Ana Revenco solicită un audit la Aeroportul Internațional Chișinău: „Nu mai am încredere într-o firmă privată care pretinde că se ocupă de securitatea aeroportului”

Cornelia Cozonac
24/08/2021

Ministra Afacerilor Interne, Ana Revenco, a solicitat, marți, în cadrul unei vizite inopinate, întreprinse la sectorul Poliției de Frontieră de la  Aeroportul Internațional Chișinău, să fie efectuat un audit complet privind sistemele de securitate ale aeroportului. Aceasta, după ce ministra a identificat „mai multe lacune îngrijorătoare”.  Ea a fost însoțită de șeful Inspectoratului General al Polițiie de Frontieră, Rosian Vasiloi.

Auditul solicitat de ministra de Interne va cuprinde întreg perimetrul Aeroportului și va permite identificarea priorităților necesare asigurării securității precum și a conlucrării polițiștilor de frontieră cu companiile private ce asigură funcționalitatea instituției.

„Vreau ca în 3 zile să primesc concluziile acestui audit. Nu mai am încredere într-o firmă privată care pretinde că se ocupă cu securitatea aeroportului. Nu pot permite să existe suspiciuni de raportări false, treceri de persoane și bunuri prin breșe de securitate gestionate de terți. Aeroportul Internațional Chișinău este de importanță strategică națională, cu impact pe securitatea țării noastre. Nu ne permitem niciun moment de slăbiciune în acest domeniu! Totodată aștept să primesc și un set de propuneri de lucru plecând de la rezultatele acestui audit!”, a declarat Ana Revenco în cadrul vizitei la Aeroportul Internațional Chișinău.

Cornelia Cozonac
24/08/2021Follow us on Telegram

Comentarii