Alegerile europarlamentare // În Republica Moldova vor fi deschise 36 de secții de votare

Anticoruptie.md
25/05/2019
Foto: europa.eu

Moldovenii care au și cetățenia română vor fi așteptați la urne în 36 de secții de votare deschise în țara noastră de alegerile pentru membrii din România în Parlamentul European care vor avea loc duminică, 26 mai 2019. Dintre acestea, 12 secții de votare vor fi deschise la Chișinău și două, la Bălți.

De asemenea, câte una vor fi deschise la Ungheni, Soroca, Drochia, Edineț, Fălești, Florești, Telenești, Hâncești, Ialoveni, Nisporeni, Orhei, Căușeni, Anenii Noi, Călărași, Cahul, Cantemir, Cimișlia, Giurgiulești, Leova, Durlești, Bardar și Carabetovca.

În acest an, pe listele partidelor din România se regăsesc și cinci candidați din Republica Moldova. Dintre ei, cel mai cunoscut este ex-premierul Iurie Leancă. Acesta candidează de pe poziția a patra în lista Partidului Pro România, condus de fostul prim-ministru al României, Victor Ponta. Economista Daniela Şerban de la Bursa de Valori București se regăsește în Alianța 2020 USR PLUS a fostului premier român, Dacian Cioloş. Spre deosebire de Leancă, ea se situează în coada listei partidului.

În cursa pentru Parlamentul European s-au înscris 13 partide și trei candidați independenți. La alegeri europarlamentare precedente, din 2014, au candidat pe listele formațiunilor politice din România 11 candidaţi din Republica Moldova, însă niciunul nu a obținut un mandat în Parlamentul European. Circa 9.500 de cetăţeni români din țara noastră s-au prezentat atunci la urnele de vot. 

Anticoruptie.md
25/05/2019

Comentarii