Ambasada SUA își declară sprijinul pentru Guvernul Sandu și cere conducerii Moldovei să depășească impasul politic

Cornelia Cozonac
08/11/2019

Ambasada Statelor Unite ale Americii își declară sprijinul pentru acțiunile Guvernului de la Chișinău și îndeamnă conducerea de vârf a Republicii Moldova să depășească criza politică generată de decizia Cabinetului de Miniștri de a-și asuma răspunderea pentru modificarea Legii Procuraturii, acțiune care a generat disensiuni în coaliția de guvernare.    

Într-o declarație, făcută publică vinerui, Ambasada SUA la Chișinău menționează: „Statele Unite susțin eforturile Prim Ministrului Sandu, Președintelui Dodon și coaliției de guvernare pentru depășirea impasului politic curent. Reformele vitale dezvoltării democratice ale Republicii Moldova au fost deja amânate prea mult.    

Ca prieten al Moldovei, îndemnăm liderii politici ai țării să ajungă rapid la un consens asupra unei soluții pentru a păstra calea spre reforma în justiție și pentru a îi permite guvernului să lucreze pentru îmbunătățirea vieții tuturor cetățenilor Republicii Moldova”. 

 

Cornelia Cozonac
08/11/2019




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii