Asistență UE pentru Spitalul raional din Comrat în lupta cu Covid-19

Crina Dumitriu
26/07/2020
UE

Cu sprijinul Uniunii Europene, reprezentanții Spitalului regional Comrat au primit mai multe echipamente medicale de protecție care îi vor ajuta în lupta cu pandemia Covid-19. Asistența a fost achiziționată în cadrul inițiativei UE „Solidari pentru Sănătate”, în parteneriat cu OMS.

„Uniunea Europeană și statele membre ale UE au mobilizat mijloacele de care dispun pentru a susține cetățenii Republicii Moldova și instituțiile din sectorul sănătății, precum și pentru a atenua impactul socio-economic pe care pandemia de conoravirusl îl are asupra țării”, a menționat Peter Michalko, Ambasadorul Uniunii Europene în Republica Moldova. „Astăzi suntem la Comrat, pentru a sprijini Spitalul regional de aici, iar Uniunea Europeană și Echipa Europa vor rămâne în continuare aproape de personalul medical din prima linie, dar și de toți cetățenii Republicii Moldova”, a subliniat Ambasadorul UE.

Pachetul de asistență face parte din răspunsul UE la pandemia Covid-19 pentru cele șase țări ale Parteneriatului Estic și include 62.328 de unități de echipament medical de protecție - respiratoare N95, măști, ochelari și halate.

Crina Dumitriu
26/07/2020




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii