Ala Nemerenco, despre ajutorul trimis în România: „Este ocazia să spunem mulţumesc nu doar prin cuvinte, ci şi să ne exprimăm recunoştinţa prin fapte reale”

Mădălin Necșuțu
20/10/2021
Ministrul Sănătății Ala Nemerenco, împreună cu echipa de medici care au plecat în România să ajute

Ministrul Sănătății, Ala Nemerenco, a declarat, marți seara, într-o emisiune la TVR Moldova, că este rândul Republicii Moldova să-și exprime recunoștința față de România, după ce autoritățile de la București au ajutat constant Republica Moldova cu vaccinuri, echipamente medicale și personal medical pe tot parcursul pandemiei începând din mai 2020 și până în prezent.

„Este ocazia să spunem mulţumesc nu doar prin cuvinte, ci şi să ne exprimăm recunoştinţa prin fapte reale. Am trimis medici experimentaţi, din Terapie Intensivă şi din secţii COVID şi asistenţi medicali. Am suplinit cu rezidenţi care efectuau practica în unităţile medicale, astfel încât să nu fie observată lipsa de cadre. Este o experienţă şi pentru medicii noştri şi ne bucurăm foarte mult că am putut să fim alături de colegii din România”, a declarat Ala Nemerenco.

Ea a precizat că foarte multe dintre cei 22 de medici și asistenți medicali care au plecat la spitalul modular deschis la Lețcani, județul Iași din România, au fost voluntari.

Ministrul Sănătăţii a menţionat şi zecile de camioane de echipamente medicale trimise de România în luna mai 2020 şi în luna februarie 2021 în valoare de milioane de euro. „Cel mai important ajutor venit din România este vaccinul. A fost primul vaccin care a ajuns în Republica Moldova şi cu care am putut să începem campania de vaccinare şi pe care noi îl numeam vaccinul românesc”, a precizat ministrul.

Ea a mai spus că este posibilă și o rotație a echipei de medici trimisă în România. „Este posibil să schimbăm această echipă, să se întoarcă şi să trimitem altă echipă. Actuala echipă se va afla până la sfârşitul lunii octombire la Spitalul modular din Leţcani, judeţul Iaşi”, a declarat Ala Nemerenco.

Mădălin Necșuțu
20/10/2021




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii