de încredere.  

Crina Dumitriu
24/03/2020




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii