Ambasadorul SUA în R. Moldova, Dereck J. Hogan: „Democrația necesită grijă și atenție în mod constant, nu se înfăptuiește de la sine”.

Anticoruptie.md
04/07/2019
CIJM

Cu ocazia Zilei Independenței SUA, sărbătorită la 4 iulie, ambasadorul SUA în R. Moldova, Dereck J. Hogan, a ținut un discurs în limba română, în cadrul unei recepții oferite de Ambasada SUA. Asigurând Republica Moldova de sprijinul SUA și în continuare, ambasadorul a ținut să sublinieze că „democrația necesită grijă și atenție în mod constant, nu se înfăptuiește de la sine”.

Ambasadorul a dat asigurări că ”SUA sunt mai angajate ca niciodată să continue să colaboreze cu poporul Moldovei, pe măsură ce vă alegeți singuri calea pe care vreți să o urmați. Împreună cu alți parteneri de dezvoltare, SUA vor ajuta Moldova să-și construiască un viitor mai prosper și mai luminos”.

”A trecut atât de mult timp, încât cred că uneori uităm cât de fragilă a fost democrația americană în primele sale zile. Ea nu s-a născut pe deplin formată, nu era perfectă, este un efort care continuă până în această zi. Noi considerăm aceste adevăruri evidente – că toți oamenii sunt egali, că ei sunt înzestrați de Creatorul lor cu un set de drepturi inalienabile, iar printre ele sunt viața, libertatea și căutarea fericirii. Democrația necesită grijă și atenție în mod constant, nu se înfăptuiește de la sine”, a mai spus Dereck J. Hogan în discursul său. 

Ambasadorul Dereck J. Hogan și-a început mandatul în Republica Moldova la 25 octombrie 2018 la Chișinău. Anterior, a deținut funcția de secretar executiv adjunct al Departamentului de Stat al SUA.  Este unul dintre experții Departamentului de Stat pe regiunea Europei de Est. 

Anticoruptie.md
04/07/2019




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii