Ala Nemerenco despre ajutorul pe care Republica Moldova îl dă României în plin val 4 al pandemiei: „Sângele apă nu se face”

Mădălin Necșuțu
16/10/2021

Ministrul Sănătății, Ala Nemerenco, a scris pe pagina sa de Facebook că Republica Moldova va ajuta România în aceste momente grele prin care trece România din cauza numărului mare de infectări cu coronavirus, deoarece „fiindcă sângele apă nu se face”.

„România a fost mereu alături de noi la greu. La început de pandemie când abea învățam cu toții, ne-au trimis acea bravă echipă de medici în ajutor. Și după, când ne cădeau colegii, au venit zeci și zeci de camioane cu echipamente de protecție, un ajutor de milioane de euro primit sub “rușinosul pod”. Fiindcă sângele apă nu se face”, a scris Nemerenco vineri seara pe pagina ei de Facebook.

Ea a apreciat faptul că pe lângă ajutorul dat și de România în primăvara anului trecut prin trimiterea de zeci de medici români în plină pandemie la Chișinău, România a livrat până acum peste jumătate de milion de doze de vaccin, atunci când Republica Moldova avea nevoie urgentă, iar contractarea vaccinurilor de pe piața internațională era practic blocată din diverse motive.

Nemerenco a mai precizat că Republica Moldova va trimite la Lețcani, în județul Iași, o echipă formată din 22 medici și asistenți, care vor interveni într-o misiune de ajutor umanitar în cadrul spitalului modular pentru care este critic necesar personal medical.

„Acum România e într-o situație critică. Cu indicatori mai gravi de două ori mai mari ca la noi. Pe un val care bate ucigător. Și e o onoare și o cinste pentru noi să putem răspunde la fel. Fiindcă sângele apă nu se face”, a concluzionat ministrul Sănătății. 

 

Mădălin Necșuțu
16/10/2021




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii