Asociația AVE Copiii cazează medicii din serviciul anesteziologie și reanimatologie de la Institutul de Medicină Urgentă

Cornelia Cozonac
21/04/2020

Asociația pentru Abilitarea Copilului și Familiei AVE Copiii asigură, de trei săptămâni, servicii de cazare personalului medical implicat în lupta cu COVID-19 din serviciul anesteziologie și reanimatologie de la Institutul de Medicină Urgentă. Asociația a oferit o parte din sediul său, asigurat cu bucătărie, cameră de duș, încălzire, odăi separate, cameră de odihnă, toată tehnica electrocasnică necesară pentru ca lucrătorii medicali să se poată odihni și ca să protejeze de infectare familiile și apropiații personalului medical care luptă în prima linie. 

Alimentația personalului medical din secția Reanimare a IMU este susținută de câteva companii din sfera alimentară, între care JLC și Meat House, dar și din donații financiare, făcute la Fundația Medicală Valeriu Ghereg.

Fundația Medicală Valeriu Ghereg a inițiat o campnie cu genericul „Țara are nevoie de terapie intensivă" în cdrul căreia colectează donații pentru a susține personalul medical din secțiile de terapie intensivă, întrucât acesta acum este implicat în prima linie în lupta cu panademia.

Recent prin intermediul Fundației a fost initiat procesul de testare, la o clinici privată, pentru detectarea infecției cu virusul SARS-CoV2, a lucrătorilr medicali ai Clinicii Anesteziologie Reanimatologie "Valeriu Ghereg" implicați in tratamentul pacienților critici cu COVID-19 din cadrul Institutului Medicina Urgenta și SCM nr 1.

Cornelia Cozonac
21/04/2020




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii