Apel de înscriere la un training privind jurnalismul digital

Anticoruptie.md
05/04/2016

Centrul de Investigaţii Jurnalistice în parteneriat cu Freedom House România anunță un concurs de înscriere la un training pentru jurnaliştii de investigaţie privind jurnalismul digital.

În cadrul trainingului participanţii vor învăţa cum să documenteze subiecte de investigaţie folosind instrumente online şi digitale (hărţi, infografice etc.), accesarea şi vizualizarea bazelor de date cu acces liber, ilustrarea investigaţiilor complexe despre legături transfrontaliere şi scheme de spălări de bani. Totodată, jurnaliştii vor discuta despre freelancing ca soluţie pentru o presă de calitate şi vor afla despre oportunităţi de burse şi programe pentru profesionalizare jurnalistică.  

Printre trainerii care vor instrui participanţii se numără Paul Radu, director RISE Project România, director executiv al Organized Crime and Corruption Reporting Project (OCCRP) și membru al International Consortium of Investigative Journalists (ICIJ). Specializat în investigații transfrontaliere, Paul Radu este cofondator al Investigative Dashboard și al Visual Investigative Scenarios. Jurnalistul concepe și coordonează proiecte de investigație în domeniul crimei organizate globale.

Printre formatori vor mai fi jurnalistul român de investigaţie Valentin Zaschievici, reporterul hotnews.ro Victor Cozmei şi publicistul Graţian Mihăilescu, expert în politică internă şi externă.

Trainingul se va desfășura în perioada 20-22 aprilie, în limba română. Jurnaliştii veniţi la Chişinău din alte regiuni ale ţării vor beneficia de cazare.

Participanţii vor avea posibilitate să-şi lanseze un blog pe portalul www.anticoruptie.md şi să beneficieze de suport material şi logistic pentru realizarea unor investigaţii jurnalistice.

Cine se poate înscrie?

Jurnalişti din presa scrisă, online, radio sau TV de nivel naţional şi regional, cu cel puţin doi ani lucru în presă şi experienţă în realizarea investigaţiilor jurnalistice.

Dosarul va include:

- CV-ul actualizat;

- scrisoare de motivaţie.

Doritorii de a participa la training sunt rugaţi să expedieze dosarul la adresa de e-mail [email protected]. Telefon: 0 22  92 13 44. Persoană de contact - Victoria Dodon.

Termenul-limită de depunere a dosarelor pentru training este 15 aprilie. Numărul de locuri este limitat.

Training-ul este parte a proiectului finanțat cu sprjinul financiar al Ministerului român al Afacerilor Externe, prin programul României de cooperare pentru dezvoltare (RoAid), în parteneriat cu Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare - Centrul Regional pentru Europa și Asia Centrală în cadrul Fondului de Mobilitate Experți România – Republica Moldova implementat de Federația Organizațiilor Neguvernamentale pentru Dezvoltare din România (FOND).

Anticoruptie.md
05/04/2016




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii