Asistență UE pentru Spitalul raional din Comrat în lupta cu Covid-19

Crina Dumitriu
26/07/2020
UE

Cu sprijinul Uniunii Europene, reprezentanții Spitalului regional Comrat au primit mai multe echipamente medicale de protecție care îi vor ajuta în lupta cu pandemia Covid-19. Asistența a fost achiziționată în cadrul inițiativei UE „Solidari pentru Sănătate”, în parteneriat cu OMS.

„Uniunea Europeană și statele membre ale UE au mobilizat mijloacele de care dispun pentru a susține cetățenii Republicii Moldova și instituțiile din sectorul sănătății, precum și pentru a atenua impactul socio-economic pe care pandemia de conoravirusl îl are asupra țării”, a menționat Peter Michalko, Ambasadorul Uniunii Europene în Republica Moldova. „Astăzi suntem la Comrat, pentru a sprijini Spitalul regional de aici, iar Uniunea Europeană și Echipa Europa vor rămâne în continuare aproape de personalul medical din prima linie, dar și de toți cetățenii Republicii Moldova”, a subliniat Ambasadorul UE.

Pachetul de asistență face parte din răspunsul UE la pandemia Covid-19 pentru cele șase țări ale Parteneriatului Estic și include 62.328 de unități de echipament medical de protecție - respiratoare N95, măști, ochelari și halate.

Crina Dumitriu
26/07/2020

Comentarii