Angajați ai Serviciului Vamal și Comisiei Naționale a Pieței Financiare au fost vizați în procedurile ANI

Irina Odobescu
12/10/2020
Foto: pshere.com

Autoritatea Națională de Integritate a emis, în perioada 5 - 9 octombrie, șapte procese verbale cu privire la contravenție în privința unui angajat al Comisiei Naționale a Pieței Financiare, a doi primari din raioanele Cimișlia și Drochia, a trei consilieri locali și a unui conducător de organizație publică din cadrul APL Râșcani. Procesele verbale au fost emise pentru încălcarea prevederilor legale la depunerea declarațiilor de avere și interese personale.

Săptămâna trecută inspectorii de integritate au expediat în instanța de judecată un proces verbal întocmit pe numele unui vicedirector de spital raional, care nu ar fi declarat și soluționat un conflict de interese.

Alte trei cauze contravenționale pentru nedepunerea și depunerea tardivă a declarațiilor de avere și interese personale au fost pornite pe numele unui angajat al Serviciului Vamal și al doi consilieri dintr-o suburbie a Capitalei și din raionul Cantemir. ANI a inițiat două controale pe numele unui primar din raionul Ialoveni și al unui director de școală din Drochia.

În baza proceselor verbale cu privire la contravenție emise săptămâna trecută, au fost aplicate amenzi în sumă totală de 15 mii lei.

Irina Odobescu
12/10/2020




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii