Alegerile prezidențiale din toamnă ar putea fi amânate din cauza COVID-19

Anticoruptie.md
03/04/2020

Alegerile prezidențiale preconizate pentru toamnă ar putea fi amânate din cauza epidemiei de coronavirus. O părere în acest sens a fost avansată, vineri, într-o emisiune on-line, de președintele Igor Dodon. Șeful statului a făcut referire la estimările Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) care presupune că în toamnă va fi un nou val al pandemiei.

„Dacă la toamnă vom avea o situație ca acum și se va ajunge la instituirea stării de urgență, atunci este evident că alegerile vor fi amânate. Dar sper să nu se ajungă la aceasta. Noi nu ne gândim acum la alegerile prezidențiale. Se gândesc oponenții noștri, care deja se văd în campania electorală. Noi avem alte priorități. Dar alegerile, fie ele prezidențiale sau parlamentare, pot fi anulate doar în cazul în care este instituită starea de urgență”, a declarat Dodon.

Șeful statului și-a exprimat speranța că spre mijlocul lunii mai, când expiră starea de urgență, evoluția COVID -19 să fie în scădere în Republica Moldova: „Sperăm ca starea de urgență să nu fie prelungită. Poate să se termine mai repede, dar eu nu cred asta. Cel mai probabil va dura până la 15 mai. Urmează să vedem cum vor evolua lucrurile”. 

Anticoruptie.md
03/04/2020




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii