APCE îndeamnă autoritățile moldovene să asigure eficiența măsurilor de „dezoligarhizare” în combaterea corupției și reforma Justiției

Anticoruptie.md
11/09/2019

Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei (APCE) îndeamnă Guvernul de la Chișinău să se asigure că măsurile de „dezoligarhizare” a țării vor combate corupția, vor reforma Justiția și, în final, vor consolida instituțiile statului.

„Aceste măsuri trebuie să vizeze consolidarea independenței instituțiilor statului, în special a sistemului judiciar și a procuraturii, și să garanteze că noua legislație va respecta standardele Consiliului Europei”, se menționează într-o declarație a reprezentanților APCE.

Partenerii europeni au îndemnat autoritățile de la Chișinău să insiste asupra consolidării sistemului judiciar și lichidarea punctelor slabe ale acestuia, care au permis dezvoltarea schemelor de spălare a banilor. În acest context, APCE recomandă Guvernului de la Chișinău să ia măsuri pentru eradicarea corupției și să pună în aplicare recomandările GRECO, din 2016 și 2018.

De asemenea, APCE încurajează Republica Moldova să continue cooperarea cu Consiliul Europei și în special cu Comisia de la Veneția pe subiectul reformării Justiției și a procuraturii.

Anticoruptie.md
11/09/2019

Comentarii