ANI: Șeful adjunct al Inspectoratului de Poliție Buiucani nu a declarat mașina și trei conturi bancare

Irina Odobescu
28/07/2020
ani.md

Șeful adjunct al Inspectoratului de Poliție Buiucani, Afanasie Terenti, a încălcat regimul juridic al declarării averii și intereselor personale. Omul legii a omis din declarații mașina și trei conturi bancare. Autoritatea Națională de Integritate a emis un act de constatare în privința acestuia și a sesizat organul de urmărire penală.

Inspectorii de integritate au stabilit că Afanasie Terenti, care a avut funcții și în Ministerul Afacerilor Interne, a omis să declare trei conturi bancare, deținute de un membru al familiei sale, dreptul de uz asupra unui automobil de model Skoda Superb și un teren pentru construcții, amplasat în raionul Ialoveni. În declarația de avere și interese personale depusă pentru anul 2017, omul legii ar fi inclus date eronate despre prețul de vânzare al unui automobil de model BMW 525D, indicând suma de 100.000 lei, deși conform contractului de vânzare din anul 2016, automobilul ar fi fost vândut cu 30.000 de lei.

Autoritatea Naționale de Integritate i-a solicitat  punctul de vedere lui Terenti Afanasie, acesta a invocat motivul lipsei de atenție la completarea datelor, însă acest fapt nu constituie temei pentru a fi scutit de la răspundere juridică.

Pe această cauză, inspectorul de integritate a sesizat organul de urmărire penală.

Irina Odobescu
28/07/2020

Comentarii