Alexandr Stoianoglo a întrerupt şedinţa CSP în timp ce se examina sesizarea deputatului Lilian Carp. Cum şi-a argumentat intervenţia şeful Procuraturii Generale

Julieta Saviţchi
05/10/2021

Procurorul general, Alexandr Stoianoglo, a intrat neinvitat la şedinţa de marţi a Consiliul Superior al Procurorilor (CSP) în timp ce se examina sesizarea deputatului Lilian Carp în care reclama pretinse abuzuri comise de şeful Procuraturii. Stoianoglo a depus o cerere de recuzare a 5 membri ai CSP.

Apariţia lui Stoianoglo l-a indignat pe ministrul Justiţiei, Sergiu Litvinenco. „Domnul Stoianoglo! Dumneavoastă de ce aţi venit aici? Să faceţi presiune publică asupra membrilor CSP? Aţi venit la o şedinţă la care nu aveţi dreptul să participaţi”, i-a spus Litvinenco.

„Am venit să depun doar o cerere. Vă avertizez, să depun o cerere”, i-a replicat procurorul general.

Cererea de recuzare depusă de Alexandr Stoianoglo a fost respinsă cu majoritatea de voturi.

Julieta Saviţchi
05/10/2021




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii