Armata ucraineană semnalează mișcări de trupe rusești importante la Tiraspol: elicopterele rusești și-au intensificat activitatea și în regiunea Odesa

Ion Chișlea
25/02/2022

Statul Major General al forțelor armate unite ucrainene anunță că vineri dimineața a fost observată o activitatea semnificativă a elicopterelor rusești în preajma Tiraspolului, precum și în zonele de deasupra orașului Vilkovo din raionul Izmail al regiunii Odesa. Autoritățile de la Chișinău nu au confirmat deocamdată aceste informații. 

Potrivit informației operative privind invazia rusă, prezentată la ora șase dimineața, noaptea, forțele de apărare au continuat să reziste unor grupuri ofensive semnificative ale forțelor ruești.

Acestea au lansat un atac aerian asupra unităților din zona Kropivnitsky, regiunea Krivoi Rog. Trupele de asalt aerian ale Forțelor Armate ale Ucrainei desfășoară operațiuni de luptă în zonele așezărilor Dymer și Ivankov, la 45 kilometri nord de Kiev. Aici au avansat un număr mare de vehicule blindate rusești.

O altă grupare tactică a forțelor de apărare controlează aerodromul Gostomel de lângă Kiev, asaltat joi de un desant rusesc. Acesta a fost respins până la urmă, suportând pierderi de 200 de persoane, potrivit presei ucrainene.

Forțele Aeriene ale Forțelor Armate ale Ucrainei protejează cerul deasupra Kievului. ”Sistemul de apărare aeriană ucraineană nu a permis ca două cadouri mortale de la „frați” să cadă în capitală”, se spune în mesaj.

Mesajul se încheie cu un apel de înrolare către ucraineni. „Alăturați-vă rândurilor Forțelor Armate ale Ucrainei și Forțelor de apărare teritorială! Pământul de sub picioarele ocupantului trebuie să ardă!”, se spune în apel.

Ion Chișlea
25/02/2022




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii