Ambasadorii statelor UE resping atacurile PSRM și ale deputatului fugar Ilan Șor împotriva lui Peter Michalko

Ilie Gulca
25/02/2021

Ambasadorii Uniunii Europene și ai statelor membre ale UE la Chișinău au emis, joi, o declarație prin care resping atacurile împotriva ambasadorului UE în Republica Moldova, Peter Michalko, și a altor ambasadori formulate de PSRM și deputatul fugar Ilan Șor. Declarația a apărut în contextul acuzațiilor PSRM la adresa diplomatului UE pentru declarațiile acestuia despre inacțiunea Consiliului Coordonator al Audiovizualului în combaterea a „dezinformării și a știrilor false”.  

„Ambasadorii UE și ai statelor membre UE observă evoluțiile interne, concentrându-se pe compatibilitatea legilor și practicilor interne cu angajamentele internaționale ale Republicii Moldova, inclusiv cele față de Uniunea Europeană, în conformitate cu mandatele lor și în respect deplin față de independența și suveranitatea Republicii Moldova”, se menționează în declarația ambasadorilor.

UE și statele sale membre, subliniază sursa citată, promovează în mod constant o bună cooperare cu Republica Moldova și își demonstrează sprijinul, inclusiv printr-un număr mare de proiecte care oferă beneficii tangibile tuturor oamenilor din țară.

Semnatarii declarației sunt ambasadori ai Uniunii Europene, Austria, Belgia, Bulgaria, Republica Cehă, Cipru, Croația, Danemarca, Estonia, Franța, Germania, Grecia, Irlanda, Italia, Letonia, Lituania, Olanda, Polonia, România, Republica Slovacă, Spania, Suedia.

PSRM a publicat, marți, un comunicat în care își exprimă „nedumerirea în legătură cu declarațiile frecvente și scandaloase ale unui număr de ambasadori acreditați în Republica Moldova”.

„Șeful misiunii UE în Republica Moldova, Peter Mihalco, într-un interviu acordat portalului Media Azi, și-a permis să facă comentarii dure cu privire la Consiliul Coordonator al Audiovizualului din Moldova. Vina acestui organ, potrivit diplomatului european, constă în metode insuficiente de combatere a dezinformării și a știrilor false”.

Ilie Gulca
25/02/2021




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii