Alegeri parlamentare anticipate // PAS a acumulat peste 50% din voturi și majoritatea absolută în viitorul legislativ

Ilie Gulca
12/07/2021

Partidul Acţiune şi Solidaritate (PAS) a obţinut cel mai bun scor la alegerile parlamentare anticipate organizate pe 11 iulie. Conform rezultatelor preliminare prezentate de Comisia Electorală Centrală (CEC), după numărarea voturilor din peste 99% din secţiile de votare, PAS a acumulat majoritatea absolută a voturilor.

Astfel, în urma numărării voturilor din 2.234 din totalul de 2150 secţii de votare, PAS a înregistrat 52,44% din voturi, depăşind Blocul Electoral al Comuniştilor şi Socialiştilor, care au fost susţinuţi de doar 27,42% din electorat. Comuniștii și socialiștii sunt urmați de cei din Partidul Șor cu 5,79% din sufragii.

Potrivit ultimelor date publicate în timp real de Comisia Electorală Centrală, peste 1.463.000 de alegători au reuşit să-şi exprime dreptul la vot în total, înregistrându-se o rată de participare de 48,16%, faţă de puţin peste 49%, la scrutinul parlamentar din 2019.

De asemenea, diaspora a depășit recordul înregistrat la prezidențiale – 162.000. În cadrul scrutinului din 11 iulie curent, în cele 150 de secții de votare deschise în 36 de state, au fost înregistrate peste 198.859 de voturi.  

Ilie Gulca
12/07/2021




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii