Andrei Năstase, către colegii săi de la MAI: „Lupta anticorupție va demara la cote maxime. Străzile Moldovei vor fi eliberate de interlopi, iar contrabanda la frontieră va fi sub asediu”

Anticoruptie.md
17/06/2019
CIJM

Vicepremierul și ministrul Afacerilor Interne, Andrei Năstase, a făcut mai multe promisiuni la ceremonia de prezentare în noua sa funcție. El a declarat război dur corupției și contrabandei la frontieră, a promis siguranță cetățenilor și susținere polițiștilor care își vor face onest datoria.

„Străzile Moldovei vor fi eliberate de interlopi și persoanele care încalcă legile acestei țări, iar contrabanda la frontieră va fi din acest moment sub asediu continuu. Concret, Moldova se va schimba în profunzime, iar activitățile ilegale vor fi anihilate și vom dezvolta în paralel proiecte publice de prevenire a acestora”, a declarat Năstase.

Noul ministru de Interne a îndemnat polițiștii să își facă onest datoria: „Vă rog să mă priviți ca pe un coleg al Dvs. Să aveți încredere că ceea ce am spus va fi respectat și implementat. Vom acorda multă atenție prevenției, vom fi fermi, onești, asumați și ne vom duce la îndeplinire toate misiunile. În Moldova, din acest moment, nu trebuie, sub nici o formă, să mai fie permise scenarii de tipul celor din 7 aprilie 2009 sau din 8–14 iunie 2019. Trupele Ministerului Afacerilor Interne intră din acest moment într-o perioadă de refacere a reputației profesiei de polițist, într-o perioadă în care vom reforma și moderniza întregul sistem compromis, din păcate, în unele paliere ale sale de o mână de oameni. Vom acorda atenția cuvenită transparenței, meritocrației, integrității și profesionalismului”.

Andrei Năstase a declarat război corupției din sistem: „Sunt convins că este la fel de limpede pentru toată lumea că lupta noastră cu întreaga corupție din Republica Moldova va demara chiar din acest moment la o intensitate pe care mafioții, traficanții din influență, corupătorii și corupții, cel mai probabil, nu o bănuiesc”.

La rândul său, premierul Maia Sandu a promis independență pentru activitatea Ministerului de Interne și a îndemnat polițiștii să slujească interesului cetățeanului. „Noi ne cunoaștem de mai mult timp, ne cunoaștem de la proteste. Dar de acum încolo vom avea o altfel de relație. Noi nu am venit să ne răzbunăm. Scopul nostru este ca toate instituțiile statului să slujească intereselor cetățeanului. Nu veți mai fi obligați să apărați interesul unui politician, al unui agent economic sau al unor grupuri de interese înguste”, a declarat Maia Sandu.  

Anticoruptie.md
17/06/2019




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii