Angajați ai Serviciului Vamal și Comisiei Naționale a Pieței Financiare au fost vizați în procedurile ANI

Irina Odobescu
12/10/2020
Foto: pshere.com

Autoritatea Națională de Integritate a emis, în perioada 5 - 9 octombrie, șapte procese verbale cu privire la contravenție în privința unui angajat al Comisiei Naționale a Pieței Financiare, a doi primari din raioanele Cimișlia și Drochia, a trei consilieri locali și a unui conducător de organizație publică din cadrul APL Râșcani. Procesele verbale au fost emise pentru încălcarea prevederilor legale la depunerea declarațiilor de avere și interese personale.

Săptămâna trecută inspectorii de integritate au expediat în instanța de judecată un proces verbal întocmit pe numele unui vicedirector de spital raional, care nu ar fi declarat și soluționat un conflict de interese.

Alte trei cauze contravenționale pentru nedepunerea și depunerea tardivă a declarațiilor de avere și interese personale au fost pornite pe numele unui angajat al Serviciului Vamal și al doi consilieri dintr-o suburbie a Capitalei și din raionul Cantemir. ANI a inițiat două controale pe numele unui primar din raionul Ialoveni și al unui director de școală din Drochia.

În baza proceselor verbale cu privire la contravenție emise săptămâna trecută, au fost aplicate amenzi în sumă totală de 15 mii lei.

Irina Odobescu
12/10/2020

Comentarii