ANI a admis sesizarea deputatului Reniță despre încălcarea regimului declarării averii de către socialistul Furculiță

Irina Odobescu
19/11/2020
corneliufurculita.md

Inspectoratul de Integritate al Autorității Naționale de Integritate (ANI) a anexat la dosarul aflat în derulare sesizarea deputatului Iurie Reniță privind „încălcările regimului jurudic al declarării averii de către deputatul Corneliu Furculiță.”

Deputatul Reniță a depus o sesizare la ANI prin care a solicitat verificarea declarațiilor de evere pentru 2016–2019 ale lui Corneliu Furculiță, fost și actual deputat în Parlamentul R. Moldova. 

„În baza unor contracte de împrumut cu și fără de nume, încheiate între SRL Exclusiv media și deputatul Corneliu Furculiță, i-au fost date cu împrumut în perioada decembrie 2015–mai 2016 mijloace bănești  în valoare totală de 6.242.370 de lei cu termenul de rambursare 31 decembrie 2017”, se menționează în sesizarea lui Iurie Reniță.

Deputatul a indicat sumele bănești pe care deputatul socialist Furculiță le-ar fi primit. Încasările ar fi fost între 200.000 și 490.000 de lei.

Irina Odobescu
19/11/2020
Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.Follow us on Telegram

Comentarii