Apel de înscriere la un training privind integritatea în Justiție, pentru jurnalişti începători: instrumente de cautare și vizualizare a informației

Anticoruptie.md
27/11/2018

Centrul de Investigaţii Jurnalistice anunță înscrierea la un nou training pentru reporterii începători și studenții la Jurnalism interesați de subiectele din domeniul Justiției și realizarea investigațiilor jurnalistice. Sesiunea se va desfășura în perioada 3 - 4 decembrie.

În cadrul trainingului, participanţii vor învăţa cum să documenteze subiecte ce țin de integritatea în sistemul judecătoresc, averile judecătorilor, procurorilor și polițiștilor, folosind bazele de date și diferite instrumente de căutare și vizualizare a informației, vor afla cum pot să documenteze legăturile de rudenie și prietenie ale judecătorilor, procurorilor și avocaților, dar și cum să identifice legăturile și interesele ascunse în afaceri. Un subiect aparte va fi cum elaborăm subiectul, cum prezentăm informația, utilizând metode new media, astfel încât articolul să atragă cititorii. De asemenea, participanții la training vor învăța cum să găsească locația, utilizând detalii din fotografii sau materiale video, și cum să folosească eficient diferite motoare de căutare și baze de date. 

Cine se poate înscrie?

Jurnaliştii începători sau studenţi de la facultăţile de Jurnalism interesați de abordarea subiectelor din Justiție.

Doritorii să participe la training sunt rugaţi să expedieze un CV actualizat și un mesaj de motivație la adresa de e-mail [email protected]. Telefon: 078094358. Persoană de contact - Mariana Colun. 

Trainerii vor fi experți în domeniul justiției, accesului la informație și vizualizarea datelor și jurnaliști de investigație cu experiență în domeniul scrierii materialelor despre integritatea în sistemul de justiție.  

Numărul de locuri este limitat.

Training-ul este parte a proiectului „Mobilizarea societății civile cu scopul de a susține integritatea în sectorul Justiţiei în Republica Moldova”, desfășurat de Centrul de Investigații Jurnalistice şi Freedom House, cu susţinerea financiară a Departamentului de Stat al SUA.

Anticoruptie.md
27/11/2018




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii